Stiri Vulturi

România s-a calificat în sferturile Campionatului European U18 Masculin - Divizia B

România s-a calificat în sferturile Campionatului European U18 Masculin - Divizia B

Naționala României va juca în sferturile Campionatului European U18 Masculin - Divizia B de la Matosihnos, Portugalia în urma victoriei cu 71-70 în fața Estoniei în ultima partidă din grupa C, programată miercuri (26.07).

România: Andreas Blidaru, Tudor Șomăcescu, Lorenzo Diaconescu, Andrei Oinaru, Denis Bădălău

Estonia: Stefan Vaaks, Jorke Aav, Tormi Metsla, Birk Arop, Simm-Marten Saadi

Un minut și jumătate a trecut până la deblocarea situației de pe tabelă, Estonia fiind capabilă să egaleze în două rânduri și Blidaru a dus scorul la 6-4 după o pătrundere. Makke a marcat primul coș de afară pentru baltici la jumătatea sfertului inaugural și aceștia au putut prelua conducerea la 10-11 pe un atac în tranziție. Szentkuti și-a împărțit perechea de libere și apoi l-a trimis pe Magi la linia de fault, Diaconescu fiind el care a marcat ulterior la 15-15. Ultimele minute din sfertul de debut au fost mai eficiente pe plan ofensiv pentru „vulturi” și tabela a indicat 25 la 19, Oinaru fiind autorul celor din urmă puncte ale României.

Run-ul tricolorilor a continuat în debutul celui de-al doilea sfert și Șomăcescu a prelungit seria la 8-0, Jorke Aav fiind cel care a oprit pe moment perioada bună a României. Estonia a cerut time-out la 29-20 și peste câteva atacuri au venit noi puncte de la linia liberelor pentru baltici, iar Bădălău a mărit în premieră ecartul la unul format din două cifre (33-22). De șase minute a avut nevoie Estonia pentru un coș din acțiune în acest sfert și reușita lui Aav a forțat banca tricoloră să solicite un timp de odihnă și în curând diferența a scăzut la două lungimi, 34-32. Oponenții au reușit să întoarcă situația în favoarea lor cu tripla lui Saadi și scorul pauzei a fost 34-35, după ce România a pierdut mingea pe ultima posesie.

Estonia a ajuns la un run de 15-1, această perioadă fiind stopată de tripla lui Blidaru prin care scorul a devenit egal (37-37). Floater-ul lui Bădălău a ajutat naționala tricoloră să revină la conducere, iar Aav a oferit răspunsul din partea Estoniei, iar la jumătatea sfertului trei s-a făcut 43-44 după coșul lui Metsla. Bădălău a luat pe cont propriu o acțiune și a finalizat cu dunk pentru +3 în dreptul României, iar ecartul a rămas constant pe următoarele posesii (51-50), sfertul terminându-se cu 53-50.

Șomăcescu și Diaconescu au ajutat națională să pună două posesii în față, cel din urmă fiind autorul punctelor de la 59-52 și a urmat un time-out pentru oponenți. Andrei Oinaru a refăcut o diferență din două cifre aproape de jumătatea sfertului decisiv, la 66-56, de unde Estonia a reușit o perioadă mai eficientă și Magi a redus la 68-63. Szentkuti și Vaaks s-au întrecut în coșuri de la distanță, iar balticii au venit la un singur punct în urmă cu puțin peste un minut rămas pe cronometru (71-70), după care tricolorii au securizat o recuperare ofensivă foarte importantă. Șomăcescu a pierdut posesia cu trei secunde înainte de final și a comis o abatere de teren, dar Estonia nu a putut marca după time-out și s-a încheiat cu 71 la 70.

Lorenzo Diaconescu a contribuit cu 17 puncte și 8 recuperări pentru România, iar Andreas Blidaru a adunat 11 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive. Denis Bădălău și Akos Szentkuti au avut câte 10 puncte, în timp ce Andrei Oinaru și Tudor Șomăcescu au fost în double figures la recuperări, cu 11 și 10.

Stefan Vaaks (19 puncte, 3 recuperări), Simm-Marten Saadi (18 puncte, 10 recuperări) și Erik Makke (13 puncte, 6 pase decisive) s-au remarcat din lotul Estoniei.

Tricolorii vor juca în sferturi vineri, 28 iulie, de la ora 17.30. Adversara din această fază va fi Letonia, într-un joc transmis pe canalul de YouTube FIBA - The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    Vorba romaneaca
    Zice că finalul nu a fost recomandat cardiacilor. In astfel de situații avem un mare talent de a o da de gard și de a pierde în final, in general vorbind. De data asta a fost cu noroc. Sa auzim de bine!

    cu 9 luni în urmă (27.07.2023) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe coconero :

    Felicitari baietilor !
    In contextul general al baschetului juvenil eu zic ca intrarea in sferturile competitiei ar fi putut fi mai mult laudata de comentatori, dar pribabil critica e mai dulce.
    De aici incolo va fi si mai greu, insa le tinem pumnii neconditiinat.

    cu 9 luni în urmă (27.07.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!