Stiri Vulturi

România, învinsă la o diferență mare și în a doua întâlnire cu Israel

România, învinsă la o diferență mare și în a doua întâlnire cu Israel

Astăzi, 18 august, România și Israel s-au întâlnit pentru a doua oară în trei zile, într-un meci de pregătire disputat în Tel Aviv. Marți, tricolorii au fost învinși la o diferență de 51 de puncte, 112-61, de selecționata pregătită de Guy Goodes.

Formația de start a României a fost alcătuită din următorii jucători: Lucas Tohătan, Nandor Kuti, Patrick Richard, Rolland Torok și Alexandru Olah. De partea cealaltă, Israel a început cu Roman Sorkin, Jake Cohen, Tamir Blatt, Rafi Menco și Yovel Zoosman.

Torok a deschis scorul la prima acțiune a partidei, însă Cohen a răspuns imediat din afara semicercului. Același Torok, împreună cu Tohătan, colegul său de la Voluntari, au reușit încă două coșuri, iar Kuti, cu un and-one, și Richard au dus scorul la 11-5. Goodes a cerut primul timp de odihnă al întâlnirii, iar elevii săi au răspuns remarcabil, contabilizând un parțial de 9-0 prin care au revenit la conducere. Sorkin a fost de neoprit în acest prim sfert, însă baschetbaliștii lui Dragan Petricevic au evoluat foarte bine în ofensivă și s-au distanțat din nou la patru puncte, 24-20, grație lui Tohătan, Dragoș Diculescu, Radu Vîrnă și Emanuel Cățe. În cele din urmă, primul sfert s-a încheiat cu România în avantaj: 29-23.

În debutul actului secund, tricolorii și-au continuat recitalul de la mare distanță, iar Bobe Nicolescu și Tohătan au făcut ca diferența față de adversari să crească la nouă puncte. Yam Madar, Guy Pnini și Deni Avdija au răspuns foarte rapid și au restabilit egalitatea: 37-37. În această perioadă s-au consemnat foarte multe ratări și greșeli, jocul devenind extrem de fragmentat. Reprezentanții noștri nu au mai găsit la fel de ușor drumul spre coș, iar Israel s-a distanțat la patru puncte, 41-37, după un lay-up al lui Nimrod Levi. Time-out-ul lui Petricevic nu a avut niciun efect, iar seceta din ofensiva noastră a continuat, în timp ce adversarii s-au dezlănțuit. La finalul primei reprize, după un run de 26-0, Israel conducea cu 54 la 37.

După revenirea de la vestiare, israelienii au continuat să evolueze la un nivel înalt și au reușit încă nouă puncte consecutive. În cele din urmă, după mai bine zece minute de joc fără coș marcat, Torok a spart gheața și a dus scorul la 63-40. După încă nouă puncte înscrise de alb-albaștri, Torok a mai reușit un coș din afara semicercului. Tamir Blatt, Yam Madar și John DiBartolomeo s-au remarcat în penultimul act, la finalul căruia Israel conducea la o diferență de 38 de puncte: 84-46. În sfertul decisiv, pe fondul relaxării gazdelor, jocul a devenit mult mai echilibrat, însă trupa lui Guy Goodes s-a impus cu ușurință: 105-61.

Principalii remarcați din tabăra noastră au fost Rolland Torok (18 puncte, 6 recuperări) și Lucas Tohătan (12 puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări). De partea cealaltă, Israel a avut din nou șapte jucători în double-digits: Yam Madar (18 puncte), Nimrod Levi (12 puncte), Roman Sorkin (12 puncte), Deni Avdija (12 puncte), Tamir Blatt (11 puncte), Rafi Menco (10 puncte) și John DiBartolomeo (10 puncte).

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!