Stiri Vulturi

România își măsoară forțele cu Suedia în cel de-al doilea meci din preliminarii

Paul Olar

Paul Olar
12.08.2014

Preliminarii Eurobasket 2015

Sala "Transilvania" din Sibiu

Miercuri, 13 august/ora 19:00

1-0   0-1

Sala “Transilvania” din Sibiu va fi gazda celui de-al doilea meci disputat de România în preliminariile Eurobasket 2015. Formația pregătită de Marcel Țenter își măsoară forțele cu Suedia, într-o dispută programată miercuri, 13 august. Confruntarea poate fi urmărită în direct grație postului de televiziune Digi Sport 3, fluierul de start urmând a se da la ora 19:00.

Triumfători în prima etapă, “tricolorii” ocupă la această oră poziția secundă în grupă. Aceștia au dispus duminică seara împotriva Slovaciei, scor 81-69. Chiar dacă reprezentativa din centrul Europei a profitat de un ecart format din două cifre la pauza încleștării, românii au reușit o repriză diametral opusă celei dintâi. Titus Nicoară și Vlad Moldoveanu au pus în dificultate apărarea slovacă, care a stat neputincioasă în fața atacurilor noastre. Cei doi baschetbaliști amintiți au combinat pentru 38 de puncte, ajutându-și formația să debuteze cu dreptul în turneul de calificare.

Sfârșitul săptămânii trecute a adus, totodată,  cel mai atractiv duel din grupa F. Suedia a primit vizita Letoniei, partida punând față în față două naționale participante la ultima ediție a Eurobasket. Letonii au avut câștig de cauză, impunându-se la o diferență de 12 puncte, 62-50. Autor a 14 puncte și 9 recuperări, balticul Kaspars Berzins a fost cel mai bun marcator. De partea cealaltă, Joakim Kjellbom s-a remarcat cu 6 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive și 2 înfrângeri.

Eșecul cu Letonia a marcat de asemenea un început cu stângul al lui Vedran Bosnic pe banca Suediei. Tehnicianul de origine ex-iugoslavă, multiplu campion în țara scandinavă, îl înlocuiește în funcția de selecționer pe Bradley Dean. Americanul i-a condus pe suedezi la precedenta ediție a Campionatului European, acolo unde nordicii au contabilizat o victorie și patru eșecuri. Deși bilanțul nu impresionează, trebuie spus că singurul rezultat pozitiv repurtat a venit grație unui meci cu Rusia.

Atunci, gruparea galben-albastră a dat peste cap cotele la pariuri, mărșăluind cu 81-62. Din lotul ce a izbutit respectiva performanță făceau parte Jeffery Taylor și Jonas Jerebko. Spre șansa noastră, ambii sportivi nu vor fi prezenți la Sibiu, dar în pofida celor două absențe, Vedran Bosnic are la dispoziție baschetbaliști cu o vastă experiență internațională. Printre componenții de bază se numără Joakim Kjellbom, Thomas Massamba (Foto), alături de tinerii Tobias Borg și Ludvig Hakanson.

Aruncând o privire peste jucătorii care vor face, cel mai probabil, deplasarea la Sibiu, observăm că lider din punt de vedere al taliei este Carl Engström. Pivotul legitimat la University of Alabama măsoară 2.16 m, iar la polul opus se află  Jonathan Person – 1.83 m. Mai mult, șase jucători activează în străinătate, în țări precum Spania, Belgia, Cehia sau Ungaria.

În final, trebuie precizat că România și Suedia au dat piept de-a lungul istoriei de șase ori. Dacă prima întâlnire s-a consemnat în 1953, ultima s-a disputat acum trei ani. Bilanțul ține însă cu “tricolorii”, care au cedat un singur meci în dauna oponenților de la Stockholm.

*Foto: fibaeurope.com

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe lecar :

    bilete
    Stiti cumva de unde se iau bilete pentru cele 3 meciuri ale nationalei de la SB? Sau e intrare libera pentru toate 3? Hai Romania!

    cu 9 ani în urmă (12.08.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Paulolar :

    @lecar
    La partida de mâine, organizatorii au decis ca intrarea să fie liberă. Este foarte posibil ca la meciurile următoare de acasă să se respecte același principiu.

    cu 9 ani în urmă (12.08.2014) Raspunde
  • BC CSU Sibiu Fr3aksway :

    bilete
    Intrarea este liberă la toate meciurile naționalei.

    cu 9 ani în urmă (12.08.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!