Stiri Vulturi

România, victorie convingătoare cu Ucraina la Europeanul U16 Masculin - Divizia B

România, victorie convingătoare cu Ucraina la Europeanul U16 Masculin - Divizia B

România a bifat cea de-a doua victorie la Campionatul European U16 Masculin Divizia B, scor 88-57 cu Ucraina într-un meci disputat sâmbătă (13.08). Tricolorii au revenit după un prim sfert modest, în care au fost conduși cu 13 puncte diferență și au 2-1 bilanț în grupa D înaintea primei zile de odihnă.

România: Dragoș Pârâu, Șerban Horga, Șerban Jeles, George Angelian, Denis Bădălău

Ucraina: Mykyta Kobylinskyi, Kyryl Streltsov, Andrii Sytar, Luka Lokhmanchuk, Desmond Yiamu

Denis Bădălău a deschis scorul cu un layup, ucrainenii replicând cu un run de 8-1 și Andrii Sytar punea două posesii între la 8-3. După un time-out cerut de banca tehnică a românilor, oponenții au înscris un nou coș din acțiune și continuau seria excelentă, iar cu layup-ul lui Sushkin se ajungea la 14-3. Tot Bădălău avea să puncteze pentru România și oprea seria adversarilor cu tripla sa de la 16-6, Mihnea Ilie reușind și el să marcheze pentru a reduce puțin din handicap. Diferența a devenit iar una formată din două cifre (20-10), în cele din urmă sfertul inaugural terminându-se cu 22-12 pentru Ucraina, după ce „vulturii” au pierdut posesia pe ultimele două atacuri.

În multiple rânduri au venit tricolorii la mai puțin de 10 puncte între în startul sfertului secund, apoi Orbulescu beneficia de o liberă suplimentară (26-20) pe care avea să o transforme. Angelian reușea să marcheze dintr-o poziție dificilă, Bădălău împărțindu-și liberele și apoi a fost atent la recuperare pentru a reduce ecartul la o singură posesie, 28-26. Situația a devenit egală cu liberele lui Dubuc în a doua parte a sfertului, apoi Denis Bădălău ducea naționala României în avantaj pentru prima dată de la coșul inaugural al partidei, iar la 31-28 pentru tricolori adversarii cereau time-out. România a continuat să se desprindă ușor și cu liberele lui Jeles scorul devenea 35-30, pentru ca la pauza întâlnirii să fie 37-30 în dreptul tricolorilor.

Repriza secundă a început excelent pentru tricolori, cu un run de 11-2 și se ajungea la 48-34 pe tabelă, Akos Szentkuti fiind în această perioadă cel mai eficient jucător român. Ucraina a putut să vină la -9 cu reușita lui Streltsov, dar Horga a replicat imediat cu un layup și Illeș avea să facă 53-41. „Vulturii” s-au apropiat de +20 între cu tripla lui Pârâu (58-41), apoi Dubuc și Bădălău prelungeau seria excelentă pentru a se ajunge la 62-41. „Vulturii” au marcat 35 puncte în sfertul trei și conduceau la o diferență liniștitoare, 72-43.

Ucraina a marcat cinci puncte la rând în debutul sfertului decisiv, replica românilor venind prin Horga de la distanță, tot prin același procedeu înscriind și Lokhmanchuk (75-51). Szentkuti a ratat de la semi-distanță oportunitatea de a face +30, posesia fiind pierdută apoi pe un atac ulterior, Trandafir fiind faultat pe aruncare și a dus scorul la 82-51. România avea să conducă cel mult cu 31 de puncte diferență în ultimele cinci minute ale partidei, pentru ca la final să fie 88-57. Toți jucătorii pe care Manolis Papamakarios i-a trimis pe teren în acest duel au reușit să marcheze.

Tricolorii stau cu 2-1 la general în grupa D și vor avea o zi liberă, următorul meci urmând să-l dispute luni, 15 august, de la ora 13.45 în compania Germaniei.

Denis Bădălău a terminat cu 17 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții și 2 capace, fiind urmat de Șerban Horga (14 puncte, 4 recuperări, un capac, 6/7 din acțiune), iar Akos Szentkuti și Luca Illeș au marcat fiecare câte 9 puncte.

Andrii Sytar a contribuit cu 16 puncte și 7 recuperări pentru Ucraina, următorul marcator al oponenților fiind Kyryl Streltsov (9 puncte, 3 recuperări).

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!