Stiri Vulturi

România câștigă cu destule emoții partida din Luxemburg

România câștigă cu destule emoții partida din Luxemburg

Echipa națională a României a început cu victorie campania din precalificările pentru EuroBasket 2025. „Vulturii” au învins în Luxemburg cu scorul de 73-70, într-o partidă desfășurată astăzi, 28 noiembrie.

Luxemburg a început partide cu un run de 8-0, Alex Laurent marcând 4 puncte. Emi Cățe a spart gheața pentru naționala noastră. Gazdele au mai pus 4 puncte pe tabelă și Dragan Petricevic era nevoit să ceară timp de odihnă. Tricolorii nu și-au revenit și la jumătatea actului inaugural scorul era 16-2. Kris Richard a marcat al doilea coș al echipei noastre de la distanță. Jocul tricolorilor, în special în defensivă, nu a suferit o îmbunătățire până la finalul primul sfert, când Luxemburg conducea cu scorul de 25-15. Rareș Uță a fost primul marcator al actului secund și singura reușită în primele 2 minute scurse de pe tabelă. Gheorghe și Nicolescu au marcat două coșuri de la distanță în următoarele 45 de secunde și diferența era de o singură posesie, 25-23. Thomas Grun a oprit seria bună a „vulturilor”. Ben Kovac și-a făcut și el simțită prezență cu două triple la rând și gazdele se duceau la plus 8 pe tabelă. Bobe Nicolescu a marcat 4 puncte la rând prin care ducea România pentru prima dată în avantaj, 39-38.  Elevii lui Dragan Petricevic nu au mai cedat conducerea până la pauză, când se consemna scorul de 44-40.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

Thomas Grun a fost primul care a punctat în repriza secundă cu un layup, răspunsul venind de la Kris Richard cu o triplă. S-a marcat mult la reluarea jocului și scorul ajungea rapid la 52-46. Până la jumătatea sfertului doar gazdele au reușit să mai puncteze, în două rânduri de la semidistanță. Tudor Gheorghe a oprit seceta de pe tabelă cu un coș de 3 puncte. Luxemburg a reușit să egaleze la 58 la intrarea în ultimul minut din sfertul trei, care avea să se termine cu același scor. România a marcat primele două coșuri din actul decisiv. Scorul a rămas echilibrat iar cu puțin peste 5 minute rămase de jucat diferența era minimă, 66-65. Torok și Măciucă au marcat două coșuri de 3 puncte la rând și România se desprindea. Gazdele nu au cedat lupta și au revenit la 5 puncte, 73-68, cu 3 minute rămase de joc. După un time-out al „vulturilor”, Luxemburg a mai înscris o dată. România a supraviețuit datorită recuperărilor atât defensive cât și ofensive, dar nu a reușit să mai modifice tabela. Scorul a rămas neschimbat, 70-73, când mai erau 2.4 secunde de joc iar posesia parținea gazdelor, care au solicitat timp de odihnă. Luxemburg a irosit șansa de a trimite meciul în overtime și România a câștigat primul meci din precalificările pentru EuroBasket 2025.

Kris Richard a fost cel mai bun marcator al României cu 16 puncte, lângă care a adăugat 4 pase decisive și 3 recuperări. Emi Cățe a reușit 12 puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive. Mihai Măciucă a venit de pe bancă cu 11 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive. Bobe Nicolescu a terminat cu 11 puncte și 6 recuperări iar Rolland Torok tot cu 11 puncte și 3 recuperări.

Alex Laurent a fost cel mai bun marcat al meciului cu 19 puncte, lângă care a adăugat 7 recuperări și 3 pase decisive. Ben Kovac și Bob Melcher au reușit fiecare câte 13 puncte.

foto: fiba.basketball

8 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca 1234567 :

    primul sfert
    Am avut mici probleme în primul sfert, ei au avut avantajul că au mai jucat înainte cu Albania și au o echipă mai omogenă. Bine că am câștigat, a fost un meci greu, Luxemburg a avut un joc foarte rapid combinativ in atac.

    cu 2 ani în urmă (29.11.2021) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Daaa,
    meci foarte greu,insa baietii au evoluat magnific,in multe momente chiar epic si au reusit o victorie entuziasmanta!Daca punem la socoteala si faptul ca Marele Ducat,cu cele 500000 de suflete ale sale, este un izvor nesecat de mari talente pentru sportul mondial,realizam pe deplin grandoarea acestei victorii!

    cu 2 ani în urmă (29.11.2021)
    • U BT Cluj-Napoca 1234567:

      da
      Am reușit să câștigăm contra unei echipe care anul trecut castiga cu Kosovo și Slovacia și care a pierdut doar la 3 puncte cu Albania. La baschet sunt mai tari Luxemburg decât la fotbal, ne prinde bine o victorie după o serie de 10 înfrângeri consecutive.

      cu 2 ani în urmă (29.11.2021)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca caatmark :

    Felicitari baieti
    Felicitari baieti pentru lupta si victorie. Mai ales ca ati avut si sala impotriva.

    cu 2 ani în urmă (29.11.2021) Raspunde
  • Ciucâ :

    Felicitâri
    conducerii noi a federatiei şi stafful tehnic ptr victoria clara impotriva unei forte a baschetului european, dupâ 10 infringeri contra unor echipe slab cotate (spania israel belarus letonia).viitorul apartine acestei echipe. Succes hai România!

    cu 2 ani în urmă (29.11.2021) Raspunde
  • un suporter vechi :

    Tot felicitari....
    ..chiar ma gandeam ca trec neobsevate comentariile dvs.....dar nu v ati putut abtine. Ce v-ati zis...hai sa-i dau inainte , ca doar doar cineva m-o baga in seama. Cred ca nimeni nu se astepta sa castigam cu Spania, Israel..chiar si baschetul din Lituania si Belarus a avut in ultima vreme performante. Parca sunteti din reclama aia...ceva a facut el (baschetul romanesc,...antrenorul...federatia...) si tot nu i bine. Au castigat! Bravo lor! Este un inceput, echipa....asta este, alta nu avem, niste copii care se maturizeaza si ei in aceste meciuri, care si doresc evident victoria , uneori iese bine, alteori nu. Si in alta ordine de idei, ca sa numai caut comentariul dvs. de acum 2 zile.. ... ce bine ca au gasit scaun in Luxemburg pt. antrenor.... si ca Bobe a jucat totusi (o sa-i vina randul si lui Luca Vasile, chiar este un tanar talentat). Diculescu a avut o zi nefasta, poate prea multa presiune pusa pe el...impreuna totusi au reusit o victorie importanta.

    cu 2 ani în urmă (29.11.2021)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Ce sa facem,domnule,
      Depinde de fiecare cum vede viata,ce repere are sau isi fixeaza,unde isi doreste sa ajunga,daca vrea sa considere ca biscuitii sunt friptura de faina,etc.Daca vorbeam despre Islanda si handbal,mai era o discutie...asa ne mai ramane sa speram ca vom juca vreodata si cu Gibraltarul sau Insulele Feroe si-i vom ovationa pe baieti pentru prezumtivele victorii datatoare de sperante si ne vom inghesui sa le luam autografele!

      cu 2 ani în urmă (29.11.2021)
    Raspunde
  • Ciucâ :

    Suporter vechi
    Dacâ citeai mai atent eu nu am nimic cu jucatorii. Nişte tineri care incearca sâ aplice tactica selectionerului cu ce au invâţat la juniorat.daca pe baschet. ro parerile noastre sunt considerate bagare in seama asta este. Eu mam bagat in seama ptr federatie, aleasa nou dar se pare câ doar doamna presedinte este schimbarea mare. Selectionerul trebuia sâ fie unul din antrenorul primelor 4 5 echipe din LNBM nu 7 8.fiind ales domnu Petricevic atunci mam bagat ın seama ptr alegerea lotului. Nu l poti lasa acasa pe badiu ca sâ meargâ luca sâ frece banca de rezerve. badiu este clar peste fometescu,mai talentat decât gheorghe, singura lui vinâ nu primeste minutele şi pozitia ın echipâ pe care le au gheorghe şi tohatan. Pe bobe la bagat câ apararea era varza şi nu la mai putut scoate. Cred câ şi popa sau olah ar fi meritat sâ meargâ. Inceputul la fâcut costescu ft bine intinerind echipa dar trebuie continuat cu un antrenor la fel sau mai valoros. Pârerea mea, nu trebuie aprobata neaparat

    cu 2 ani în urmă (29.11.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!