Stiri Vulturi

România pierde ultimul meci din precalificările EuroBasket 2025

România pierde ultimul meci din precalificările EuroBasket 2025

Naționala masculină a României s-a văzut învinsă în Slovacia, la Levice, în cadrul ultimei partide din precalificările EuroBasket 2025. Tricolorii au pierdut cu 58 la 83 miercuri (02.08) și vor încheia în mod sigur pe locul al doilea în grupa I și ratează trecerea în preliminariile EuroBasket 2025.

Slovacia: Simon Krajcovic, Timotej Malovec, Samuel Volarik, Vladimir Brodziansky, Tomas Pavelka

România: Kris Richard, Dragoș Diculescu, Nandor Kuti, Rolland Torok, Alex Olah

Tricolorii au început partida cu un run de 6-0, de unde Malovec și Krajcovic au redus ecartul la un singur punct și Kuti a răspuns cu o triplă la 9-5. Slovacii au pus pe tabelă nouă puncte consecutive și dunk-ul lui Mokran a modificat scorul la 9-14, iar apoi Mirel Dragoste a avut câteva reușite prin care diferența dintre echipe a scăzut la o singură lungime. Gazdele au înscris prin Dolezaj și Krajcovic a închis sfertul de debut cu o triplă pe sirenă: 13-19.

Tot un coș de la distanță a urmat în startul celui de-al doilea sfert și slovacii au putut ajunge la +9, pentru ca la 15-25 ecartul să fie în premieră format din două cifre. Richard a ajuns la trei posesii pierdute în puțin peste 10 minute pe parchet și a scurt timp după acel moment Krajcovic a înscris din nou de afară (18-30), iar ecartul a fost din nou de trei posesii la jumătatea celui de-al doilea sfert. Olah și-a transformat liberele pentru 27-33 și Brodziansky a marcat în premieră din acțiune spre finalul primei reprize, iar echipele au intrat la vestiare cu 31-38 în dreptul Slovaciei.

Olah a punctat de la linia liberelor și ulterior a urmat un run de 7-0 pentru Slovacia, pentru ca Măciucă să fie cel care a finalizat o acțiune la 35-45. Krajcovic și-a continuat prestația extrem de bună din spatele arcului de cerc și l-a forțat pe Mickey Gorka să ceară time-out la 35-50 și peste câteva minute au urmat o serie de aruncări libere pentru Măciucă și Dolezaj, iar Kris Richard a punctat din acțiune la 42-54. Pe finalul sfertului Bogdan Popa a păstrat ecartul de 12 lungimi în favoarea Slovaciei cu un coș de trei puncte și parțialul s-a terminat cu 47-61, prin două din trei libere bune pentru Brodziansky.

Tripla lui Mokran a fost urmată de un fault ofensiv la Bogdan Popa și după un time-out al României, gazdele au ajuns la 49-67 și aproape de jumătatea sfertului decisiv diferența a devenit de 20 de puncte. Tricolorii au marcat doar de la linia de fault în următoarele momente și Mokran a făcut 54-75 și difența a continuat să crească printr-un dunk din partea lui Brodziansky. România a pierdut în cele din urmă cu 58-83 la Levice și a ratat calificarea în preliminariile EuroBasket 2025.

Alex Olah și Kris Richard au contribuit cu 11, respectiv 10 puncte, în timp ce următorul marcator a fost Mihai Măciucă (7 puncte, 7 recuperări).

Jakub Mokran a adunat 22 de puncte, 3 recuperări și 3 intercepții pentru slovaci, iar Simon Krajcovic l-a secondat cu 19 puncte (5/7 de afară), 7 pase decisive și 3 recuperări. Vladimir Brodziansky a contribuit cu un double-double format din 18 puncte și 10 recuperări, în double figures la puncte fiind și Timotej Malovec (11).

Tricolorii au încheiat ultima fereastră a precalificărilor EuroBasket 2025 cu 2-2 bilanț, victoriile fiind obținute în fața Albaniei.

*foto: fiba.basketball

4 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    OMG
    Jalnic, previzibil, dar ce sens mai are sa criticam!?

    cu 9 luni în urmă (02.08.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    1,2,3 si
    "A venit vacancia/Cu trenu' din Slovacia/ tra, la ,la, la ,la..." In sfirsit o bine-meritata vacanta !
    Am fost la un mic pas de o pre-calificare, numai ghinionul a facut sa ratam la mustata, in ciuda eforturilor facute de jucatori si ferebeu. Baietii au jucat fenomenal in viteza dar static, au reusit multe aruncari dar au ratat, iar pe final antrenorul slovac s-a straduit sa aduca Romania sub 25 puncte diferenta, iar al nostru s-a straduit sa mareasca diferenta la peste 25 puncte. Pina la urma au dat la pace.
    Cum spuneam, ghinioanele s-au tinut lant de acesti vajnici "baschetbalisti". Unu, in mod normal trebuia sa jucam cu Burkina Faso ( stiu neuronasule stingher, ca aia nu sunt nici din Oceania si nici macar din Atlantida disparuta), dar pe teren au intrat slovacii. Apoi, ghinionul ferebeului ca a intirziat teleportarea celor 3 jucatori prezenti la mareata universiada care au ajuns chiar cu 1,7 secunde de final. Deh, nici chinezismele nu mai sunt ce au fost ! Daca soseau cu macar 2,5 secunde mai repede, era timp ca pe recuperarea lui Cate, mingea sa ajunga la Tohatan, care sa-i paseze lui Bobe, care sa fructifice prin cos de 26,8 puncte atacul si sa ne aduca victoria. Dar pentru calificare ne trebuiau 29,3 puncte. Asa... ramine pe ante-pre-pre-calificarea urmatoare.
    Pina atunci sper ca la viitoarea intrunire FIBA ( probabil la Mondialul din Asia ), onor ferebeul prin vocea grea, dar tunatoare si molcoma a lui danut "null" berceanu sa solicite derogarea promisa. Si anume Romania sa joace in 8 jucatori impotriva echipelor mai bunicele, in 7 contra echipelor considerate ( de catre "specialistii" nostri) de aceiasi valoare, si in 6 contra Albaniei, San Marino sau Andorrei. Contra Vaticanului cred ca ne descurcam in 5, cu conditia sa joace in robe preotesti ( Vaticanistii sa joace... neuronasule, nu noi ).
    Ar mai fi solutia, ca nationala noastra de seniori sa participe la pre-calificarile pentru Campionatul Regional ( care o fi ) U15, hai maxim U 16, cu statut de cap de serie. Aici cred ca facem fata in 5 si putem respecta regulile jocului de baschet.
    Altfel, rezultatele de astazi arata "intelepciunea" onor ferebeului, ca nu are nimeni ( ma rog, s-ar gasi citiva ) timp sa creada textele cu "dorinta expresa" a jucatorilor sa mearga in China.
    Ca sa nu-i demoralizez ma abtin sa fac referiri individuale la jocul de astazi sau la aceasta "fereastra" de jocuri.

    cu 9 luni în urmă (02.08.2023) Raspunde
  • 'mpepo :

    Meci chinuit
    " Spectacol " greu de privit. Nu pretind că sunt un foarte bun cunoscător în ale baschetului, dar poate cineva să-mi spună dacă a văzut vreo idee de joc la această echipă a României ? Că eu nu am văzut.
    A vrut FRB ca echipa reprezentativă a României să se califice ? Pentru că nu-mi pot explica rostul participării în același timp a unei echipe " studențești " care reprezintă tot România la o întrecere fără finalitate competițională. Sau directiva cu doi români în teren pe toată durata partidei în campionatul intern va ridica nivelul baschetbaliștilor noștri la un asemenea nivel încât să ne permitem mai multe " reprezentative" competitive. Dar într-adevăr, nu știu dacă mai are rost să ne punem întrebări.

    cu 9 luni în urmă (02.08.2023) Raspunde
  • Ciucâ :

    Titirel
    Unii se joacâ ın robe şi tu sub robe te jucai cu mingiuțele de baschet,aşa a ınceput probabil pasiunea ta ptr baschet. Scuze dacâ am ınteles greşit,atât se poate cu un neuron. Felicitâri ai scris din nou o capodoperâ despre baschet ce va râmâne ın istoria baschet.ro.meriți din plin a cincea mingiuțâ,prietenii de joacâ vor fi mândrii de tine

    cu 9 luni în urmă (02.08.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!