Stiri Vulturi

România încheie cu victorie participarea în faza secundă a precalificărilor

România încheie cu victorie participarea în faza secundă a precalificărilor

Astăzi, 26 februarie, de la ora 16:30, România a primit vizita Ciprului, în ultimul meci din cea de-a două fază a precalificărilor pentru EuroBasket 2025. Partida a fost organizată la Pitești Arena și s-a încheiat cu scorul de 75 la 50 pentru România.

România: Lucas Tohătan, Patrick Richard, Bogdan Nicolescu, Mihai Măciucă, Emanuel Cățe

Cipru: Michalis Koumis, Roberto Mantovani, Michail Simon, Konstantinos Simitzis, Nikos Stylianou

După un prim coș marcat de către oaspeți, a urmat o perioadă dominantă pentru tricolori, care au arătat o precizie deosebită din exteriorul semicercului. Nicolescu, Măciucă și Cățe au punctat de la distanță și, în ciuda unui time-out al lui Christophoros Livadiotis, România s-a distanțat la 16 puncte: 24-8. Ciprioții au izbutit mai multe recuperări ofensive și au înscris la ultima acțiune a actului inaugural, ducând scorul la 24-11.

În sfertul al doilea, elevii lui Dragan Petricevic nu au mai avut la fel de multă precizie în ofensivă și au fost depășiți cu ușurință în defensivă. Ciprioții au marcat două triple și au obținut cinci libere și, astfel, s-au apropiat la cinci puncte: 29-24. A urmat un coș de trei puncte al căpitanului Nicolescu și apoi cinci puncte marcate de Richard și România a reușit să treacă peste un moment dificil. Așadar, la pauză, gazdele conduceau cu 40 la 31.

După revenirea de la vestiare, primele patru puncte ale sfertului al treilea au fost înscrise tot de Richard, care a ajuns la un total de 13 puncte. Ciprioții au răspuns prin Ioannis Pasiali și Filippos Tigkas, dar Nicolescu, Cățe și Kuti au dus-o pe România la o diferență de 16 puncte: 51-35. Tricolorii au continuat să evolueze excelent și au mai marcat încă șapte puncte până la finalul penultimei secvențe, la capătul căreia aveau un avantaj de 21 de puncte: 58-37.

Jucătorii lui Dragan Petricevic au fost mai buni și în actul decisiv, începând cu un parțial de 10-2, după puncte marcate de Grasu, Richard, Fometescu și Uță. A urmat o perioadă în care tricolorii au ridicat piciorul de pe accelerație, iar ciprioții au mai redus din diferență însă diferența a fost prea mare pentru a mai reveni. Astfel, România a câștigat cu 75 la 50 și a obținut a doua victorie în grupa F, terminând pe locul al treilea.

Cei mai buni marcatori ai naționalei noastre au fost Patrick Richard (15 puncte, 5 pase decisive), Bobe Nicolescu (10 puncte) și Emi Cățe (9 puncte, 8 recuperări).

De partea cealaltă s-au remarcat Konstantinos Simitzis (13 puncte) și Nikos Stylianou (12 puncte, 6 recuperări).

Datorită acestei victorii, România încheie participarea în faza a doua a precalificărilor cu un bilanț de 2-4. Pentru tricolori urmează să joace în faza a treia a precalificărilor, unde își joacă ultima șansă de a ajunge în preliminariile EuroBasket 2025.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!