Stiri Vulturi

România obține o victorie clară în partida cu Letonia de la Campionatul European U18 Masculin - Divizia B

România obține o victorie clară în partida cu Letonia de la Campionatul European U18 Masculin - Divizia B

România a obținut al doilea succes la rând la Campionatul European U18 Masculin - Divizia B, scor 77-62 cu Letonia duminică seara (31.07) în grupa C. Tricolorii au 2-1 la general în acest moment.

România: Tudor Șomăcescu, David Pătru, Dragoș Lungu, Lorenzo Diaconescu, David Antonescu

Letonia: Daniels Baumanis, Kristofers Karlsons, Frederiks Meinarts, Dans Galdins, Peteris Pinnis

Letonii au modificat primii situația de pe tabelă și apoi Baumanis pune două posesii între la 4-0, Șomăcescu aducând ulterior primele puncte ale României. Diferența a urcat la +6 cu tripla lui Baumanis, însă pe atacul următor Șomăcescu avea să finalizeze cu încă un coș și tot el a scuturat plasa de la distanță pentru a reduce handicapul la un singur punct, 9-8. Adversarii au replicat cu un run de 7-0 în următoarele două minute și banca tehnică a României era forțată să ceară time-out, diferența continuând să crească și s-a ajuns la una formată din două cifre, 20-8. David Lăpuște a înscris cinci puncte la rând și Oinaru a contribuit și el la reducerea dezavantajului, cu layup-ul lui Stan ecartul fiind de o posesie, iar sfertul inaugural s-a terminat cu 20-17 pentru Letonia.

Momentele mai bune ale tricolorilor au continuat și în debutul sfertului secund, Șomăcescu fiind cel care a completat revenire (23-22), adversarii răspunzând imediat și apoi aveau ocazia să își mărească puțin avantajul. Scorul a devenit egal în schimb cu liberele împărțite ale lui Diaconescu, apoi Pătru fiind cel care punea următoarele puncte pentru România (26-24) și Bănică menținea avantajul de partea tricolorilor până la cele trei reușite consecutive ale adversarilor și situația s-a schimbat pentru 33-28 în dreptul letonilor. Lăpuște și Diaconescu au marcate pe atacuri consecutive, iar Pătru era precis de la distanță pentru a egala, în cele din urmă la cabine intrându-se cu 40-36 în favoarea tricolorilor.

Diaconescu a deschis partea secundă a meciului cu un dunk și se urca la 42-36, balticii marcând apoi prin Pinnis, dar Lăpuște a răspuns de la 3 puncte și scorul devenea 45-38. Tricolorii au dus la capăt o acțiune colectivă cu încă un dunk din partea lui Diaconescu, adversarii cerând time-out la 49-38, pentru a încerca să oprească începutul excelent de sfert trei pentru români. Lăpuște a mărit diferența la +13 cu un layup în urma intercepției lui Lungu (57-44), letonii ratând apoi câteva oportunități până la tripla din colț marcată de Vitols, avantajul trecând iar de 10 puncte cu coșul lui Lungu prin același procedeu. Scorul era favorabil românilor la intrarea în parțialul decisiv, 60-49.

Letonia a redus puțin din handicap în primele două minute ale sfertului patru și venea la sub 10 între, scor 62-53, moment după care balticii au ratat atacuri succesive în care puteau recupera în continuare. Dragoș Lungu a înscris din nou pentru România, iar apoi tricolorii au interceptat o minge și puteau ataca pentru +14, diferență care s-a și format după tripla lui Lăpuște (67-53). Antonescu a fost atent la recuperare după liberele lui Oinaru și punea pe tabelă punctul cu numărul 70 în dreptul României, finalul partidei consemnând cea de-a doua victorie pentru tricolori la Europeanul de la Ploiești, scor 77-62.

Tricolorii vor avea o zi liberă, prima în acest turneu, și următoarea partidă o vor disputa marți, 2 august, de la ora 18.00 cu Elveția, live pe YouTube FIBA - The Basketball Channel.

David Lăpuște a fost MVP-ul partidei, cu 21 de puncte (5/7 de la distanță), 3 pase decisive, 3 intercepții și 2 recuperări, urmat de Lorenzo Diaconescu și Tudor Șomăcescu (ambii 14 puncte), respectiv David Pătru (10 puncte, 3 recuperări).

Trei letoni au fost în double figures, cu Peteris Pinnis având 12 puncte și 6 recuperări, Juris Vitols 11 puncte și 5 recuperări, iar Daniels Baumanis 10 puncte (2/2 de la distanță).

*foto: Iuli Dobre

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Da
    Lucrurile arată mult mai bine la Ploiești, decât au arătat la Tbilisi.
    Cum îmi spunea adineauri un deja clasic al baschetului românesc, nu e o coincidență că vârfurile generației 2004 2005 se cizelează prin afara României....

    cu 1 an în urmă (31.07.2022)
    • KK Partizan Belgrad Daniel84:

      Adevărat !!!
      Asta înseamnă sa ai in echipa 4-5 jucatori buni ,nu trebuie sa prindă o zi buna toți deodată.
      Fiecare meci câte unul și așa rezolvi problema .
      Felicitări băieților !!!!
      Chiar Vizionez cu plăcere acest
      Campionat .

      cu 1 an în urmă (01.08.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!