Stiri Vulturi

România debutează în Macedonia în precalificările pentru FIBA EuroBasket 2021

Eduard Popa

Eduard Popa
16.09.2018

macedonia romania baschet live stream

România va debuta duminică, 16 septembrie, în precalificările pentru FIBA EuroBasket 2021. Naționala noastră va înfrunta în deplasare echipa similară a Macedoniei.

Partida din Skopje va reprezenta primul meci pentru România în mandatul lui Tudor Costescu, după demisia surpriză a lui Zare Markovski. Fostul antrenor al Timișoarei nu va avea însă o viață prea ușoară împotriva ex-iugoslavilor. În naționala României lipsesc o parte dintre veteranii naționalei României, care au spus convocării la naționala. Este vorba în primul rând despre Andrei Mandache și Vlad Moldoveanu, ultimii doi căpitani ai naționalei noastre. De asemenea, din lot lipsește și Rolli Torok, un jucător cu un sezon bun la U-BT Cluj, dar care a refuzat convocarea la națională, dar și Cătălin Baciu, care nu a fost convocat pentru acțiunea din Macedonia.

Drept urmare, Tudor Costescu se va putea baza la Skopje pe un colectiv foarte tânăr, format din:

-        Fundașii Giordan Watson, Lucas Tohătan, Mirel Dragoste și Tudor Gheorghe

-        Extremele Dragoș Diculescu, Bobe Nicolescu (noul căpitan al echipei), Nandor Kuti și Radu Paliciuc

-        Pivoții/Extremele forță Emanuel Cățe, Alex Olah, Iulian Orbeanu și Anton Diaconescu.

Din lotul României doar Giordan Watson are 33 de ani, încă neîmpliniți, în timp ce Radu Paliciuc a împlinit 30 de ani pe 13 septembrie, iar Iulian Orbeanu va împlini în decembrie 29 de ani. Restul jucătorilor sunt tineri și foarte tineri. Mezinul lotului este Dragoș Diculescu, cel care abia a împlinit 19 ani!

De partea cealaltă, Macedonia va veni la partida cu România cu un lot destul de impresionant, din care fac parte frații Vojdan și Damjan Stojanovski, care au participat la EuroBasket 2011, când Macedonia a obținut locul 4. De asemenea, în lotul ex-iugoslavilor îl găsim și pe Richard Hendrix, jucător care a fost MVP Finalei Eurocup în 2013, când evolua la Lokomotiv Kuban.

Partida dintre Macedonia și România din precalificările EuroBasket 2021 este transmisă în format live stream de pagina de youtube a FIBA:

 

*foto: frbaschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!