Stiri Vulturi

România câștigă la debut în preliminariile EuroBasket 2015, în fața Slovaciei

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
10.08.2014

69-81

Echipa națională de seniori a României a reușit să învingă în deplasare reprezentativa similară a Slovaciei. Acesta a fost meciul de debut al tricolorilor în preliminariile pentru EuroBasket 2015. Echipa lui Marcel Țenter a avut o revenire spectaculoasă după ce în prima repriză slovacii au condus ostilităţile.

Echipa gazdă a deschis bine partidă iar după două minute Slovacia conducea cu 7-0. Primele puncte ale echipei noastre au venit pe mână lui Vlad Moldoveanu care replica de la mare distanță. Echipa gazdă nu a scăzut ritmul și a dus scorul la 11-3, lucru care l-a determinat pe Marcel Țenter să ceară primul timp de odihnă al partidei. Tricolorii nu și-au revenit în ciuda faptului că selecționerul a făcut și două schimbări iar gazdele s-au desprins la 16-3. Adrian Guțoaia a marcat după o repunere și a mai șters din deficit. Slovacia nu a putut fi oprită care s-a desprins la 22-7 după două libere marcate de Nenad Milosevic. După câteva faze fără coș primit, băieții noștri au mai strâns scorul la 25-13. Scorul finalul al primelor 10 minute a fost 27-13 după un coș al lui Andriej Kuffa în ultima secundă a actului.

Sfertul al doilea a fost început perfect de România iar Mihai Paul aducea două puncte pentru echipa noastră după o pătrundere. După două minute de joc din actul doi doar noi am reușit să marcăm iar scorul a devenit 27-17. România a încasat un fault tehnic după un coș cu fault scos de Simek și diferența recuperată în primele minute ale sfertului s-a șters. Titus Nicoară scoate și el un coș cu fault pe care îl transformă și duce scorul la 31-20. Tomas Mrvis înscrie un coș de 3 puncte după ce colegul său Milan Ziak a reușit o recuperare ofensivă. După un coș al lui Silvășan, Adrian Guțoaia a scos un fault antisportiv. Extrema lui CSM Oradea a transformat o liberă iar atacul ulterior nu a fost fructificat de către ai noștri. Cu patru minute înaintea pauzei mari, România a reușit să vină la mai puțin de 10 puncte în spatele Slovaciei, scor 34-25. Până la pauză gazdele au refăcut diferența de 10 puncte chiar dacă tricolorii au redus din handicap 7 puncte față de primul act. După 20 de minute scorul a fost 41-31 în favoarea Slovaciei.

După pauză echipa noastră a intrat extrem de motivată pe parchet și a șters foarte repede avantajul avut de Slovacia la pauză. Cu Mihai Paul și Titus Nicoară foarte prezenți în joc, România a dus scorul la 43-42 după nici 4 minute din secvența secundă a meciului. Adrian Guțoaia a dus formația tricoloră pentru prima dată în avantaj, scor 43-44. La jumătatea actului trei, scorul dintre Slovacia și România era egal, 48-48. Vlad Moldoveanu ne-a readus în avantaj după un coș de sub panou. Meciul a devenit un concurs de la 3 puncte. Silvășan a marcat de distanță iar Nenad Milosevic l-a imitat instantaneu și făcut ca tabela să indice scorul 54-55. Până la finalul sfertului echipa noastră nu a mai primit coș și a reușit să mai pună cinci puncte, pentru un 54-60 înaintea ultimului sfert.

Actul decisiv nu a fost început deloc bine de băieții lui Marcel Țenter. Moldoveanu și compania au irosit două atacuri și au permis slovacilor să marcheze tot de atâtea ori. Banca României a cerut time-out pentru a potoli fuleul gazdelor. Mihai Silvășan a oprit parțialul gazdelor cu un de la peste 7 metri și a dus scorul la 58-63. Ai noștrii au reușit să se desprindă la 58-66. Nenad Milosevic nu a fost de acord de această diferență și a mai marcat încă o dată de la mare distanță. Mandache a replicat cu o pătrundere de efect. Scorul de 61-68 a stat mai bine de un minut pe tabelă, până când Titus Nicoară a pus mingea în ațe din apropiere. Avansul României a crescut la 11 puncte, după o fază spectaculoasă creată de Titus Nicoară și finalizată de Vlad Moldoveanu. Slovacia a început să se precipite și să arunce în disperare de cauză de la distanță. Milosevic a marcat după o pătrundere pe centru și a redus din deficit, cu trei minute până la final. Cu două minte rămase până la final, partida s-a întrerupt din cauza unei pene de curent iar sala a rămas în beznă. După pauză de aproape 15 minute, partida s-a reluat de la scorul 63-73. Mandache a transformat ambele libere de care a avut parte. Nenad Milosevic a înscris un coș de 3 puncte și a ținut naționala Slovaciei în viață. România a gestionat bine finalul și s-a impus cu la final cu scorul 81-69.

4 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cosovici :

    felicitari
    Felicitari

    cu 9 ani în urmă (10.08.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    Bravo!
    BRAVO!

    cu 9 ani în urmă (10.08.2014) Raspunde
  • tzontzolino :

    bv
    Felicitari, dar nu prea imi place de Tenter cateodata...dorinta lui de a rula cat mai multi jucatori s-a vazut efectul in primul sfert! Adica nationala noastra ar trebui sa joace cel mai mult cu Silva, Nicoara, Moldoveanu, Gutoaia, Mandache/Paul și Baciu ca nu avem alt pivot. Restul mai putin- ca in LNBM- cei 6 stranieri +1-2 jucatori romani.

    cu 9 ani în urmă (10.08.2014)
    • CSM CSU Oradea Tomy:

      cam greu...
      Salut... cam greu de realizat ce zici tu in conditiile in care s-a jucat... ma refer in special la temperatura din sala. Plus unul din motivele pentru care am castigat meciul este ca jucatorii slovaci buni s-au cam umplut de faulturi in sfarturile 3 si 4, iar noi ne-am permis o aparare super agresiva care a fost posibila doar gratie rotatiei lungi. Intr-adevar, Vlad, Adrian si Titus au castigat acest meci. Bravo Romania! Bravo baieti! Bravo Marcel!

      cu 9 ani în urmă (11.08.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!