Stiri Vulturi

România joacă din august în precalificările pentru FIBA World Cup 2023

România joacă din august în precalificările pentru FIBA World Cup 2023

După ce au ratat calificarea la EuroBasket 2022, într-o grupă dificilă cu Spania, Polonia şi Israel, pentru „Vulturi” urmează acum precalificările pentru FIBA World Cup 2023.

Cele 24 de echipe calificate la EuroBasket sunt deja sigure de prezenţa în calificările principale ale FIBA World Cup 2023. Pentru ultimele opt locuri din calificările următorului Mondial se luptă 12 naţionale, printre care şi România.

Pe lângă Vulturi, în precalificări mai sunt Austria, Belarus, Danemarca, Islanda, Letonia, Muntenegru, Macedonia de Nord, Portugalia, Slovacia, Suedia şi Elveţia.

Cele 12 echipe vor fi organizate în patru grupe de câte trei. Primele două clasate intră pe tabloul principal al calificărilor pentru mondial. Primele meciuri din precalificări se joacă în luna august a acestui an, Urmează să se anunţe grupele şi datele la care se vor desfăşura aceste partide.

Mondialul din 2023 se va juca tot pe continentul asiatic, de data aceasta în Japonia, Indonezia şi Filipine.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!