Stiri Vulturi

România a rezistat doar două sferturi și jumătate în fața Israelului

România a rezistat doar două sferturi și jumătate în fața Israelului

România se întoarce cu mâna goală de la Tel Aviv, după meciul cu Israel din Grupa A a preliminariilor pentru EuroBasket 2021. „Vulturii” au cedat cu scorul de 87-63 în partida desfășurată Sholmo Group Arena și care a putut fi urmărită în direct la Digi Sport 3.

Tudor Costescu a început partida cu Giordan Watson, Radu Vîrnă, Dragoș Diculescu, Bogdan Popa și Emanuel Cățe.

Itay Segev a deschis tabela după un minut de joc cu un three-point-play. Răspunsul a venit de la Emi Cățe, care a marcat cu un lay-up din apropiere. România a rămas doar cu acele două puncte până la jumătatea sfertului inaugural, în timp ce pentru Israel, Menco și Cohen au punctat de la distanță. A venit time-out din partea lui Tudor Costescu dar tot gazdele aveau să marcheze de la distanță și scorul ajungea la 12-2. Giordan Watson a oprit run-ul adversarilor după un coș pe pătrundere. Au mai venit 5 puncte la rând pentru naționala noastră, care se apropia la o posesie. Pe final de sfert cele două echipe au fost extrem de precipitate în ofensivă iar scorul era unul mic, 16-12 pentru Israel. Primul minut din actul secund a trecut fără ca o echipă să marcheze. Gal Mekel a deblocat tabela cu un floater. Tohătan a replicat cu o triplă dar Israel a marcat 6 puncte la rând și scorul ajungea la 24-15. Tudor Gheroghe a oprit desprinderea gazdelor, tot cu un coș de la distanță. Cățe a marcat rapid 4 puncte la rând și România era din nou la o posesie în spate. România a abuzat de aruncările de la distanță și Israel s-a desprins din nou la 9 lungimi. A venit un nou time-out al României și imediat o triplă a lui Orbeanu. Gazdele s-au desprins din nou în final de sfert dar Watson a marcat o triplă pe sirenă și la pauză se intra cu scorul de 43-38.

Israel a început secvența secundă cu patru puncte marcate la rând. Mirel Dragoste a punctat pentru noi în urma unei pătrunderi pe mâna stângă. Tot jucătorul Timișoarei a mai adus patru puncte la rând. Până la jumătatea sfertului, Israel s-a desprins la 10 puncte, scor 56-46, cu Deni Avdija în prim plan. România a refăcut deficitul de la pauză, după un time-out bine venit. Finalul de sfert nu ne-a găsit la fel de inspirați și scorul ajungea la 65-56 pentru Israel. Primele două minute din actul decisiv s-au scrus fără punct marcat. Bogdan Popa a marcat din apropiere dar imediat la celălalt panou Jake Cohen puncta și el. Același Popa a ratat de la distanță și Avdija ducea scorul la 69-58. Jocul s-a rupt în următoarele două minute, când deciziile proaste din ofensiva noastră le-au permis adversarilor coșuri relative simple și scorul a ajuns la 75-60. „Vulturii” au căzut definitiv în ultimele minute din sfertul decisiv iar ecartul a crescut și mai mult în favoarea gazdelor. Scor final 87-63.

Mirel Dragoste a fost cel mai bun marcator al echipei noastre cu 11 puncte. Emi Cățe a înregistrat un nou double-double, 10 puncte și 10 recuperări, în timp ce Giordan Watson și-a trecut în cont 9 puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive.

Deni Avdija a fost omul meciului cu 21 de puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive. Jake Cohen a terminat cu 17 puncte și 4 recuperări iar Gal Mekel a adăugat 11 puncte și 4 pase decisive.

foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!