Stiri Vulturi

România pierde la mare luptă confruntarea cu Belarus

România pierde la mare luptă confruntarea cu Belarus

România a cedat în confruntarea cu Belarus din al doilea meci al precalificărilor pentru FIBA World Cup 2023. Tricolorii au luptat exemplar dar cele trei puncte în primele 9 minute din sfertul patru i-au împiedicat să se apropie de victorie. Belarus a învins la final cu scorul de 77-72.

România a început bine meciul de această dată și marcat primele 5 puncte. Belarus a replicat și scorul a ajuns la 9-9, după 6 minute scurse din actul inaugural. A urmat un parțial de 9-0 pentru adversarii noștri din această seară. Tricolorii nu au cedat iar tripla lui Patrick Richard a stabilit scorul după primul sfert, 19-19.

Elevii lui Tudor Costescu au avut inițiativa în actul secund, când s-au aflat în mare parte la conducere. Jocul de la distanță a funcționat bine, dar Belarus a găsit mereu răspuns. Lucas Tohătan cu o triplă ne-a dus în față înaintea ultimului minut din prima repriză. Stinik a replicat rapid cu același procedeu. Scorul pauzei a fost stabilit de Marcu Badiu cu o liberă transformată, 39-38 pentru România.

La reluarea jocului, spectrul echilibrului s-a păstrat iar după 4 minute din repriza secundă România era în avantaj, 47-46, după un coș al lui Lucas Tohătan. Salash a marcat 4 puncte la rând pentru Belarus. România a încasat un fault tehnic și scorul a ajuns la 53-47. Ștefan Grasu a oprit seria bună a adversarilor. Belarus a rămas la conducere până ultimele secunde din sfertul trei, când Patrick Richard a marcat o nouă triplă. Scorul după 30 de minute, 61-60 pentru România.

Primul coș al actului decisiv a fost marcat de Beliankou de la 3 puncte, după aproape două minute scurse de pe tabelă. Bogdan Popa a răspuns pentru România, după alte două minute. Tabela a înghețat la scorul de 64-63 pentru România. Artion Parakhouski a marcat când mai erau 4 minute din meci. Blizniuk a marcat trei puncte de la linia de libere și a dus scorul la 68-64 pentru Belarus. România nu a reușit să mai înscrie și scorul a ajuns la 72-64 cu 80 de secunde rămase din meci. Elevii lui Tudor Costescu nu au mai avut nici timpul necesar, nici forța să revină. Scor final 77-72.

Patrick Richard a fost cel mai bun marcator la României cu 14 puncte, plus 5 recuperări și 2 pase decisive. Emanuel Cățe a fost cel mai eficient cu 13 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive. Lucas Tohătan a terminat cu 11 puncte și 6 pase decisive.

Kyril Sitnik a terminat cu 20 de puncte pentru Belarus. Yauheni Beliankou a adăugat 13 puncte iar Uladzislau Blizniuk 11 puncte.

foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!