Stiri Vulturi

România pierde și disputa cu Bulgaria din precalificările EuroBasket 2025

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
28.08.2022

România pierde și disputa cu Bulgaria din precalificările EuroBasket 2025

România a pierdut categoric și al doilea meci din faza a doua a precalificărilor pentru FIBA EuroBasket 2022. Tricolorii au fost învinși în deplasare, de Bulgaria, cu scorul de 84-72.

România: Lucas Tohătan, Patrick Richard, Nandor Kuti, Rolland Torok, Emanuel Cățe

Bulgaria: Ivan Alipiev, Dee Bost, Aleksandar Vezenkov, Emil Stoilov, Chavdar Kostov

Bost a deschis partida de la linia de libere. Vezenkov a marcat și el cu un floater. Kuti a înscris primul pentru tricolori, dar Vezenkov a răspuns imediat cu un coș de trei. Richard a reușit și el să lovească de afară. Vedeta naționalei Bulgariei a continuat să facă spectacol și a marcat cu un coș de la foarte mare distanță. Cățe a redus diferența și a făcut ca tabela să indice 7-12. Noul pivot al lui U-BT Cluj a marcat și cu un and-one.  Vulturii au venit la patru lungimi (14-18) după tripla lui Gheorghe. Ivanov a reaprins scânteia gazdelor cu un coș de trei. Badiu a replicat prin același procedeu. Ivanov a dus avansul la 10 puncte (19-29) înainte de prima pauză.

Olah a redus diferența cu un coș spectaculos din post-up. Ivanov a replicat după o pătrundere spectaculoasă și o fentă pe măsură. Kuti a dus scorul la 24-31 cu o triplă. Tot el a reușit o intercepție și a dus scorul la 26-31 în tranziție, forțându-l pe selecționerul Bulgariei să ceară un timeout. Dimitrov a răspuns bine la indicațiile antrenrorului. Olah a replicat repede cu un procedeu spectaculos în căciulă. Richard a redus diferența la o posesie cu un coș de trei. Dimitrov a marcat imediat prin același procedeu. În cele din urmă, Bulgaria a intrat la pauza mare în avantaj, 34-41.

A doua jumătate a început cu un coș de la semi-distanță al lui Stoilov. Kuti a răspuns imediat în tranziție. Cățe a finalizat o acțiune în doi oameni cu viitorul său coleg de la Cluj, Nandor Kuti. Tot un jucător al campioanei României, Richard, a dus scorul la 44-45. Vezenkov a replicat cu un and-one de excepție dintre trei adversari. Stoilov a dus scorul la 44-50 după ce Kuti a ratat o triplă deschisă și Stoilov a marcat cu un slam-dunk în tranziție, forțându-l pe Dragan Petricevic să ceară timeout. Imediat după acesta, Bobe a reușit un and-one. El a reușit și o triplă și scorul era 50-52. Marinov a marcat și el cu un stop-șut din spatele arcului de cerc. Vezenkov și-a reintrat în mână și a marcat în două posesii consecutive, ducând run-ul bulgarilor la 0-8. Înaintea ultimului sfert, tabela indica 54-64.

Ivanov a înscris primul în sfertul patru printr-o aruncare de la distanță. Dragan Petricevic a cerut imediat timeout. Marinov a marcat și cu un fadeaway, înainte de reușita lui Vezenkov în tranziție. Run-ul adversarilor a ajuns la 22-4 după încă un coș de la distanță. Bobe și Kuti au marcat primii pentru naționala noastră în cel de-al patrulea sfert. Tricolorii au revenit în meci cu un run de 10-0 și s-au apropiat la zece puncte. Kostov a oprit momentul bun de la linia de libere. În cele din urmă, Bulgaria s-a impus cu 84-72.

Aleksandar Vezenkov a fost MVP-ul confruntării și a terminat cu 28 de puncte, 15 puncte, 7 pase decisive și 2 intercepții. Patrick Richard a fost din nou cel mai valoros jucător al României și a bifat 14 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive. 

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!