Stiri Vulturi

România a suferit prima înfrângere la Europeanul U18 Masculin - Divizia B

România a suferit prima înfrângere la Europeanul U18 Masculin - Divizia B

Naționala României a pierdut pentru prima dată la ediția din acest an a Campionatului European U18 Masculin - Divizia B de la Matosinhos, Portugalia. Tricolorii au cedat clar în duelul cu Olanda, scor 62-78, cele două naționale fiind fără înfrângere în grupa C înaintea partidei directe de marți, 25 iulie.

România: Andreas Blidaru, Tudor Șomăcescu, Lorenzo Diaconescu, Andrei Oinaru, Denis Bădălău

Olanda: Ryan van Eyck, Joris Metz, Wamba Ngouateu, Tjall de Vaal, Moek Icke

„Vulturii” au marcat de două ori din spatele arcului de cerc în primele minute și Bădălău a dus scorul la 8-4, de Vaal fiind cel care a venit cu replica din partea batavilor. Șomăcescu a reușit un nou coș de afară și România a refăcut un ecart de două posesii timp de câteva zeci de secunde, până când Oinaru l-a urmat la 14-7. Olanda a profitat de unele inexactități ale tricolorilor și a redus treptat din handicap, reverse layup-ul lui Slingerland fiind bun pentru 14-12, iar Vlaicu Popa a oprit pe moment run-ul adversarilor cu perechea împărțită de libere. Sfertul inaugural s-a încheiat cu 16-17, după ce românii nu au putut să marcheze din acțiune în ultimele 5 minute din această perioadă.

Son a ratat șansa egalării după ce nu și-a marcat libera suplimentară (20-21) și România a ajuns la 10 posesii pierdute în nici 13 minute de joc, iar olandezii au rămas fără Shane Lieuw On ca urmare a unei accidentări. Oinaru a fost găsit liber în căciulă pentru două puncte ușoare la jumătatea celui de-al doilea sfert, adversarii fiind capabilă să se ducă la 22-27 în urma reușitei lui Metz și a urmat un time-out la banca tricoloră. Selecționata din Țara Lalelor a ajuns la +8 prin tripla lui Dale, iar diferența a devenit una formată din două cifre, pentru ca la pauză tabela să indice 24-37.

Olandezii au început perfect repriza secundă și s-au putut duce la 26-47, moment în care antrenorul Ciprian Enache a cerut time-out și ulterior Bădălău a marcat din colțul terenului. Batavii au revenit la o diferență de peste 20 de puncte cu layup-ul lui Joris Metz, peste câteva atacuri Oinaru fiind precis de la distanță (32-51). Tricolorii au recuperat puțin din deficit și au atins apoi de borna celor 40 de puncte aproape de finalul sfertului 3 (40-59), Olanda fiind în controlul partidei și a condus cu 42 la 64.

Adversarii au continuat să controleze și la nivelul recuperărilor, iar Blidaru a adus trei puncte pentru România la 48-66 și Son l-a urmat cu încă o reușită din acțiune. Slingerland a oprit o perioadă de patru minute fără coș pentru neerlandezi (50-68) și diferența a rămas de măcar 15 puncte în următoarele momente, Niță fiind precis la 55-69 pe o acțiune în viteză. Naționala Olandei a reușit în cele din urmă să câștige cu 62 la 78 și a rămas singura fără pas greșit în această grupă.

Denis Bădălău a avut un double-double format din 14 puncte și 14 recuperări, alături de 4 pase decisive și un capac. Ceilalți jucători în double figures din partea României au fost Andrei Oinaru (11 puncte, 2 recuperări, 3/6 de la distanță) și Tudor Șomăcescu (10 puncte, 5 intercepții, 3 recuperări).

Ryan van Eyck (21 de puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive, 3 intercepții) și Joris Metz (16 puncte, 4 recuperări, 4 intercepții) s-au evidențiat în mod special de la adversari.

Tricolorii ajung la 3-1 bilanț în grupa C și au un ultim meci aici miercuri, 26 iulie, în fața Estoniei. Partida va începe de la ora 20.00 în direct pe canalul de YouTube FIBA - The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball

5 comentarii la aceasta stire:
  • Suporterrrr :

    Nu i problema
    Am batut Spania dom’le, “amical sau nu” ca sa il citez pe Mandache. Asta conteaza. Nu o infrangere impotriva Olandei. Important e sa fie copiii fericiti, banu vine.

    cu 9 luni în urmă (25.07.2023) Raspunde
  • varu silvois :

    Sau altfel spus...
    la un moment dat trebuia sa vina și înfrângerea! Vai de....noi! Nație puternica. Sa fim totuși optimiști?

    cu 9 luni în urmă (25.07.2023)
    • Suporterrrr:

      Asta tot mentalitate de natie puternica e?
      De ce trebuia sa vina si infrangerea odata? De ce sa nu fi castigat tot pana in div A?

      cu 9 luni în urmă (25.07.2023)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe coconero :

    Olanda e tare
    A-ti vazut cum aratau olandezii, talia si cakitatile atletice, restul deja nu a mai contat.
    Presupun ca si Estonia e cam la fel ca valoare, chiar daca nu la fel de atletica.
    Asta arata o selectie facuta la nivel de baby..mini.
    Eu zic ca putem fi fericiti ca Badalau e pe drumul cel bun si poate inca cativa jucatori vor progresa infeajuns cat sa joace peste cativa ani in LNB.

    cu 9 luni în urmă (25.07.2023) Raspunde
  • Gugu :

    Mda
    Se vede lipsa meciurilor importante, contra unor echipe puternice, la unii dintre ei. Foarte emotionati unii, iar altii zici ca-s balerini si se feresc sa se apere. Jucatori in LNB. Conteaza ca au fost pe parchet si pot sa ceara o marire de salariu la club.

    cu 9 luni în urmă (25.07.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!