Stiri Vulturi

România a pierdut primul meci de pregătire al verii, împotriva Bulgariei

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
10.07.2023

România a pierdut primul meci de pregătire al verii, împotriva Bulgariei

Reprezentativa de seniori a României a pierdut prima partidă de pregătire din această vară. Tricolorii au cedat în Arena Botevgrad, într-un meci disputat fără spectatori, în fața Bulgariei. Scorul final al acestei partide a fost 65-92 pentru gazde.

Vecinii noștri au dominat prima repriză a încleștării și aveau un avantaj de 47-24 încă de la pauza mare, în mare parte datorită unui al doilea sfert foarte reușit. Diferența a mai crescut cu doar patru puncte până la finalul jocului, întrucât cei doi antrenori au dat șanse tuturor mai multor jucători din loturi.

Mihai Măciucă a fost cel mai bun om al României. Noul jucător al lui U-BT Cluj a terminat cu 17 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive și 2 intercepții. Doar Rolland Torok a mai fost în double-digits, cu 11 puncte. Dragoș Diculescu a înregistrat 6 puncte și 4 recuperări la revenirea sub Tricolor. Cristi Cotoară a strâns 3 puncte, 3 recuperări și 2 intercepții la debut.

Vasil Bachev a ieșit la rampă din tabăra adversă, cu 17 puncte. Borislav Madenov a înscris 16 puncte. Ivan Alipiev s-a remarcat cu 14 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive.

Rosen Barchovski a oferit minute tuturor baschetbaliștilor din lotul său, cu excepția naturalizatului Codi Miller-McIntyre, care a ajuns mai târziu la lot. Patru baschetbaliști diferiți și-au făcut debutul în acest joc la naționala Bulgariei. Este vorba despre Martin Yordanov, Konstantin Paisiev, Borislav Mladenov și Aleksander Stoimenov.

Cele două naționale s-au mai duelat și în a doua fază a Pre-Calificărilor pentru EuroBasket, bulgarii având câștig de cauză în ambele rânduri (84-72 la Samokov și 62-61 la Pitești). Meciul din România a reprezentat primul joc oficial din Pitești Arena. Codi Miller-McIntyre s-a remarcat atunci, cu 11 puncte și 12 assist-uri. Pentru Vulturi, Rolland Torok a înscris 12 puncte.

Partida de luni seara reprezentat debutul pe banca tehnică a naționalei pentru Mickey Gorka. Acesta s-a bazat pe un lot format din Mirel Dragoste, Alexandru Olah, Mihai Măciucă, Amedeo Casale, Dragoș Diculescu, Nandor Kuti, Kris Richard, Cristian Cotoară, Rolland Torok, Bogdan Popa, Andrei Calenic, George Blaj-Voinescu, Tudor Gheorghe și Bogdan Țîbîrnă.

Vulturii debutează miercuri, 19 iulie, în faza a treia a Pre-Calificărilor pentru EuroBasket. Iată programul meciurilor:

  • Albania vs. România – 19 iulie, ora 21:30
  • România vs. Slovacia – 22 iulie, ora 18:00
  • România vs. Albania – 29 iulie, ora 18:00
  • Slovacia vs. România – 2 august, ora 19:00

*foto: fiba.basketball

10 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Aia da
    I-am bătut de neam cacat pe noi:). Viitorul suna bine:))
    Mai băgați vreo 3 reguli noi cu Under x ani ca rezultatele apar.

    cu 9 luni în urmă (10.07.2023) Raspunde
  • 'mpepo :

    Ce diferență !?
    27 de puncte ! Amical, amical, dar nici chiar așa ! Bulgarii cu patru debutanți și fără Vezenkov ! Și ei tot în pregătire. Mă bucur totuși pentru evoluția lui Măciucă.

    cu 9 luni în urmă (10.07.2023) Raspunde
  • varu silvois :

    noul antrenor
    a inceput dezastruos, dar oare el e DIVINA?

    cu 9 luni în urmă (11.07.2023)
    • 'mpepo:

      Nu
      În momentul acesta, nu cred că poate fi învinuit. Cauzele rămân și nu i se datorează nici lui, nici nouă.

      cu 9 luni în urmă (11.07.2023)
    Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    E groasa
    Totuși, de ce a lipsit Cățe? Meciurile de pregătire ar trebui tratate serios pentru că în meciurile oficiale, nu vor ști să gestioneze cu adevărat presiunea. Este un rezultat mai mult decât rușinos

    cu 9 luni în urmă (11.07.2023)
    • U BT Cluj-Napoca CCI:

      Cate
      Cate e in pregatire cu lotul universitar

      cu 9 luni în urmă (11.07.2023)
    • CSM Focșani lex8:

      Multam
      Pt precizare

      cu 9 luni în urmă (12.07.2023)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu clamun :

    Oare
    UTA nu a fost convocat. De ce?

    cu 9 luni în urmă (11.07.2023)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @clamun
      Nerefăcut după accidentarea de la finalul sezonului.

      cu 9 luni în urmă (12.07.2023)
    Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Comentarii?!?
    Fac eforturi mari in a ma abtine de la o postare asa cum ar merita aceasta federatie cu tot alaiul ei...!Altminteri jur ca nu va inteleg pe voi,colegii de forum,multi realmente buni cunoscatori ai acestui joc minunat,cu Gorka,Tudor Gheorghe,Calenic,Tibarna,Casale,Popa despre ce Doamne iarta-ma vreti sa vorbim,despre baschet?????Singura tema pe care o putem aborda pe acest subiect ar fi o dezbatere despre ce program coerent s-ar putea implementa pentru a ne naste,ca acum nu existam,chiar refuzati sa vedeti adevarul gol golut?tragedia este ca orice idei foarte interesante si aplicabile s-ar putea ivi,nu le-ar da nimeni nicio importanta,impostura e in plin proces de demolare a tarii,nu numai a sportului,traim numai din ce binevoieste sa picure bunul Dumnezeu si eforturile unei minoritati de familii de oameni onesti si seriosi care inca refuza sa depuna armele in drumurile pe care si le asuma!

    cu 9 luni în urmă (12.07.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!