Stiri Vulturi

Șerban Jeles, despre Germania: „Este o candidată pentru finală”

Șerban Jeles, despre Germania: „Este o candidată pentru finală”

România revine la joc în cadrul Campionatului European U16 Masculin - Divizia B după o zi de odihnă, luni (15.08) urmând să joace cu cel mai puternic adversar din grupa D, Germania.

Înaintea confruntării cu nemții, Șerban Jeles a vorbit într-un interviu exclusiv pentru Baschet.ro despre cum vede parcursul de până acum al tricolorilor și ce urmează în ultimele două runde. Pentru început, el a făcut o analiză pe meciurile cu Finlanda și Ucraina:

„În ambele partide am început jocul foarte prost și am avut multe ratări. Din păcate pentru noi, Finlanda a prins o zi foarte bună și diferența din primul sfert nu a mai putut fi recuperată. Totuși, în ambele partide am reușit să ne mobilizăm și să creștem intesitatea jocului, astfel încât cu Ucraina am reușit să recuperăm și să câștigăm meciul. Este îmbucurator că putem reveni atunci când suntem conduși, dar ar trebui să ne concentrăm mai mult pe începutul jocului, astfel încât să nu mai ajungem în situația de a trebui să recuperăm.”

Jucătorul celor de la CSU ASE Dan Dacian București spune că intensitatea s-a schimbat împotriva Ucrainei de la finalul primului sfert încolo și acest aspect a ajutat naționala României să câștige:

„După primul sfert jocul nostru s-a deschis. S-au pierdut puține mingi și intensitatea cu care am jucat a crescut, antrenorul reușind să ne motiveze, ceea ce ne-a ajutat foarte mult.”

„Vom da tot ce putem pentru a câștiga jocurile rămase”

El a punctat ce ar trebui să facă mai bine tricolorii în următorul meci, cu Germania:

„Fără îndoială că Germania este o candidată pentru finală, dar ne vom juca șansa. Dacă reușim să ne concentrăm mai bine pe toată durata partidei, le putem pune probleme.”

La final, am fost curios dacă cele trei meciuri la rând din debutul turneului au afectat pe plan fizic naționala, Șerban adăugând următoarele:

„Avem în spate un cantonament de aproape două luni. Există acumulată o anumita oboseală, dar cu siguranță toți vom da tot ce putem pentru a câștiga jocurile ramase.”

România și Germania se întâlnesc luni, 15 august, de la ora 13.45 în grupa D, meciul urmând să fie transmis pe YouTube FIBA The Basketball Channel. Tricolorii au 2-1 bilanț înaintea acestei partide, iar nemții au victorii pe linie după trei runde.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!