Stiri Vulturi

România a încheiat cu o victorie categorică participarea la Campionatul European U18 Masculin - Divizia B

România a încheiat cu o victorie categorică participarea la Campionatul European U18 Masculin - Divizia B

Naționala României a disputat duminică, 30 iulie, ultima partidă la Matosinhos, în cadrul Campionatului European U18 Masculin - Divizia B. „Vulturii” s-au duelat cu Slovacia pentru locul 7 și au avut câștig de cauză cu 84 la 55.

România: Mihnea Vlaicu Popa, Akos Szentkuti, Vladimir Spârlac, Andrei Oinaru, Denis Bădălău

Slovacia: Peter Kovacik, Martin Pospisil, Viliam Durecko, Maros Simko, Julius Matusek

Românii au avut un start perfect de meci și Spârlac a dus scorul la 9-2, iar Bădălău a mărit ecartul la nouă lungimi și slovacii au cerut time-out la jumătatea primului sfert. Ondrus a oprit run-ul excelent al tricolorilor la 17-5, după ce România a avut +15 pe tabelă și Weber a finalizat cu layup o acțiune. Distanța dintre naționale a rămas una formată din două cifre aproape în întregime în perioada rămasă din primul sfert și „vulturii” au putut să conducă cu 26 la 12.

Desprinderea tricolorilor a continuat și în primele secvențe din al doilea sfert, când Bădălău a fost precis pentru 30-14 și la coșul advers Hudec a înscris pe o aruncare contestată. Cele două combatante au avut o serie de atacuri încheiate fără succes și tabela a înghețat la 30-16 până la tripla lui Moroșanu cu trei minute înaintea pauzei, fază care a fost urmată de un time-out pentru slovaci. Sper finalul reprizei ecartul a devenit de 20 de puncte prin liberele lui Blidaru (38-18) și România a intrat la vestiare cu 40-18, după o ultimă reușită din partea lui Niță.

Spârlac și Oinaru au adus primele puncte ale „vulturilor” în partea secundă și s-a ajuns la 47-20, același Oinaru fiind cel care a prelungit run-ul la 9-2. Vlaicu Popa a ajutat la creșterea diferenței la peste 30 de puncte cu un coș de la distanță, de unde Weber a replicat și slovacii au cerut time-out după încă o reușită a lui Oinaru (54-22). Slovacia a depășit pragul celor 30 de puncte marcate abia pe finalul acestui sfert, prin reușitele lui Matusek și Hudec, iar scorul a fost 66-34 pentru tricolori după trecerea timpului de pe cronometru.

Tripla lui Blidaru a deschis ultimul sfert pentru România la Matosinhos și Fîntînă a dus scorul la 71-36. Bădălău a marcat din căciulă și a devenit al treilea tricolor aflat în double figures și „vulturii” au rămas în preajma unei diferențe de aproape 40 de puncte în față, pentru ca apoi Slovacia să reducă puțin din deficit (77-46). Oponenții au reușit cel mai eficient sfert al lor pe parcursul acestei partide și Maros Simko a înscris de afară la 80-53, pentru ca în final tabela să indice 84-55.

Toți românii care au prins minute în această partidă au reușit să marcheze. Andrei Oinaru a contribuit cu 19 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive, Andreas Blidaru l-a urmat cu 14 puncte și Vladimir Spârlac a avut un double-double format din 11 puncte și 11 recuperări, alături de 3 capace, 2 intercepții și 2 assist-uri. Lorenzo Diaconescu și Sasha Son n-au evoluat deloc cu Slovacia, iar Tudor Șomăcescu n-a fost trecut pe foaia de joc.

Slovacii n-au avut jucători în double figures, principalii marcatori fiind Lukas Luttmerding și Martin Pospisil, ambii cu câte 9 puncte.

România U18 a încheiat acest Campionat European din Portugalia pe locul 7, cu un bilanț total de 5 victorii și 3 înfrângeri.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!