Stiri Vulturi

România face o repriză secundă modestă și cedează în sfertul de finală cu Brazilia

România face o repriză secundă modestă și cedează în sfertul de finală cu Brazilia

România a pierdut sfertul de finala de la Universiada de la Chengdu, China. Tricolorii s-au văzut învinși destul de clar de Brazilia, scor 84-66, deși au controlat prima repriză, atunci când și-a creat un avantaj format din două cifre. În partea secundă a meciului lucrurile au stat complet diferit și deznodământul a fost unul clar.

Meciul a început într-un ritm alert, cu câte cinci puncte de fiecare parte în primele 2 minute de joc. Emi Cățe ne-a dus pentru prima dată în avantaj, cu un dunk după pasa lui Tohătan. Pivotul lui U BT Cluj-Napoca și-a continuat recitalul și România conducea cu 15-10, imediat după prima jumătate a actului inaugural. Brazilienii au mai marcat doar de la linia de fault în restul sfertului, până la ultima fază, când au profitat de un turnover al lui Mandisodza și au marcat pe contraatac. După 10 minute de joc, scorul era 20-15 în favoarea tricolorilor. Jocul s-a reluat cu o triplă a lui Colceag. Brazilienii au răspuns cu 4 puncte la rând și Dan Ioan solicita timp de odihnă. Băieții noștri au răspuns bine și au dus ecartul la unul format din două cifre, 30-19, după tripla lui Fometescu. Sud maericanii au revenit la doar două posesii în urma, dar Lucas Tohătan cu un „and one”, le-a mai tăiat elanul. De aici însă, s-a mers sub semnul echilibrului până la intrarea la cabine, dar cu România mereu în față, 40-35 la pauză.

Repriza secundă a început tot cu un joc echilibrat. Lucas Tohătan, autor a 7 pase decisive, a trebuit să fie retras pe bancă, după ce a încasat rapid a tria greșeală personală. Brazilienii au rămas aproape pe tabelă, grație recuperărilor ofensive, cu un raport de 10 la 1, până în prima parte a sfertului trei. Jocul s-a aprins și diferența devenea minimă, 48-47. Brazlia a revenit după mult timp la conducere, după tripla lui Braga Abreu. „Vulturii” și-au pierdut claritatea în ofensivă și au avut o perioadă de peste patru minute fără punct marcat. Brazilia a profitat la maxim și conducea după sfertul trei cu scorul de 59-50. Actul decisiv a fost deschis perfect de Bobe Nicolescu, cu o triplă. Răspunsul a venit însă instant de la sud americani. Pereira Borges a mai lovit o dată de la distanță și defcitul ajungea la 12 lungimi, 65-53. România rămânea cu reușita lui Bobe în primele trei minute din sfertul decisiv, în timp ce Brazilia ajungea la cota 70. De aici nu a mai fot loc de o răsturnare spectaculoasă de scor și România a trebuit să se recunoască învinsă.

Emi Cățe a fost din nou cel mai bun jucător al naționalei noastre, cu 19 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive. Ștefan Grasu a reușit 14 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive. Bobe Nicolescu și Luca Colceag au adăugat fiecare câte 10 puncte.

Barbosa Junior a fost cel mai bun jucător al învingătorilor cu 20 de puncte și 5 recuperări. Pereira Borges s-a remarcat cu 13 puncte, 5 pase decisive și 4 recuperări.

foto: Federația Română de Baschet

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    FELICITARI
    Obiectiv indeplinit ! Era sa ne calificam, dar "studentii" lor au fost, cu noroc, mai buni decit "studentii" nostri ! Am vazut China ( ma rog cam 0,001 % din China ), am maturat cu Africa de Sud, am vazut sali de sport mai mult goale ( doar si in China este perioada concediilor :)), am bifat o actiune in care aproape 673,82% jucatorii nostri ( asa-zisi studenti) au progresat si vor muta muntii in competitiile viitoare. Totusi am observat un interes sub asteptari din partea federalilor . Chiar asa naspa a bagat frica Coronavirusul in voi ? Dupa-masa avem FINALA pre-calificarilor cu Slovacia, Doamne Da, sa ajunga teleportarea la timp si sa-i vedem in teren pe Cate, Tohatan si Bobe ! Hai noroc, sus paharele...

    cu 9 luni în urmă (02.08.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!