Stiri Vulturi

România joacă în Slovacia cu calificarea pe masă

România joacă în Slovacia cu calificarea pe masă

Echipa națională de seniori a României va juca ultimul din faza a 3-a a precalificărilor pentru EuroBasket 2021. Partida este una decisivă pentru calificarea în grupa preliminară din care mai fac parte Spania, Polonia și Israel. Partida dintre Slovacia și România este programată miercuri, 21 august, cu începere de la ora 19:00.

Calculele în privința calificării sunt simple. România nu trebuie să piardă în Slovacia la mai mult de 17 puncte. Avantajul României este dat de victoria de la Ploiești, când elevii lui Tudor Costescu au reușit să se impună cu scorul de 85-68.

Meciul cu Slovacia de la a fost unul la îndemăna tricolorilor. Încă din prima repriză Cățe și compania și-au asigurat un avantaj importante, pe care l-au controlat apoi până la final. Emanuel Cățe a fost cel mai bun jucător al României în acel joc cu 15 puncte, 15 recuperări, 4 pase decisive, 2 capace și o intercepție. Giordan Watson s-a remarcat cu 19 puncte înscrise. Vladimir Brodziansky a fost principalul artizan al Slovaciei cu 17 puncte, 9 recuperări și 3 pase decisive.

Pe lângă avantajul dat de rezultatul din tur, România mai are un atuu. „Vulturii” au o serie de șase victorii consecutive. Ultima înfrângere pentru naționala de seniori a României datează de 16 septembrie 2018, când s-a înclinat pe terenul Macedoniei cu scorul de 90-76. De atunci, tricolorii au învins de două ori Kosovo, de două ori Cipru, o dată Macedonia și o dată Cipru.

România a câștigat categoric toate cele trei partide din Grupa F. Cea mai mică diferență s-a consemnat în deplasarea din Cipru, când s-a consemnat scorul de 85-70. Slovacia a obținut două victorii în fața Ciprului dar la diferențe mult mai mici, 67-60 pe teren propriu și 83-79 în deplasare.

Meciul dintre Slovacia și România se va desfășura la Eurovia Arena din Bratislava.

foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!