Stiri Vulturi

România revine de la -15 și păstrează șanse la primul loc în grupa de pre-calificare

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
29.07.2023

România revine de la -15 și păstrează șanse la primul loc în grupa de pre-calificare

România a avut mari emoții în cel de-al treilea meci din a treia fereastră de pre-calificări pentru EuroBasket 2025. Vulturii au urcat la un bilanț de 2-1 în Grupa I, în urma succesului cu scorul de 72-63. Albanezii au condus și la 15 puncte.

România: Kris Richard, Dragoș Diculescu, Nandor Kuti, Rolland Torok, Alex Olah

Albania: Elvisi Dusha, Eldi Hysa, Juljan Hamati, Daniel Lekndreaj, Endrit Hysenagolli

Diculescu a deblocat tabela din pasa lui Olah. Lekndreaj a marcat primul pentru oaspeți, reușind două coșuri de la semi-distanță. Gigantul Hysenagolli a dus scorul la 2-6, dar Vulturii au revenit la conducere cu un lay-up al lui Richard și o triplă a lui Torok. Albanezii au izbutit apoi un run de 11-0, prin Dusha, Lekndreaj, Hysa și Hysenagolli, prin care construiau o diferență de două cifre. Dragoste, printr-o reușită din interior, a stopat acest parțial. La capătul primelor 10 minute, România era condusă cu 10-23.

Hysa a continuat evoluția bună și a majorat avantajul echipei sale la 15 puncte. Măciucă și Popa au răspuns cu patru puncte consecutive pentru Vulturi. Jucătorul lui CSM Ploiești a dat startul revenirii naționalei noastre, reușind trei coșuri de la distanță în trei posesii consecutive, scorul devenind 23-29. Olah a continuat să taie din ecart și a marcat din interior după o pasă spectaculoasă a lui Richard. Lekndreaj și Hysa au oprit momentul bun al naționalei noastre. Până la pauza mare, România a venit la o posesie (36-39), grație celor cinci puncte înscrise de Diculescu în finalul sfertului.

Elevii lui Mickey Gorka au ieșit ceva mai montați de la cabine și au revenit în avantaj datorită celor patru puncte aduse de Torok. Au urmat câteva momente în care albanezii ne-au dominat prin reușitele de la linia de fault, iar Hysenagolli a dus scorul la 40-45 cu un lay-up. Aruncările liberele ale lui Richard au redus din ecart ulterior. Măciucă a lovit de afară, iar gazdele se apropiau la un punct, înainte ca Lekndreaj să puncteze dintre trei jucători. Același Măciucă a egalat la 48 cu o nouă triplă. Calenic ne-a readus la conducere. Înaintea actului decisiv, avansul era minim: 56-55.

După un minut și jumătate fără realizări ofensive de ambele părți, albanezii au preluat din nou conducerea prin coșul lui Lilaj. Măciucă a răspuns printr-un coș cu fault. Lekndreaj a egalat la 59. Vulturii au reușit să se desprindă apoi printr-un run de 7-0, dirijat de Richard, Olah și Torok. Tola a fost cel care a întrerupt parțialul Vulturilor, după un timeout. Tot el a finalizat în tranziție și scorul devenea 67-63. Măciucă a replicat cu un coș de sub panou. România avea să se impună în cele din urmă cu scorul de 72-63

Bogdan Popa a fost omul meciului, reușind să încheie cu 17 puncte înscrise. Mihai Măciucă l-a urmat cu 14 puncte. Dragoș Diculescu a fost aproape de double-double, având 9 puncte și 9 recuperări. Pentru albanezi s-a remarcat Daniel Lekndreaj, cu 16 puncte și 11 recuperări.

Vulturii vor închide fereastra de pre-calificare cu meciul împotriva Slovaciei, programat miercuri, 2 august, de la ora 19:00.

*foto: fiba.basketball

9 comentarii la aceasta stire:
  • 'mpepo :

    Atmosferă frumoasă
    creată de spectatorii piteșteni. Copii, tineri entuziaști care s-au bucurat de baschet ( atât cât a fost ) și de victoria echipei României.
    Măciucă tot mai bun, mai implicat,mai eficient, atât în atac, cât și în apărare. Sper să confirme așteptările la U-BT.

    cu 9 luni în urmă (29.07.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Fabulos
    Fabulos este singurul epitet care imi vine in minte dupa acest regal baschetbalistic. O adevarata propaganda facuta baschetului, dupa care miine terenurile din tara se vor umple de copii intre 0,5 si 1,8 ani doritori sa ajunga precum ... ( nu dau nume). Am infrint "Furia Roja" dupa un joc fenomenal, in care jucatorii romani au dat dovada de elan si abnegatie ( in afara de imensul talent ). Bine, o sa vina neuronasul stingher sa-mi spuna ca n-au jucat fratii Hernangomez , nici Abrines si nici Llull. Dar ce conteaza am invins "Furia Roja " ! Felicitari ferebeului ! Inca astept ca la viitorul congres FIBA, Romania, reprezentata prin danutz "null " ( un fel de Llull, dar neaos romanesc ) berceanu sa solicite ca Romania sa primeasca derogarea de a juca cu 7 ( de ce nu 8) jucatori pe teren, ca doar avem mii de talente care se irosesc. Bine-nteles echipe "pagine" precum U-BT. Oradea, Sibiu, Constanta, Voluntari, Rapid etc. care mai indraznesc sa aduca panarame de jucatori straini sa fie eliminate din competitii si desfintate. Sau mai bine amendate cu 583.649,34 euro/jucator " sa aibe si gura lui danutz null ce minca".
    Ce am mai remarcat ? Desi, m-am barberit aseara, acum am 6,32 cm de barba, dupa explicatiile date de Carmenus Tocala lui Cosmin Petrescu ( multumiri pentru insistenta ) referitor la jucatorii care au solicitat cu tot dinandinsul sa participe la o competitie cvasi-anonima, in detrimentul unei posibile pre-calificari !
    Traiasca ferebeul in frunte cu conducatorii sai ! Eu ma las de sportul asta si promit sa ma uit mai mult la BASCHET !

    cu 9 luni în urmă (29.07.2023)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Titi
      Dupa ce vad crede-ma ca mi-au secat resursele de haz de necaz!Bascalie de antrenor,fie ca si-au batut joc israelienii,fie ca atat ne-a dus capul sa alegem,autohtoni care din pricina ca sunt ultralimitati cauta refugiul in plimbat mingea pe semicerc si sut de 3,si,cu tot respectul pentru ''fratii'' naturalizati Richard,sunt cam cei mai modesti dintre naturalizatii tuturor nationalelor din Europa.Solutia ar fi sa evit meciurile nationalei,dar din pacate nu le-am da decat satisfactie lipitorilor care conduc baschetul!

      cu 9 luni în urmă (29.07.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      @
      Am zis ca o sa urmaresc numai BASCHET ! Dar uite ca nu m-am abtinut si am aflat ( foarte greu) ca "turistii" romani care s-au cerut la Universiada ( ferebeul ar trebui in acest caz sa se transforme in agentie de turism daca este adevarat ce spune mamitica, eu nu cred ) au pierdut cu 56-70 cu Argentina. Asta dupa rasunatorul succes cu Mongolia.

      cu 9 luni în urmă (30.07.2023)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Ma surprinde
      Ca ai uitat atat de usor veleitatile megaturistice ale FRB!Iti amintesc doar ca acum cativa ani au efectuat un asa zis turneu de pregatire,o mascarada pantagruelica exotica,cu Noua Zeelanda,Brazilia si nu mai retin pe unde in itinerariu,cu distante mari intre destinatii...o sfidare si bataie de joc inimaginabila,turism de superlux sub masca sportului!

      cu 9 luni în urmă (30.07.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Frate Buzescule
      Cum să uit ? A fost înainte de Euro 2017 organizat chiar aici la noi la Cluj. Dar Agenția de Turism ferebeu a considerat că un cantonament de 3 luni prin Asia și America de Sud este fix ceea ce trebuia jucătorilor. Unde m-ai pui că de cît au dezbătut subiectul naturalizatului ( au plimbat parcă vreo 3, 2 cu siguranță) au uitat să-i facă actele lui Watson.

      cu 9 luni în urmă (30.07.2023)
    Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    As vrea
    Sa ma molipsesc de optimismul tau dar nu gasesc nici cel mai vag motiv!

    cu 9 luni în urmă (29.07.2023)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      comentariu
      pentru mpepo

      cu 9 luni în urmă (29.07.2023)
    Raspunde
  • 'mpepo :

    Atmosfera
    din tribune. Este ceea ce am remarcat. Din păcate, jocul nu m-a făcut să fiu optimist.

    cu 9 luni în urmă (29.07.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!