Stiri Vulturi

România pierde fără drept de apel revanșa cu Belarus

România pierde fără drept de apel revanșa cu Belarus

România a terminat fără victorie turneul de precalificări din Letonia. Vulturii ar fi avut nevoie de o victorie la cel puțin șase puncte pentru calificarea în grupele principale ale calificărilor pentru World Cup 2023, dar au suferit o nouă înfrângere drastică, de data aceasta în fața ex-sovieticilor, scor 94-66.

România a început cu Tohătan, Patrick Richard, Nicolescu, Popa și Cățe, în timp ce bielorușii i-au avut în primul cinci pe Beliankou, Blizniuk, Parakhouski, Salash și Sitnik.

Ca și în alte partide disputate la Riga, naționala noastră a început slab partida. Sitnik a deschis balul cu un coș de 3 puncte iar după patru minute scorul era 11-2 pentru ex-sovietici. Măciucă a rupt seria bielorușilor cu un coș de 3 din zero grade. A urmat însă o altă serie de 13 puncte consecutive reușită de bieloruși (24-5), ruptă de o altă aruncare de 3, marcată de această dată de Tudor Gheorghe.  În cele din urmă primul sfert s-a terminat cu 26-8 pentru Belarus.

România a început ceva mai bine sfertul doi, cu două intercepții și un cârlig al lui Cățe. Belarus a revenit însă repede la timona partidei iar coșul de 3 cu panoul al lui Darol Ernandez a dus naționala ex-sovietică la 26 de puncte (38-12), cu cinci minute rămase de jucat din prima repriză. Pe finalul primei reprize bielorușii au ajuns și la 50 de puncte, prin intercepția lui Artsiom Parakhouski. Rareș Uță a stabilit scorul primei reprize după o recuperare ofensivă (50-23).

La începutul reprizei secunde România și-a regăsit inspirația din spatele liniei de 3 puncte și cu o apărare agresivă pe tot terenul a venit la 12 lungimi de Belarus (54-42). Tot elanul României a fost însă rupt de un parțial de 10-1 al bielorușilor (64-43). Patrick Richard a reușit apoi un stepback de la 3 puncte. O recuperare ofensivă a bielorușilor a stabilit scorul după 30 de minute la 70-48.

Vulturii au început din nou agresiv și sfertul decisiv, cu un coș de 3 puncte al lui Grasu și un and-one al lui Lucas Tohătan. Însă bielorușii nu s-au speriat de elevii lui Costescu și au reușit să păstreze o distanță de 20 de puncte. Mai mult, aceștia au reușit să dejoace apărarea agresivă a României și să înscrie multe puncte ușoare. În cele din urmă ex-sovieticii s-au impus la 28 de puncte, scor 94-66.

Patrick Richard a marcat 15 puncte pentru tricolori, în timp ce Emi Cățe a înscris 13 puncte cu 7 recuperări și 2 intercepții. Cei doi au fost singurii care au trecut de +10 la indicele eficienței.

De partea cealaltă Artsiom Parakhouski a reușit 21 de puncte cu 11 recuperări și 10/11 din acțiune, pentru +35 la eficiență. Maksim Salash 19 puncte  cu 9 recuperări, Kyril Sitnik 16 puncte și Andrei Stabrouski 15.

România încheie astfel precalificările cu următoarele rezultate:

72-108 vs Letonia

72-77 vs Belarus

69-79 vs Letonia

66-94 vs Belarus

*foto: fiba.basketball

8 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    Vorba lui Costescu
    nici nu stiu ce sa va mai spun.

    cu 2 ani în urmă (14.08.2021) Raspunde
  • un suporter vechi :

    ....
    Pai ce sa spunem? Federatia ar trebui sa spuna multe! Incepand cu regulile impuse in campionatul intern!
    Ce rezultate asteptam cand jucatorii convocati joaca 5-10 min intr un meci intern, unde si asa nivelul este scazut? Sau cum s-a simtit Garbea cand staff-ul tehnic a hotarat "sa stea pe aici" ca daca este nevoie,cand se intorc din Austria..il mai cheama? Nu s-a gandit nimeni pe unde sa stea , ca doar baiatu-i din Iasi!! La convocare , Diculescu a fost anuntat cu probleme medicale...rezolvate repede se pare pentru ca a plecat odata cu nationala ...dar la echipa de club! Cand nu a venit Kuti anul trecut , a iesit un scandal..excludere ..etc. Diculescu are voie sa refuze, nu? Torok a patit la fel si nimeni nu l mai cheama! Atunci ce pretentii are FRB si de la cine?Sa spuna FRB unde s-au antrenat baietii cand au fost alegeri ? In subsol la clubul Dinamo!! Deranjau cu ceva alegerile? Si cate alte probleme despre care nici nu are rost sa mai discutam, mult prea multe! Nu stiu daca altii mai buni sunt si nu au fost convocati. Se vede clar ca nu sunt o echipa. Cei mai multi joaca egoist, cu gandul sa faca puncte , nu conteaza rezultatul! Poate din cauza frustrarilor din timpul campionatului, poate si pentru ca cei care promoveaza baschetul tot la asta se uita. Nimeni nu a scris niciodata de munca unora pentru ca Emi Cate sa aiba mingea sub panou sa marcheze. Intotdeauna toate meritele sunt atribuite dupa puncte iar ce a fost prost ..este apanajul celor care doar alearga. Pentru ca nu mi spuneti ca acum cand am luat asa bataie, Emi a fost peste ceilalti ca valoare..ca nu va cred. Asta este nivelul nostru, al tuturor..care sunt la nationala. FRB trebuie sa ia anumite masuri, asta este clar!

    cu 2 ani în urmă (14.08.2021) Raspunde
  • Popescu Marcu-George :

    Vulturii ...Nu meritați nickname-ul asta
    Poate leneșii

    cu 2 ani în urmă (16.08.2021) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    mda...
    E un moment destul de trist...
    In primul rand a fost destul de vizibil ca atmosfera este foarte proasta la lot, jucatorii fiind lipsiti de motivatie si tensionati.
    Probabil pe termen scurt nu se pot face minuni, dar macar lucrurile astea trebuie reparate; jucatorii trebuie facuti sa vina cu placere si cu dorinta la lot, e primul pas. Iar Costescu e evident ca nu e omul potrivit pentru asta. Sper sa fi asistat la ultimele meciuri cu el ca selectioner.

    cu 2 ani în urmă (16.08.2021)
    • Csm.O:

      Costescu
      Unul din primii 3 antrenori români. Ce atmosfera bunaa națională? Sa le pună manele, să aducă pizza și cola in vestiar? Când ești jucător profesionist și ajungi la echipa națională, n ai voie sa nu intri nemotivat Intr un meci. Ce sa le facă Costescu, când fac greșeli de copii, ce sa i facă lui Uță când doarme pe el ? Sa l ia pe Feleseriu selecționer, că i băiat bun...dar tactic îl bate Costescu la orice ora.

      cu 2 ani în urmă (16.08.2021)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      esti amuzant, pe bune... atat superficialitate in replica ta, ca nici nu are rost sa mai continui.

      cu 2 ani în urmă (16.08.2021)
    • U BT Cluj-Napoca greenmachine:

      Fantasmagorii
      In primul rand, mare antrenor Costescu a invatat baschetul din carti. Va poate confirma. In al doilea rand, de cand era antrenor la loturile de juniori ale RO, domnul era depasit de situatie in absolut fiecare meci si la antrenamente facea mici maratoane.
      Totusi la nivel de seniori la o echipa de club, a reusit sa se impuna dupa zicala "my way or the highway", ceea ce in vaschetul modern nu prea se mai aplica (la fel e si la Cluj, dar asta e alta poveste).
      Nimeni, niciodata in ultimii 15 ani nu a mers cu placere la vreun lot national, indiferent de categoria de varsta, din cauza oamenilor toxici din federatie care absolut tot timpul si-au vazut propriile interese si au facut ca acest sport iubit de noi suporterii si de jucatorii care il practica, sa fie denigrat si facut de mantuiala.
      Degeaba iti ousca inima in piept cand auzi ca iti canta imnul cand te uiti la banca tehnica si vezi sacalii cum stau acolo.

      cu 2 ani în urmă (17.08.2021)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu mircealitCSU :

    Totusi
    Vad doar comentarii negative aici, si oarecum pe buna dreptate, desi mi se pare un pic urat sa criticam jucatorii cand eu cred ca ei sunt doar o simptoma a unui sistem extrem de prost si sunt cei mai putini vinovati pentru aceste rezultate (desi au si ei vina lor).

    Acestea fiind spuse, totusi as dori sa scot si niste lucruri bune din aceste meciuri, sunt totusi niste entitati care, in opinia mea, au avut de castigat dupa aceste meciuri ,intr-un fel sau altul:

    -In primul rand, toti jucatorii care nu s-au accidentat, mereu mi se rupe sufletul cand vad un jucator care se accidenteaza grav la echipa nationala
    -Dupa, Clujul a avut de castigat, naturalizarea lui Petrica este un plus pentru ei avand in vedere ca in aceste meciuri a fost cel mai bun jucator "roman" de pe teren si cel mai probabil acesta va fii cel mai bun jucator "roman" din liga in urmatorul sezon. Pe langa asta, din cate am vazut pe social media, Kuti deja se antreneaza deci inseamna ca accidentarea sa de la lot nu a fost mare lucru (aici poate ca gresesc, nu ii cunosc situatia)
    - Sibiul: in ciuda unor comentarii foarte rautacioase pe care le-am vazut pe aici, Tohatan si Uta au fost mereu printre cei mai buni jucatori din echipa la aceste meciuri, cei doi reusind cateva faze foarte frumoase, atat individuale cat si in jocul de pick and roll intre ei si asta impotriva unor jucatori peste nivelul campionatului romanesc. Daca aceasta forma buna demonstrata de cei doi va continua si in campionat, fanii Sibiului se pot bucura (macar cu romanii, ca vad ca straini cam subtire pana acum)
    -Steaua: sincer mie mi-a placut cum s-a miscat Garbea cat a fost folosit
    -Costescu si bosorogii de la Federatie: au mai luat niste bani si au mancat 3 saptamani pe gratis la hotel
    -Doamna presedinte Tocala: mai rau de atat nu se poate (sau...?) deci la final de mandat, peste 4 ani sau cand o sa fie alegerile viitoare, orice o sa se intample se va putea lauda ca echipa nationala a progresat sub carma ei
    -Cluburile din Romania: o sa aiba justificare sa puna presiuni pe Federatie sa elimine regula cu U23 sau cu roman pe teren deoarece aceasta "nu functioneaza"

    In rest, doar timp si bani pierduti pentru toata lumea.

    cu 2 ani în urmă (17.08.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!