Stiri Vulturi

România U16 câștigă cea de-a treia partidă de verificare contra Bulgariei

Dan Oancia

Dan Oancia
03.08.2014

Ultimul meci amical din seria celor trei disputate la sfârșitul săptămânii contra Bulgariei a fost câștigat de către selecționata României cu scorul de 63-43. După ce ieri au pierdut la opt puncte diferență chiar dacă au început mai bine disputa, nereușind în final să țină de rezultat, astăzi tricolorii mici nu au mai repetat greșeala și au practicat un joc constant, dominând partida cap-coadă.

În afara sfertului trei care s-a terminat la egalitate, 12-12, toate celelalte părți ale întâlnirii au fost câștigate net de România, la final adunându-se un ecart de 20 de puncte, 63-43. Silviu Sanda a reușit să puncteze de cele mai multe ori pentru gazde, 10 puncte, trecându-și în dreptul său și două recuperări, precum și o pasă decisivă. Ionuț Bercean, jucătorul cu cele mai multe minute petrecute în teren a reușit să-și trecă în cont 9 puncte, trei recuperări, o pasp decisivă și trei intercepții.

Bulgarii s-au dovedit lipsiți de energie în partida care a avut astăzi cu începere de la ora 11, în „Arena de Baschet”, unul dintre cei mai buni marcatori de-al lor din meciul doi, Nikolay Rushimov, nereușind niciun punct de această dată. În cele 20 de minute jucate, Damyan Popov a reușit să fie cel mai bun marcator al disputei cu 11 puncte, două intercepții, o recuperare și o pasă decisivă.

Partidele s-au disputat în vederea pregătirii Campionatului Europen U16 ce va avea loc la Strumica, în Macedonia, data de începere fiind 20 august. România a fost repartizată în grupa A, alături de Scoția, Anglia, Luxemburg, Belgia și Estonia. Prima partidă va fi cea contra Luxemburgului,  în 20 august, de la 14:15.

Vecinii noștri de la sud de Dunăre, Bulgaria, a fost trimisă într-o grupă de 5 echipe, printre ele numărându-se Irlanda, Olanda sau Cehia. În aceeași zi și de la aceeași oră ca și partida de debut a României vor începe și bulgarii, întâlnind Cehia.

Marcatorii României U16 în jocul cu numărul trei contra Bulgariei:
Silviu Sanda, 10 puncte; Camil Berculescu, 9 puncte; Ionuț Bercean, 9 puncte; Georgeș Davrache, 8 puncte; Codrin Cobzaru, 7 puncte; Tudor Garbea, 6 puncte; Lucas Tohatan, 4 puncte; Vlad Costea, 4 puncte; Dragoș Diculescu, 3 puncte;  Andrei Calenic, 2 puncte; Ștefan Barloveanu, 1 punct.

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!