Stiri Vulturi

România se impune la limită în fața echipei secunde a Germaniei

Cătălin Chirilă

Cătălin Chirilă
10.07.2014

Naționala de seniori a României s-a impus în primul joc de pregătire din această vară, scor 70-67, în fașa reprezentativei secunde a Germaniei.

Prima posesie a confrontării este câștigată de tricolori. Mihai Silvășan este faultat pe aruncare, însă fructifică doar o liberă. Oaspeții nu reușesc să țină mingea, iar Mandache ajunge și el la linia de libere, acesta ducând scorul la 3-0. Fundașul își dublează punctele din acțiune, în timp ce germanii nu încă nici un punct în cont. Aceștia sparg gheața în cele din urmă, tot de la linia de libere. După o perioadă fără noutăți pe tabelă, Germania trece în avantaj, 7-5, printr-o aruncare îngropată din afara semicercului. Oaspeții trec la cârma jocului și, cu un aport considerabil al lui Maurice Pluskota, duc scorul la 11-7. Bogdan Țibîrnă reduce din handicap, iar Mihai Paul scutură plasa de la distanță pentru 12-13. După primele 10 minute, Germania B conduce cu 16-12.

Sfertul secund demarează cu un joc echilibrat,  cu mult mai multe schimbări pe panou. Oaspeții continuă să dicteze ritmul, obținând un avas de 11 lungimi. Elevii lui Marcel Țenter se regăsesc cu greu sub panou, permițând adversarilor să continue să se distanțeze. O triplă semnată de Torok este cea care reduce handicapul la mai puțin de 10, 23-32, însă germanii continuă să domine jocul. Popa-Calotă apropie România la 5 puncte și deschide o periadă mai bună pentru tricolori, încheiată cu aproprierea la 34-38 la pauză.

Același Calotă reduce diferența cu 2 lungimi cu un coș de trei puncte, în debutul celei de a doua reprize. Oaspeții îi anulează reușita și își crează din nou un avantaj consistent, redus doar de tripla lui Silvășan pentru 41-44. Germanii își mai trec 4 puncte în cont, gazdele menținându-se însă aproape cu încă două coșuri de la distanță, semnate de Mandache și Szijarto. Nicoară marchează pe pătrundere și aduce România la conducere, 49-48, după o lungă perioadă de timp. Ritmul partidei se intensifică, cele două formații mergând cap la cap. Mihai Silvășan mai îngroapă două triple pentru 57-53. O liberă transformată de Dragoș Andrei stabilește scorul înaintea secvenței decisive, 58-53.

Primul coș al ultimului sfert vine după mai mult de 2 minute de la începerea acestuia și este reușit de Titus Nicoară. Jocul continuă să fie echilibrat, tricolorii păstrându-și un avantaj de 5 puncte cu 5 minute înainte de ultima sirenă, 62-57. Formația oaspete se aproprie la o lungime, însă un coș cu fault reușit de același Nicoară duce echipa acestuia la 4 puncte în față. Germania forțează egalarea la 65, iar Guțoaia fructifică o singură aruncare liberă. Compatrioții noștri nu reușesc să marcheze, ratând de mai multe ori la aceași fază, și le permit vizitatorilor să ducă scorul la 66-67. După încă o fază de atac ce părea interminabilă, Nicoară transformă două libere. Germanii faultează imediat, iar Adrian Guțoaia stabilește scorul final al confruntării, 70-67.

Cei mai buni marcatori ai României au fost Titus Nicoară, cu 13 puncte, și Andrei Mandache, cu 12. Mihai Silvășan a adăugat 11, iar în tabăra oaspeților, Maurice Pluskota a adunat 12 puncte.

Vineri, de la ora 19:00, Sala Sporturilor din Mediaș va găzdui și cel de-al doilea amical dintre tricolori și Germania B.

*Foto: Facebook Federația Română de Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!