Stiri Vulturi

România, înfrângere la scor în primul amical cu Israel

România, înfrângere la scor în primul amical cu Israel

Naționala de seniori a României a disputat în această seară un meci de verificare în compania selecționatei Israelului. Partida a început la ora 20:00 și a fost găzduită de Shlomo Group Arena din Tel Aviv.

Primul cinci trimis în teren de Dragan Petricevic a fost următorul: Nandor Kuti, Lucas Tohătan, Patrick Richard, Rolland Torok și Emanuel Cățe. De partea cealaltă, Guy Goodes a început cu: Roman Sorkin, Rafi Menco, Jake Cohen, Tamir Blatt și Yovel Zoosman.

Gazdele au deschis scorul la prima acțiune a jocului, iar tricolorii nu au reușit să marcheze la primele opt atacuri. Israel s-a distanțat la 9-0, astfel că antrenorul Vulturilor s-a văzut nevoit să ceară primul timp de odihnă. După reluarea confruntării, reprezentanții noștri au evoluat mult mai bine, semnalul revenirii fiind dat de Richard, care a înscris două triple. Torok, Cățe și Măciucă și-au trecut și ei numele pe foaia marcatorilor și actul inaugural s-a încheiat cu scorul de 20 la 14 pentru alb-albaștri.

Sfertul al doilea a început cu un coș de la distanță reușit de Tohătan, iar oaspeții s-au apropiat la o singură posesie de adversari. Însă Guy Pnini a dat startul unui parțial de 12-2 al gazdelor și, la scorul de 32-19, Petricevic a cerut încă un time-out. Până la pauză, confruntarea a fost mult mai echilibrată, ambele tabere reușind să mai pună pe tabelă câte 13 puncte. Marcatorii României în această perioadă au fost Torok (6 puncte), Diculescu (3 puncte), Kuti (2 puncte) și Richard (2 puncte). Actul secund s-a încheiat cu un coș marcat în ultima secundă de Sorkin, după o recuperare ofensivă, care a dus scorul la 45-32.

La fel ca în prima repriză, israelienii au început în forță partea a doua a meciului și s-au distanțat la 19 puncte: 54-35. Petricevic, cu un timp de odihnă, a încercat încă o dată să își ajute elevii să reintre în joc, însă adversarii s-au dovedit a fi prea puternici. Baschetbaliștii antrenați de Goodes au dominat sfertul al treilea pe care și l-au adjudecat cu 33 la 15. Drept urmare, înaintea actului decisiv, scorul era 78 la 47 pentru Israel. Gazdele nu au ridicat piciorul de pe accelerație nici în ultimele zece minute și au depășit suta, câștigând la o diferență de 51 de puncte: 112-61.

Israel a avut șapte jucători în double-digits: Yam Madar (17 puncte), Nimrod Levi (13 puncte), Roman Sorkin (12 puncte), Yovel Zoosman (12 puncte), Tomer Ginat (11 puncte), Jake Cohen (10 puncte) și Gabi Tsatsashvili (10 puncte).

Din tabăra noastră s-au remarcat Emanuel Cățe (14 puncte), Patrick Richard (13 puncte) și Lucas Tohătan (8 puncte).

Peste două zile, în 18 august, de la ora 20:30, România și Israel se vor întâlni din nou, într-un alt amical disputat în „Țara Sfântă”.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!