Stiri Vulturi

România trece și de naționala Tunisiei la turneul de la Sibiu

Radu Bărăian

Radu Bărăian
27.07.2014

Naționala de seniori a României a obținut cea de-a doua victorie la turneul amical internațional organizat la Sibiu în acest weekend, după ce a trecut de reprezentativa similară a Tunisiei cu scorul de 59-47 (10-17, 16-9, 6-8, 27-13).

Partida a început cu adversarii tricolorilor în prim plan, aceștia reușind să-și adjudece sfertul de debut cu 17-10, în timp ce actul secund a aparținut României, care s-a impus cu un parțial de 16-9. După 20 de minute scurse din joc, tabela din Sala Transilvania consemna egalitate între cele 2 naționale, 26-26. Sfertul cu numărul 3 a fost unul foarte sărac din punct de vedere al punctelor marcate, oaspeții reușind în cele din urmă să se impună cu 8-6, iar scorul înaintea ultimelor 10 minute era 34-43 pentru Tunisia. În actul decisiv, elevii lui Marcel Țenter au apăsat pedala de accelerație până la podea, reușind un parțial neverosimil de 27-13, adjudecându-și astfel confruntarea cu 59-47. 

Potrivit site-ului oficial al Federației Române de Baschet, punctele naționalei noastre au fost marcate de următorii: Adrian Tudor 11, Adrian Guțoaia 10, Cătălin Baciu, Mihai Silvășan 8, Vlad Moldoveanu 7, Mihai Paul 6, Bogdan Țibârnă 4, Octavian Popa Calotă 4 și Tudor Jucan 1. De partea cealaltă, Abbassi a fost cel mai bun marcator al tunisienilor cu 13 puncte. 

După 2 zile de competiție, pe primele două locuri se află România și Olanda cu 4 puncte fiecare, în timp ce pe locurile 3 și 4 sunt Elveția și Tunisia cu câte 2 puncte. 

Astăzi, 27 iulie, în ultima zi a turneului internațional de la Sibiu, Elveția și Tunisia se vor întâlni de la ora 17:45 într-un duel pentru locul 3. Pe de altă parte, începând cu ora 20:00, DigiSport 1 va transmite confruntarea dintre România și Olanda, joc care va decide câștigătoarea turneului. 

*Foto: csufans.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!