Stiri Vulturi

România obține primul succes în faza secundă a precalificărilor pentru EuroBasket 2025

România obține primul succes în faza secundă a precalificărilor pentru EuroBasket 2025

România și-a trecut în cont prima victorie în faza secundă a precalificărilor pentru EuroBasket 2025, tricolorii reușind să câștige joi seara (10.11) la Nicosia în fața reprezentativei similare a Ciprului cu 69 la 65 în grupa F.

Cipru: Filippos Tigkas, Konstantinos Simitzis, Nikos Stylianou, Ioannis Pasiali, Roberto Mantovani

România: Lucas Tohătan, Patrick Richard, Nandor Kuti, Bobe Nicolescu, Alexandru Olah

După mai bine de un minut de la startul jocului Alex Olah a deschis scorul și Tohătan făcea 5-2 cu tripla lui. Ciprioții au punctat pe atacuri consecutive și preluau conducerea în premieră, răspunsul venind imediat prin Olah. Naționalele au mers cap la cap câteva momente, România trecând în avantaj cu reușitele lui Olah și Nicolescu, dar Cipru a egalat la 16-16 curând, apoi Badiu a înscris al 5-lea coș de trei puncte pentru „vulturi” în sfertul inaugural. România n-a reușit să înscrie în ultimele două minute ale parțialului și Cipru a egalat, 19-19 cu layup-ul lui Simon Michail.

Coșurile din căciulă au fost specialitatea naționalei tricolore în primele momente din sfertul al doilea, Simitzis și Christodoulou egalând situația înainte ca Bobe Nicolescu să scuture plasa de la distanță pentru 26-23 și Patrick Richard a continuat prestația excelentă din spatele arcului de cerc. Simitzis a punctat din pasa lui Tigkas și Cipru venea la două puncte în urmă la jumătatea sfertului, Emi Cățe având un capac după care a terminat o acțiune pe tranziție cu coș și se făcea 36-30. Nicolescu ajungea în double figures cu reușita lui de la 38-34, tricolorii intrând la cabine cu 40-35 după o repriză în care au stat cu 8/14 de la distanță, dar aveau și 11 posesii pierdute.   

Cipru a venit la un coș în urma României după două minute trecute din sfertul trei și apoi gazdele au ratat șansa de a trece la conducere. Bobe Nicolescu a punctat pe fentă la 42-39, întrerupând astfel o perioadă de patru minute fără coș pentru „vulturi” și tot el ajungea la linia de fault de unde refăcea un ecart de cinci puncte. Tricolorii ajungeau la 49-39 în urma triplei lui Nicolescu și ciprioții cereau time-out, apoi cu al 10-lea coș de trei puncte România se ducea la 52-41, scorul după acest sfert fiind 54 la 48.

Avantajul românilor a continuat să scadă în debutul sfertului patru și Cipru a venit la o posesie în spate, 54-52, după reușita norocoasă a lui Christodoulou urmând time-out-ul lui Dragan Petricevic. Cățe și Kuti au oprit o serie de minute fără coș pentru România și duceau scorul la 58-52, iar după o nouă reușită din partea lui Kuti gazdele cereau time-out. Patrick Richard a devenit al treilea tricolor în double figures după liberele sale de la 62-52, tot el prelungind run-ul „vulturilor” și se mergea la +12. Simitzis înjumătățea diferența și Stylianou irosea liberele cu care Cipru putea reduce în continuare handicapul (65-59), în cele din urmă România reușind să câștige cu 69 la 65.

Următorul meci al tricolorilor va avea loc duminică, 13 noiembrie, în Portugalia începând cu ora 19.00.

Bobe Nicolescu s-a remarcat cu 18 puncte și 7 recuperări, Patrick Richard nefiind departe de triple-double (12 puncte, 9 pase decisive, 8 recuperări), iar Alex Olah și Emi Cățe au contribuit cu 11, respectiv 10 puncte.

Konstantinos Simitzsis (19 puncte, 3 intercepții) și Filippos Tigkas, Nikos Stylianou, respectiv Simon Michail (toți cu 12 puncte) au condus lista marcatorilor pentru Cipru.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!