Stiri Vulturi

România și-a aflat adversarii pentru prima fază de Pre-Calificare la Mondialul din 2027

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
08.08.2023

România și-a aflat adversarii pentru prima fază de Pre-Calificare la Mondialul din 2027

România și-a aflat adversarii din prima fază a Pre-Calificărilor pentru Campionatul Mondial de Baschet din 2027, din Qatar. Tricolorii au fost repartizați în Grupa B, alături de Luxemburg și Norvegia. Tragerea la sorți a avut loc marți, 8 august, la Munchen.

Meciurile din această fază de Pre-Calificări se vor disputa în patru ferestre diferite, programate în februarie și noiembrie (2024), respectiv februarie și august (2025). Liderii celor trei grupe și cel mai bun loc doi vor avansa în următoarea etapă a pre-calificărilor.

În runda a doua de Pre-Calificare, cele patru echipe care au obținut biletele plus alte opt echipe ce au ratat calificarea la EuroBasket 2025 se vor duela pentru ultimele opt locuri din preliminarii. Cele 12 echipe vor fi repartizate în grupe de câte trei din care primele două echipe trec mai departe în calificările pentru Mondial.

Celelalte grupe extrase astăzi sunt:

  • Grupa A: Elveția, Kosovo, Irlanda, Azerbaijan
  • Grupa C: Austria, Armenia, Albania

România a ratat recent accesul în preliminariile pentru EuroBasket 2025, după ce a fost eliminată în ultima fereastră a Pre-Calificărilor dintr-o grupă Slovacia și Albania, pe care tricolorii au terminat-o cu două victorii și două eșecuri.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!