Stiri Vulturi

România U18 a obținut a doua victorie la Campionatul European din Portugalia

România U18 a obținut a doua victorie la Campionatul European din Portugalia

„Vulturii” au bifat al doilea rezultat pozitiv la Campionatul European U18 Masculin - Divizia B, după 72-66 sâmbătă (22.07) în confruntarea cu Ucraina. Partida din grupa C a avut loc în Pavilhao Municipal de Custoias din Matosinhos și tricolorii au condus la cel mult 18 puncte, ecart format în sfertul decisiv.

România: Sasha Son, Tudor Șomăcescu, Lorenzo Diaconescu, Andrei Oinaru, Denis Bădălău

Ucraina: Rafael Kolawole, Yehor Sushkin, Daniil Sypalo, Nikita Korotchenko, Desmond Yiamu

Liberele lui Oinaru au venit la jumătate de minute de la startul partidei și Ucraina a egalat cu un coș din acțiune, pentru ca peste câteva atacuri tot Oinaru să fie autorul primei triple pentru România (7-4). Ucrainenii au intrat într-o serie bună pe plan ofensiv și au putut întoarce în favoarea lor situația de pe tabelă la 7-9, de unde Șomăcescu a ratat egalarea după ce și-a împărțit perechea de libere, iar la jumătatea parțialui adversarii și-au format un avantaj de șase puncte (8-14). Bădălău a oprit o perioadă de patru minute fără vreo reușită pentru România și Ucraina s-a apropiat încet de pragul celor 10 puncte în față, layup-ul lui Kolawole fiind bun pentru +11 și primul sfert s-a încheiat cu 13 la 22.

Procentajul reușitelor din acțiune a continuat să rămână foarte modest pentru România în startul celui de-al doilea parțial, în ciuda unui start mai bun față de Ucraina, iar cu tripla lui Oinaru handicapul a scăzut la trei lungimi (19-22). Lishchyna a fost primul ucrainean care a marcat în acest parțial și Yiamu a finalizat cu layup pentru a pune două posesii între, pentru ca ulterior reușita lui Sypalo să fie bună pentru 21-27. Diaconescu a ajuns la linia de fault și a redus handicapul la două puncte (28-30), de unde peste câteva atacuri Blidaru a completat revenirea la conducere. Finalul reprizei a ținut situația echilibrată pe tabelă și la vestiare s-a intrat cu 34 la 32.

Oponenții au înscris primele șase puncte din sfertul cu numărul trei și apoi a urmat un run de 7-0 pentru tricolori (41-38), după ce elevii lui Ciprian Enache nu au marcat în primele trei minute. Kolawole și Sypalo au readus Ucraina la conducere, cel din urmă cu un dunk la 41-44 și Blidaru a egalat cu o triplă necontestată, răspunsul fiind imediat în partea adversă din partea lui Upyr. Tricolorii au ajuns în penalizare cu două minute rămase din acest parțial, dar Yiamu și-a împărțit perechea de libere, iar România a preluat conducerea cu layup-ul lui Șomăcescu și sfertul s-a terminat cu 52-48 după un ultim coș reușit de Blidaru.

Naționala României a avut un start excelent în sfertul decisiv și a prins un run de 8-0 până la time-out-ul ucrainenilor de la 60-48, în acest interval fiind preciși Bădălău, Szentkuti și Oinaru. Tricolorii au continuat să se desprindă și la jumătatea parțialului au avut 68-50 prin coșul lui Blidaru, de unde oponenții au replicat cu 13 puncte la rând și diferența a scăzut la două posesii cu puțin peste două minute până la final. Szentkuti a oprit run-ul adversarilor și în cele din urmă scorul a fost 72-66, după câteva aruncări libere în ambele tabere.

Denis Bădălău a condus lista marcatorilor din tabăra României cu cele 17 puncte și 5 recuperări, dar Andrei Oinaru a avut cel mai bun index al eficienței după ce a adunat 16 puncte, 13 recuperări și 3 pase decisive, iar Andreas Blidaru a contribuit cu 13 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive.

Daniil Sypalo a terminat cu 23 de puncte, 10 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții și 2 capace, iar Yehor Sushkin (13 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive) și Desmond Yiamu (12 puncte, 12 recuperări) au fost următorii marcatori pentru Ucraina.

Ultimul meci pentru tricolori înaintea primei pauze de la Campionatul European va fi duminică, 23 iulie, de la ora 22.30 în fața naționalei din Kosovo.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!