Stiri Vulturi

România debutează în preliminariile Eurobasket 2015 în compania Slovaciei

Radu Bărăian

Radu Bărăian
09.08.2014

Preliminarii Eurobasket 2015

Etapa 1

Duminică, 10 august - Ora 19:00

DigiSport 3

Pezinok, Slovacia

0-0 Fişa meciului 0-0

Reprezentativa de seniori a României condusă de antrenorii Marcel Țenter, Claudiu Fometescu și Milorad Perovic va debuta mâine, 10 august, în campania de calificare la Campionatul European din 2015. Tricolorii vor întâlni în prima etapă echipa similară a Slovaciei, pe terenul acestora, la Pezinok, cu începere de la ora României 19:00. Suporterii naţionalei vor putea urmări jocul în direct pe DigiSport 3. 

Potrivit unui comunicat de presă emis de Federaţia Română de Baschet, tricolorii sunt optimiști și speră să-și îndeplinească misiunea de a duce România la turneul final European. Baschetbaliștii consideră că primul joc oficial, din Slovacia, este extrem de important în economia calificării, o eventuală victorie împotriva naționalei pregătite de antrenorul Milan Cernicky aducând un plus de moral și încredere.

Confruntarea de mâine va fi cea de-a doua întâlnire directă din istorie dintre cele două naţionale într-un meci oficial. Prima şi ultima dată, Slovacia şi România s-au duelat în 20 mai 1999, tot într-o partidă din cadrul preliminariilor Europeanului. Şi atunci gazde au fost tot slovacii, aceştia impunându-se cu 90-59. Cel mai bun român în respectiva confruntare a fost Virgil Stănescu, acesta terminând jocul cu 14 puncte şi 6 recuperări. 

Tricolorii s-au pregătit intens pentru această campanie de calificare preţ de o lună. În tot acest timp, Silvăşan şi compania au avut o serie de zece meciuri amicale cu Germania, Macedonia, Georgia, Austria, Tunisia, Elveția, Olanda, Bulgaria și Danemarca, având la finalul perioadei de pregătire un bilanţ de 6 meciuri câştigate şi 4 pierdute. 

În tabăra tricoloră nu există probleme medicale majore, iar staff-ul tehnic a păstrat în pregatire un lot format din 14 sportivi, urmând ca 12 dintre aceștia să facă deplasarea în Slovacia. 

Lotul României în perioada de pregătire: Andrei Mandache, Mihai Silvăşan, Cătălin Baciu, Bogdan Ţibârnă, Levente Szijarto, Titus Nicoară, Adrian Guţoaia, Tudor Jucan, Adi Tudor, Octavian Popa Calotă, Mihai Paul, Vlad Moldoveanu, Rolland Torok şi Dragoş Andrei.

Staff-ul naţionalei noastre: Marcel Ţenter (antrenor principal), Claudiu Fometescu (antrenor secund), Milorad Perovic (antrenor secund), Adrian Resteman (kinetoterapeut), Mircea Lazăr (maseur) şi Marius Toma (team-manager).

În altă ordine de idei, unul dintre cei mai importanţi pioni ai Slovaciei, Anton Gavel, care a semnat recent cu campioana Germaniei, Bayern Munchen, nu apare pe lista oficială de la FIBA Europe, numele sportivului nefiind trecut de federația din Slovacia. O altă absență notabilă este coordonatorul de joc Richard Grznar, posibilul înlocuitor al lui Anton Gavel, antrenorul Cernicky anunțând, însă, că tânărul sportiv nu este disponibil pentru campania din această vară. 

Tot mâine, în celălalt meci din cadrul Grupei F a preliminarilor, selecţionata Suediei va primi în Sala Sporturilor din Lulea vizita Letoniei. Aşadar, din cele 4 echipe din Grupa F se va califica la Eurobasket 2015 prima clasată. Totodată, din cele 7 grupe existente se vor mai califica la CE şi cele mai bune 6 locuri 2. 

Programul complet al României în preliminarii: 

10 august

Slovacia - România (Pezinok, ora 19:00, în direct pe DigiSport 3)

13 august

România - Suedia (Sibiu, ora 19:00, în direct pe DigiSport 3)

17 august

Letonia - România (Riga, ora 20:15)

20 august

România - Slovacia (Sibiu, ora 19:00, în direct pe DigiSport)

24 august

Suedia - România (Boras, ora 18:00)

27 august

 România - Letonia (Sibiu, ora 19:00, în direct pe DigiSport)

*Foto: Facebook Federatia Romana de Baschet

Marcel Țenter, Claudiu Fometescu și Milorad Perovic 
Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!