Stiri Vulturi

România arată mult curaj și determinare, însă pierde în fața campioanei mondiale

România arată mult curaj și determinare, însă pierde în fața campioanei mondiale

Joi, 20 februarie, BTarena a găzduit confruntarea dintre România și Spania, campioana mondială și una dintre cele mai importante forțe din acest sport. Partida a contat pentru calificările la Campionatul European de Baschet din 2021 și s-a încheiat cu scorul de 84-71 pentru Spania.

Formația de start a Vulturilor a fost alcătuită din Radu Vîrnă, Lucas Tohătan, Dragoș Diculescu, Bogdan Popa și Emanuel Cățe, în timp ce Sergio Scariolo i-a trimis în teren pe Carlos Alocen, Javier Beiran, Dani Diez, Xavier Rabaseda și Sebastian Saiz.

Gazdele au profitat de două acțiuni ratate ale oaspeților și au deschis scorul prin tripla lui Lucas Tohătan, însă adversarii au răspuns imediat și au preluat conducerea. Dragoș Diculescu și Radu Vîrnă au marcat fiecare câte un coș de la mare distanță și scorul a devenit 9 la 7 pentru România. La celălalt panou, campionii mondiali și-au arătat forța fizică și au reușit câteva combinații foarte bune prin care s-au distanțat la nouă puncte. Elevii lui Tudor Costescu au trecut peste emoții și au arătat multă determinare în joc. Drept urmare, actul inaugural s-a încheiat cu scorul de 21-18 pentru Spania, după ce Emi Cățe a înscris un coș pe sirenă.

Pivotul lui UCAM Murcia a continuat prestația bună și în sfertul al doilea, iar Tudor Gheorghe a scuturat plasa printr-o aruncare de la mare distanță, restabilind egalitatea pe tabelă. În mai puțin de treizeci de secunde, ibericii au punctat de două ori, provocând banca gazdelor să ceară un timp de odihnă. Tricolorii au revenit pe teren, au legat două faze foarte bune în apărare și a fost rândul lui Scariolo să solicite time-out. Indicațiile legendarului antrenor și-au făcut efectul și Spania a controlat finalul reprizei, intrând la vestiare cu un avantaj de zece puncte: 34-44.

În primele douăzeci de minute, diferența a fost făcută de numărul mai mic de greșeli comis de către formația oaspete și de procentajul mai bun la aruncările de două puncte.

Trupa spaniolă a început în forță actul al treilea și acest detaliu s-a văzut cel mai bine în defensivă, acolo unde s-au axat mai mult pe Cățe. Chiar și așa, liderul naționalei României a continuat să se facă remarcat pe tabelă și a fost primul „Vultur” în double-digits. După câteva minute echilibrate, ofensiva campionilor mondiali a devenit din ce în ce mai eficientă și Spania s-a distanțat la 16 puncte: 41-57. Au urmat trei acțiuni luate pe cont propriu de către Kris Richard, însă oaspeții au răspuns cu două stop-șuturi și au încercat să oprească momentul bun al gazdelor. În cele din urmă, penultimul sfert s-a încheiat cu scorul de 64 la 53 pentru Spania.

Cele două tabere au oferit un spectacol ofensiv în debutul actului decisiv, marcând treisprezece puncte în primele trei minute. În apărare, tricolorii au încercat să reziste în fața atacurilor adverse, dar ibericii au profitat de lipsa de comunicare din cadrul echipei gazde și s-au menținut la timona jocului. Richard și Cățe au continuat să evolueze excelent și România s-a apropiat la zece puncte: 64-74. Cu 150 de secunde înainte de final, Dani Diez a înscris o triplă și apoi Sebastian Saiz a marcat din fața panoului, tranșând soarta disputei. Baschetbaliștii noștri au încercat să revină însă Spania s-a apărat bine și a câștigat cu 84-71.

Principalii realizatori ai României au fost Emanuel Cățe (19 puncte, 13 recuperări, 3 pase decisive, 2 capace), Kris Richard (14 puncte, 4 pase decisive, 2 recuperări, o intercepție, un capac), Tudor Gheorghe (9 puncte, 2 recuperări, o pasă decisivă) și Dragoș Diculescu (8 puncte, o recuperare, o pasă decisivă).

În urma acestui rezultat, România începe preliminariile EuroBasket 2021 cu un insucces, însă demonstrează că se poate bate cu echipe de top. Pentru „Vulturi” urmează încleștarea cu Israel de luni, 24 februarie.

*foto: Valentin Todea/Baschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!