Stiri Vulturi

România U16 pierde disputa cu Germania de la Campionatul European - Divizia B

România U16 pierde disputa cu Germania de la Campionatul European - Divizia B

România a suferit a doua înfrângere în grupa D a Campionatului European U16 Masculin - Divizia B, scor 59-83 cu Germania luni (15.08). Tricolorii au încasat 30 de puncte în sfertul patru și vor aborda ultimul meci din faza grupelor cu 2-2 bilanț.

România: Akos Szentkuti, Șerban Horga, Șerban Jeles, George Angelian, Denis Bădălău

Germania: Christian Anderson, Jack Kayil, Ivan Kharchenkov, Declan Duru, Eric Reibe

Nemții au deschis cu 4-0, primele puncte pentru România venind cu tripla lui Jeles, apoi tot de la distanță a punctat și Angelian pentru a restabili egalitatea, 6-6. Bădălău l-a căpăcit pe Duru, însă defensiva tricoloră nu l-a mai putut bloca pe Kharchenkov, ulterior Szentkuti punctând și el din acțiune (8-8) și cu tripla lui George Angelian „vulturii” preluau în premieră conducerea la jumătatea sfertului de debut. Tricolorii au reușit să marcheze iar după mai bine de patru minute și conduceau cu 13-10 la capătul unui sfert în care Germania avea doar 21% procentaj din acțiune.

Garner a reușit să pună patru puncte consecutive în dreptul Germaniei și situația de pe tabelă se întorcea în favoarea nemților (14-13), apoi cu and-one-ul lui Illeș tricolorii reveneau în față pentru puțin timp, până ca același Garner să egaleze, 16-16. Jeles și llleș scuturau plasa și România a pus două posesii între, 22-18, însă adversarii a replicat cu un run de 6-0 și Kharchenkov întorcea scorul în favoarea Germaniei (24-22), moment urmat de un time-out pentru România la jumătatea sfertului secund. „Vulturii” au avut apoi un parțial de 7-2 prin care conduceau din nou, liberele lui Zilinskas fiind bune pentru 30-29 în dreptul nemților, iar la pauză scorul era 33-31 pentru adversari, Horga marcând ultimele puncte ale reprizei.

Angelian și Horga au contribuit pentru revenire, 37-37, Duru împărțindu-și apoi erechea de libere și Jeles puncta din spatele arcului de cerc pentru a face 40-38. Cele două selecționate au mers cap la cap pe următoarele posesii, ambele având momente în care au condus, nemții putând să facă 45-42 cu layup-ul lui Zilinskas și apoi Duru l-a căpăcit pe Horga pe ultimele secunde ale atacului României, diferența devenind ulterior de cinci puncte cu liberele lui Zilinskas. Angelian a oprit o perioadă de 3 minute fără coș pentru România și punea șapte (51-49) puncte la rând, avantajul fiind de un singur punct de partea Germaniei și la finalul sfertului trei era 53-52, Illeș reducând ecartul la unul minim cu tripla sa.

Cu un run de 11-1 au debutat nemții în sfertul patru (64-53), Melvin Dubuc marcând singurul punct al României în acest interval de două minute și jumătate. Tot Dubuc a adus prima reușită din acțiune pentru România în sfertul patru, dar Germania a continuat să se desprindă și s-a ajuns la 71-55 la jumătatea parțialului după liberele împărțite ale lui Zilinskas. Avantajul a devenit unul de peste 20 de puncte cu dunk-ul lui Kayil (76-55), în acel moment Germania aflându-se într-un run de 23-3, iar la final s-a terminat cu 83-59 pentru nemți.

Ultimul meci din faza grupelor pentru tricolori va avea loc marți, 16 august, de la ora 20.30 cu naționala Slovaciei. Partida va fi transmisă pe YouTube FIBA - The Basketball Channel.

George Angelian a contribuit cu 17 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive pentru România, fiind urmat de dou-ul Luca Illeș-Șerban Jeles (ambii câte 11 puncte, 5/8 în total de la distanță).

Ivan Kharchenkov a fost MVP-ul meciului, cu 23 de puncte și 7 recuperări pentru Germania, Keenan Garner urmându-l cu un double-double (17 puncte, 10 recuperări), tot în double figures fiind și Christian Anderson (15 puncte), respectiv Jonas Zilinskas (10 puncte, 9 recuperări).

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!