Stiri Vulturi

România U16 cedează în confruntarea cu Portugalia de la Campionatul European - Divizia B

România U16 cedează în confruntarea cu Portugalia de la Campionatul European - Divizia B

România a pierdut meciul cu Portugalia contând pentru locurile 9-16 de la Campionatul European U16 Masculin - Divizia B, scor 56-66 joi (18.08). Tricolorii se vor duela în continuare cu Ungaria și vor putea termina în cel mai bun caz pe locul 13 la turneul continental de la Sofia.

România: Akos Szentkuti, Șerban Horga, Șerban Jeles, George Angelian, Denis Bădălău

Portugalia: Jhonathan Andrade, Lucas Tovar, Nathan Noronha, Cleiton Azevedo, Salvador Gomes

Tricolorii au marcat primele patru puncte ale întâlnirii, reușitele aparținându-i lui Denis Bădălău, Portugalia având posibilitatea să egaleze după un turnover comis de Szentkuti, dar Andrade a ratat libera suplimentară. Azevedo i-a dus pe lusitani în premieră la conducere (5-4) și run-ul acestora se prelungea cu reușita lui Andrade, apoi Dubuc avea să refacă ecartul de un singur punct, 7-6 pentru oponenți. Scorul a devenit egal cu patru minute rămase din sfertul inaugural, 10-10, Bădălău și Dubuc fiind apoi preciși pentru a duce România la conducere (15-13), iar după 10 minute scorul era 20-13.

Portughezii au pornit sfertul secund cu un run de 7-2 și Azevedo reducea ecartul la o singură posesie, 22-20, după care diferența a devenit minimă cu tripla lui Tovar (24-23). Încă o reușită de la distanță a însemnat preluarea conducerii pentru lusitani, apoi Mihnea Ilie a egalat în primă fază pe un contraatac și ulterior și-a irosit ambele aruncări libere cu care putea duce România în față (26-26). Din acel moment, oponenții au putut să se desprindă puțin din nou, la +6, pentru ca Bădălău și Szentkuti să stabilească scorul pauzei, 35-33 pentru Portugalia, la capătul unei reprize în care singurul sportiv în double figures era un român.

Situația de pe tabelă a devenit egală în debutul reprizei secunde, Angelian marcând pentru 35-35, după care portughezii au ajuns iar la conducere și au pus două posesii între cu layup-ul lui Noronha, 42-37. S-a ajuns apoi la +6 pentru Portugalia, Szentkuti împărțindu-și perechea de libere la 46-41, apoi Illes ajungând și el la linia de fault cu oportunitatea de a reduce în continuare din handicap. Horga a avut o reușită la care a contribuit și arbitrul aflat în acea parte a terenului, sfertul terminându-se cu un capac pe care l-a aplicat Buboiu lui Silva, avantajul Portugaliei fiind de cinci puncte, 50-45.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

Aproape două minute au trecut până la primul coș marcat în sfertul patru, Angelian fiind cel aflat la finalizare, Silva replicând cu o triplă și pe un atac viitor Paixao făcea 55-47 pentru lusitani, moment în care banca tehnică a României cerea time-out. O nouă reușită de la mare distanță ducea Portugalia la +9 aproape de jumătatea sfertului, Bădălău fiind și el precis din spatele arcului de cerc (58-52). Tot Bădălău și-a înscris ambele aruncări libere (62-56), portughezii reușind să răspundă pe următorul atac, iar după o intercepție duceau diferența la una formată din două cifre, 66-56. În cele din urmă, scorul nu s-a schimbat și câștig de cauză au avut lusitanii.

Următorul meci al tricolorilor este programat vineri, 19 august, cu Ungaria, de la ora 20.30, în direct pe YouTube FIBA - The Basketball Channel.

Double-double-ul lui Denis Bădălău n-a fost suficient pentru României, căpitanul naționalei U16 terminând cu 17 puncte și 10 recuperări. George Angelian, cu 11 puncte și 4 recuperări, a fost și el în double figures.

Jorge Silva și Jhonathan Andrade, ambii cu câte 10 puncte, respectiv Lourenco Leite, Lucas Tovar și Nathan Noronha (toți câte 9 puncte) au fost principalii marcatori ai Portugaliei.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!