Stiri Vulturi

România nu a avut nicio șansă în fața Letoniei

România nu a avut nicio șansă în fața Letoniei

România a început cu un eșec drastic în precalificările pentru World Cup 2023. Tricolorii au pierdut astăzi, 7 august, la Riga meciul cu Letonia, scor 108-72 . Balticii au început meciul cu un parțial de 21-0 și meciul nu a mai avut istoric.

România a avut un start extrem de modest de meci și gazdele s-au dus rapid la 12-0. Run-ul letonilor a continuat și după 4 minute scurse, tabela indica un neverosimil 21-0. Patrck Richard a marcat primele puncte pentru România, după aproape 5 minute de joc. România a terminat cu 16 puncte marcate în primul sfert, dar diferența făcută în startul meciului de letoni a fost mult prea și primul act se încheia cu scorul de 37-16.

Tricolorii au început actul secund cu un turnover și coș de 3 puncte primit. Gârbea și Uță au marcat 6 puncte la rând pentru România și Letonia solicita timp de odihnă. Tricolorii  nu au continuat perioada bună de joc și scorul a ajuns la 46-22, la jumătatea sfertului 2. „vulturii” au mai înscris doar 3 puncte până la pauză iar Letonia își mărea semnificativ avantajul, 57-25.

La reluarea jocului a existat echilibru timp de 3 minute și parțialul pe tabelă era de 8-7 pentru baltici. Așa s-a jucat pe parcursul sfertului trei până spre final, când gazdele au mai accelerat o dată și scorul după 30 de minute de joc ajungea la 86-47.

România a reușit să câștige ultimul sfert, 25-22, iar partida s-a încheiat cu scorul de 108-72.

Lucas Tohătan a fost cel mai bun jucător al României cu 17 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive. Rareș Uță a totalizat  9 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive iar Partick Richard 9 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive.

Dairis Bertans a fost omul meciului cu 15 puncte, 6 pase decisive și 2 recuperări. Rihards Lomasz și Andrejs Grazulis au adăugat tot câte 15 puncte. Davis Bertans a terminat cu 14 puncte iar Cavars și Meiers cu câte 11 puncte fiecare.

foto: fiba.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    "semne bune "
    " am cîștiga sfertul 4 " cu 25-22.

    cu 2 ani în urmă (08.08.2021) Raspunde
  • BC CSU Sibiu adrianus . :

    Pacat
    Aici se vede adevarata valoare
    Capul sus baieti!

    cu 2 ani în urmă (08.08.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!