Stiri Vulturi

România pierde la limită confruntarea cu Bulgaria

România pierde la limită confruntarea cu Bulgaria

Astăzi, 23 februarie, în Pitești Arena, România s-a duelat cu Bulgaria, într-un meci din faza a doua a precalificările pentru EuroBasket 2025. Oaspeții au condus în cea mai mare parte a jocului, gazdele au reușit să revină în repriza a doua dar, în cele din urmă, Bulgaria s-a impus cu 62 la 61.

România: Kris Richard, Lucas Tohătan, Mihai Măciucă, Rolland Torok, Alexandru Olah

Bulgaria: Codi Miller-Mcintyre, Lachezar Dimitrov, Chavdar Kostov, Emil Stoilov, Aleks Simeonov

Primele puncte din istoria Pitești Arena au fost marcate de Miller-Mcintyre, jucătorul lui Gaziantep. Olah a răspuns la celălalt panou după o recuperare ofensivă dar apoi bulgarii au izbutit două triple. Mcintyre a evoluat excelent în ofensivă, în timp ce reprezentanții noștri au fost fără inspirație la acest capitol. Totuși, nici oaspeții nu au evoluat strălucit și, la finalul actului inaugural, Bulgaria conducea cu 16 la 12.

În prima parte a sfertului secund, balcanicii și-au dublat avantajul, în timp ce Vulturii au rămas fără coș timp de patru minute. Rareș Uță a spart gheața și apoi Torok a restabilit diferența de patru puncte, dar elevii lui Rosen Barchovski au realizat un parțial de 5-0 și Dragan Petricevic a cerut primul timp de odihnă. Uță și Torok au continuat să își asume acțiuni în ofensivă, iar baschetbalistul lui CSO Voluntari a marcat prima triplă a României, scorul devenind 27-23. Până la pauză, s-au mai înscris doar trei coșuri, iar Bulgaria a rămas în avantaj: 31-25.

După revenirea de la vestiare, tricolorii au evoluat mult mai bine, atât din proximitatea panoului, cât și din afara semicercului. Măciucă și Bobe Nicolescu s-au remarcat de la distanță și scorul a devenit egal: 37-37. Bulgarii au obținut o serie de recuperări ofensive și, astfel, s-au distanțat din nou la patru puncte dar a urmat o nouă triplă a lui Nicolescu și un coș al lui Olah prin care România a preluat conducerea: 42-41. În cele din urmă, după o liberă înscrisă de Simeon Lepichev, sfertul al treilea s-a încheiat cu scorul de 44 la 44.

Oaspeții au început actul decisiv cu un run de 8 la 0, după două turnovers comise de jucătorii noștri, iar selecționerul României a cerut time-out la scorul de 52-44 pentru Bulgaria. Au urmat două coșuri înscrise de Cățe și Tohătan și apoi Ivanov și Torok au reușit câte o triplă. Elevii lui Barchovski s-au menținut la conducere, grație unui joc foarte bun al lui Mcintyre, și, cu puțin sub trei minute până la final, scorul era 59 la 55. Tohătan a marcat un coș de trei puncte și România a început din nou să spere, însă Mcintyre a găsit o nouă pasă și Ivanov a răspuns de la distanță: 62-58. Petricevic a solicitat un timp de odihnă și Nicolescu a obținut două aruncări libere dar le-a ratat pe ambele. Tricolorii nu au mai reușit să revină și Bulgaria a obținut o victorie la un punct: 62-61.

Liderii oaspeților au fost Pavlin Ivanov (14 puncte), Simeon Lepichev (13 puncte), Codi Miller-Mcintyre (11 puncte, 12 pase decisive) și Yordan Minchev (11 puncte, 9 recuperări).

De partea cealaltă, s-au remarcat Rolland Torok (12 puncte), Bobe Nicolescu (10 puncte) și Mihai Măciucă (7 puncte, 5 recuperări).

Duminică, 26 februarie, de la ora 16:30, România primește vizita Ciprului, în timp ce Bulgaria joacă meciul decisiv pentru prima poziție cu Portugalia la ora 18:00.

*foto: fiba.basketball

5 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Scorul arată
    un meci slab de ambele părți. Poate unii ar spune ce ar fi fost dacă ai noștri nu se gîndeau la stabilirea recordului mondial de abateri de 24 secunde și fructificau cel puțin un atac. Personal îi mulțumesc lui Dragan că nu i-a forțat pe jucătorii lui U.

    cu 1 an în urmă (23.02.2023) Raspunde
  • Silvois :

    Nimic
    altceva de comentat, decat ca ar fi cazul sa le fie schimbat baietilor numele, din Vulturii, in Pitpalacii, nu de altceva, dar s-ar putea sa protesteze vulturii pentru afectarea grava a imaginii speciei lor!

    cu 1 an în urmă (23.02.2023) Raspunde
  • Silvois :

    Acvilele
    din Romania, deja, se pare, au parasit teritoriul patriei in semn de protest, tot pentru afectarea imaginii, in urma meciului de pomina cu Spania!

    cu 1 an în urmă (23.02.2023) Raspunde
  • Vasilica :

    Americanul,
    Bulgarilor a fost mai atent si mai in mana decat al nostru... Cu putina atentie se putea castiga meciu, poate data viitoare

    cu 1 an în urmă (23.02.2023) Raspunde
  • BaschetU :

    De ce nu avem valoare?
    Tipic celor care conduc baschetul romanesc.Ce cauta Fometescu pe teren?Ah,uitasem ca tacsu e "mare antreonr federal" la FRB,cu putere si influenta,unde nu are nici o raspundere pentru rezultate pe la categoriile pe unde se perinda in ultimii ani,ci doar isi incaseaza salariul,iar pe partea cealalta se ocupa la Agronomia,sa mearga lucrurile,un mare cunoscator de baschet cu foarte mari performante.......doxa de baschet omu' chiar stie sa enunte 2 propozitii consecutive,corect gramatical,ne uitam si ne prefacem ca nu observam nimic,astfel incat lor sa le mearga treaba,sa vina banu',si mai avem "buze ca mura" cu plodul introdus bine,tot pe salariu,ca sa mearga treaba! oare distinsa doamna de fier,Emilia,nu simte ca devine penibila situatia?

    cu 1 an în urmă (24.02.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!