Stiri Vulturi

Sasha Vezenkov nu va evolua la Pitești împotriva României

Sasha Vezenkov nu va evolua la Pitești împotriva României

Joi, 23 februarie, în Pitești Arena, România primește vizita Bulgariei în penultima etapă din faza secundă a precalificărilor pentru EuroBasket 2025. În tur, tricolorii au fost învinși de vecinii noștri la o diferență de 12 puncte: 84-72.

În acea partidă, Sasha Vezenkov reușea o prestație formidabilă: 28 de puncte, 15 recuperări, 7 pase decisive, 2 intercepții și +40 la eficiență. În schimb, de această dată, starul lui Olympiacos nu va evolua împotriva României, fiindcă gruparea elenă are programat un meci în Euroligă vineri, 24 februarie, pe terenul Valenciei.

Chiar dacă Vezenkov a fost inclus în lotul lărgit al bulgarilor, se pare că acesta va fi pe teren doar duminică, în duelul cu Portugalia. Acesta va ajunge sâmbătă, la prânz, în Bulgaria și va avea un singur antrenament cu echipa, înainte de confruntarea decisivă cu lusitanii, anunță bgbasket.com.

Olympiacos se află pe primul loc în Euroligă, având un bilanț de 17 victorii și 7 înfrângeri. Sasha Vezenkov parcurge un sezon excelent, fiind unul dintre principalii candidați la premiul de MVP.

Sportivul în vârstă de 27 de ani are medii de 18.4 puncte, 7.4 recuperări, 1.8 pase decisive și 1.0 intercepții în această stagiune. Vezenkov a evoluat senzațional și în vară, la EuroBasket 2022, unde a adunat 26.8 puncte, 12.2 recuperări și 2.2 pase decisive.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Veste bunicică
    Așa mai avem și noi o șansă la un meci egal :) Sincer visez cu ochii deschiși la vremurile cînd o să fie o știre de genul :" cei trei ( patru) internaționali români din Euroligă ( de ce nu unul din NBA) nu vor participa la fereastra pentru calificări la mondiale. Noroc că suntem calificați deja." Dar cred că pot visa mult și bine că tocmai citisem articolul în care se spune ce bine cresc juniorii noștri, cîte valori avem că nici nu se sinchisește onor ferebeul de faptul că un club nu lasă jucători la lot sau și mai grav aceștia nu doresc să participe la acțiunea naționalei.

    cu 1 an în urmă (22.02.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!