Stiri Vulturi

România U16 pierde cel de-al doilea meci de verificare contra Bulgariei

Dan Oancia

Dan Oancia
03.08.2014

Dacă România a reușit să câștige prima partidă amicală, din seria celor trei, disputată în compania Bulgariei vineri  — pe parchetul sălii „Arena de Baschet” din București — jocul secund i-a revenit vecinilor noștri de la sud. În ciuda faptului că tricolorii au avut un început mai bun de meci, cu ajutorul cărui s-au menținut în avantaj și dupa primele două sferturi, Bulgaria s-a dovedit mai proaspătă la reluarea disputei, astfel că până la final a reușit să-și adjudece victoria la 8 puncte diferență.

Cu gândul la Campionatul European U16, care la masculin se va ține în Macedonia, la Strumica, și care va începe în aproximativ două săptămâni, echipa României a intrat decisă, dornică de a-și adjudeca și al doilea amical, astfel că scorul la finalul primei părți era 17-15. Cel mai bun marcator al tricolorilor a fost Camil Berculescu, care a acumulat 15 puncte, șapte recuperări și o pasă decisivă, fiind cel mai bun de pe teren atât la capitolul punctelor marcate cât și la cel al recuperărilor.

Revenirea bulgarilor a fost semnalată încă din al doilea sfert, câștigat cu scorul de 18-19, astfel că diferența dintre cele două naționale la venirea pauzei era de doar un punct. Nikolay Rusimov și Aleksandar Dragoev au izbutit câte 10 puncte pentru echipa lor, urmați de Lachezar Dimitrov cu 9 puncte, 6 recuperări, trei intercepții și o pasă decisivă.
În ultimele două sferturi bulgarii au prestat un joc mai bun, astfel că scorul le-a fost favorabil la sfârșitul jocului, cele opt puncte difereță fiind suficiente.

Astăzi, cu începere de la ora 11, va avea loc a treia și totodată ultima partidă din seria amicalelor contra Bulgariei, tot în „Arena de Baschet” din București.

Marcatorii României în a doua partidă amicală contra Bulgariei

Camil Berculescu, 15 puncte; Tudor Garbea, 11 puncte; Andrei Mureșan, 9 puncte; Silviu Sanda, 8 puncte; Vlad Costea, 6 puncte; Lucas Tohatan, 5 puncte; Dragoș Diculescu, 2 punce; Dan Banciu, 2 puncte; Denis Murgu, 2 puncte.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!