Stiri Vulturi

România încheie faza a doua a pre-calificărilor pentru EuroBasket 2025 cu un meci în fața Ciprului

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
25.02.2023

România încheie faza a doua a pre-calificărilor pentru EuroBasket 2025 cu un meci în fața Ciprului

România își încheie participarea în faza a doua a pre-calificărilor pentru EuroBasket 2025 cu un meci pe teren propriu împotriva Ciprului. Această națională este deja calificată la turneul final din postura de gazdă. Disputa este programată duminică, 26 februarie, de la ora 16:30.

În partida tur dintre cele două echipe, Vulturii au avut câștig de cauză. În meciul din noiembrie din Sala Eleftheria din Nicosia, elevii lui Dragan Petricevic au obținut unicul lor succes din Grupa F, cu scorul de 69-65. Bobe Nicolescu a fost cel mai bun marcator din acel meci, cu 18 puncte. El a mai adăugat 7 recuperări, iar colegul său, Patrick Richard, a fost aproape de triple-double (12 puncte, 8 recuperări și 9 assist-uri).

La primul meci oficial din Pitești Arena, noua sală ultramodernă de care dispune sportul românesc, tricolorii au cedat la un singur punct în fața Bulgariei. Vecinii noștri s-au impus cu 62-61, în ciuda eforturilor din final ale naționalei noastre.

La acest meci, jucătorul naturalizat de care naționala a dispus a fost Kris Richard. Acesta a totalizat 8 puncte, 2 recuperări și 4 pase decisive, transformând 3/12 aruncări din acțiune. În lotul lărgit se află și Patrick Richard, așa că rămâne de văzut pe cine va miza antrenorul în partida de duminică.

Mihai Măciucă a fost cel mai eficient baschetbalist al naționalei, cu un indice al eficienței de +12. Jucătorul lui FC Argeș a strâns 7 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive și 2 intercepții în 30 de minute. Cel mai bun marcator al României a fost Rolland Torok, cu 12 puncte.

Tot joi a evoluat și Cipru în etapa a cincea, în fața naționalei Portugaliei. Elevii lui Christophoros Livadiotis au luptat admirabil până în ultimul sfert cu lusitanii și în cele din urmă au cedat cu scorul de 66-75 în propriul fief.

Cu același scor a cedat naționala Ciprului și în jocul de pe teren propriu din etapa a patra, disputată în noiembrie, cu Bulgaria. În sfertul al patrulea din acel meci, adversara României s-a apropiat chiar și la patru lungimi, dar rămâne cu cinci eșecuri în această fază a pre-calificărilor.

Filippos Tigkas este principala amenințare a acestei echipe, el având o medie de 11.9 puncte în cele cinci meciuri din pre-calificări. La recuperări, lider este Sotirios Manolopoulos, cu 7 astfel de realizări pe meci, pe când cel mai bun playmaker este Aineas Jung, cu o medie de 3 pase decisive.

Confruntarea dintre România și Cipru are loc duminică, 26 februarie, de la ora 16:30 și poate fi urmărită pe Digi Sport 4, Prima Sport 4 și pe canalul de YouTube FIBA – The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!