Stiri Vulturi

Rosen Barchovski: „Astfel de meciuri sunt foarte dificil de jucat”

Rosen Barchovski: „Astfel de meciuri sunt foarte dificil de jucat”

Bulgaria a izbutit joi seara să se impună din nou în fața României, după un meci în care a condus vreme de 36 minute. Elevii lui Dragan Petricevic au fost aproape de o revenire pe final, însă oaspeții au rămas în față și s-au impus cu 62 la 61.

Iată ce a declarat Rosen Barchovski, antrenorul principal al Bulgariei, conform bgbasket.com:

Rezultatul este cel mai important lucru, restul aspectelor sunt în background. Astfel de meciuri sunt foarte dificil de jucat. Am întâlnit o echipă de același nivel cu noi sau poate puțin mai slabă, însă care nu avea nicio miză, în timp ce pentru noi victoria era totul. Am îndeplinit cele trei sarcini pe care le-am stabilit în perioada de pregătire. În apărare am jucat foarte bine, cu puține greșeli, am câștigat lupta fizică și am controlat jocul. Problema noastră a fost în atac, am avut procentaje scăzute și așa au apărut emoțiile. Acest aspect a fost cauzat de timpul scurt de pregătire.

Tehnicianul roș-verzilor a vorbit și despre debutanții din echipa sa:

Nu vreau să vorbesc despre individualități dar îmi doresc să îi felicit pe debutanți. Lachezar Dimitrov s-a luptat pe teren și aproape a închis meciul, iar Georgi Boyanov este un baschetbalist cu mult suflet și va arăta asta. De-a lungul timpului, mulți jucători au evoluat la națională, și-au primit șansa și astăzi am jucat cu o rotație de 12 oameni, ceea ce e dificil într-un astfel de meci. Dar este un plus pentru viitor.

Pentru Bulgaria, victoria cu România îi menține în cursa pentru terminarea pe prima poziție în grupă care ar însemna calificarea directă în preliminariile EuroBasket 2025. Iată ce a spus Barchovski în legătură cu disputa cu Portugalia:

Vreau să ne apărăm bine și să luptăm sub panou. De asemenea, nu vom mai avea așa procentaje. În Botevgrad ne vor intra aruncările. De asemenea, îl vom avea pe Aleksandar Vezenkov, care va da un impuls întregii echipe.

Bulgaria o întâlnește pe Portugalia duminică, 26 februarie, de la ora 18:00, în Botevgrad Arena.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!