Stiri Vulturi

România se duelează astăzi (29.07), din nou, cu Albania

România se duelează astăzi (29.07), din nou, cu Albania

Astăzi, 29 iulie, la ora 18:30, România va primi vizita Albaniei, într-un meci din ultima fereastră a precalificărilor pentru EuroBasket 2025. Tricolorii au acumulat până acum o victorie și o înfrângere și au nevoie de un succes pentru a continua lupta pentru accederea în preliminariile Campionatului European.

În urmă cu zece zile, România a izbutit să se impună în fața Albaniei, într-o partidă jucată la Durres și încheiată cu scorul de 87 la 83 pentru tricolori.

Cei mai buni jucători din lotul lui Michael Gorka au fost Kris Richard (18 puncte, 8 pase decisive, 4 intercepții, 3 recuperări), Rolland Torok (16 puncte), Dragoș Diculescu (15 puncte, 10 recuperări) și Nandor Kuti (14 puncte, 4 recuperări).

De partea cealaltă, s-au remarcat Daniel Lekndreaj (20 de puncte, 13 recuperări), Elvisi Dusha (17 puncte, 5 pase decisive) și Endrit Hysenagolli (15 puncte, 10 recuperări).

Între timp, atât România, cât și Albania au mai disputat câte o confruntare, ambele fiind învinse de Slovacia. Vulturii au pierdut, pe teren propriu, la o diferență de patru puncte, 65-69, duelul cu Slovacia, în timp ce elevii lui Antonios Doukas au cedat la o diferență de 23 de puncte: 86-63.

În disputa de la Pitești, liderii României au fost Alex Olah (22 de puncte, 10 recuperări), Mihai Măciucă (14 puncte) și Kris Richard (11 puncte, 6 pase decisive). Slovacii au răspuns prin Vladimir Brodziansky: 32 de puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții, un capac.

Așadar, Slovacia are un bilanț de 2-0, România are 1-1, iar Albania are 0-2. Doar prima națională din fiecare grupă se va califica în preliminariile EuroBasket 2025, așadar tricolorii nu au voie să facă pași greșiți.

Gorka a efectuat o modificare înaintea disputei cu Albania, înlocuindu-l pe Cristian Cotoară cu Andrei Calenic. Iată cum arată lotul naționalei:

  • Mirel Dragoste (BC CSU Sibiu)
  • Alexandru Olah (CSO Voluntari)
  • Mihai Măciucă (U-BT Cluj-Napoca)
  • Amedeo Casale (SCM U Craiova)
  • Dragoș Diculescu (Landstede Hammers Zwolle)
  • Nandor Kuti (BC CSU Sibiu)
  • Kris Richard (CSM CSU Oradea)
  • Andrei Calenic (CSM Galați)
  • Rolland Torok (CSM Constanța)
  • Bogdan Popa (CSM Petrolul Ploiești)
  • Tudor Gheorghe (CSM CSU Oradea)
  • Bogdan Țîbîrnă (SCM U Craiova)

Duelul are loc în Pitești Arena și va începe la ora 18:30, fiind transmis, în direct, pe Digi Sport 2 și pe Prima Sport 1.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!