Stiri Vulturi

România - Spania: Media de vârstă a celor două loturi

România - Spania: Media de vârstă a celor două loturi

Atât Romania cât și Spania atacă prima fereastră a calificărilor pentru EuroBasket 2021 cu un lot relativ tânăr. Media de vârstă a lotului echipei antrenate de Sergio Scariolo este puțin mai mică, însă să nu uităm că acesta nu poate conta pe aportul jucătorilor angrenați în Euroligă sau în NBA. 

Lotul României convocat de Tudor Costescu are o medie de vârstă de 24,5 ani,în lotul lărgit, din totalul de 16 jucători convocați inițial, se găsesc 9 jucători sub 23 de ani. Mezinul echipei este extrema lui BCM Pitești, Mihai Măciucă, jucător în vârstă de doar 19 ani, acesta este secondat în topul celor mai tineri de jucătorul de 20 de ani de la CSU Sibiu, Lucas Tohătan. Media de vârstă este crescută  de jucătorii naturalizați Giordan Watson, 34 de ani, și Kris Richard, 30 de ani, dar și de "veterenari" Radu Paliciuc, 31 de ani, și Iulian Orbeanu, 30 de ani. 

De partea cealaltă, campionul mondial, Sergio Scariolo, mizează pe un lot aproximativ la fel de tânăr, cu o medie de vârstă de 23,6 ani. Mezinul lotului este coordonatorul de joc celor de la Casedemont Zaragoza, Carlos Alocen, în vârstă de 19 ani. Un alt tânăr jucător care va putea fi urmărit în BTarena este pivotul lui Montakit Fuenlabrada, Osas Ehigitor, un jucător de 20 de ani. Cel mai vârstnic jucător din lotul Spaniei este campionul mondial, Javier Beiran de la Herbalife Gran Canaria, cu 32 de ani împliniți. Acesta este secondat în topul celor mai "bâtrăni" jucători de coechipierul său de la Gran Canaria, Xavier Rabaseda, 30 de ani. 

*foto: fiba.basketball

 

 

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!