Stiri Vulturi

Sergio Scariolo: „Consider că România este o echipă care ne va pune probleme, în special la ei acasă”

Sergio Scariolo: „Consider că România este o echipă care ne va pune probleme, în special la ei acasă”

Doar o zi ne mai desparte de mult-așteptatul duel dintre echipa națională de baschet a României și reprezentanta Spaniei, actuala campioană mondială.Deși doar doi dintre cei ce au ridicat trofeul alături de iberici în această vară vor fi prezenți în BT Arena, cu siguranță nivelul de joc al ambelor echipe va fi unul ridicat și nu ne putem aștepta decât la un adevarăt spectacol. De asemenea, oaspeții se vor afla la Cluj sub comanda aceluiași Sergio Scariolo.

Atât campion mondial în calitate de antrenor principal în această vară, cât și campion NBA sezonul trecut alături de Toronto Raptors din postura de antrenor secund, Sergio Scariolo a prefațat această fereastră a calificărilor, chiar înainte de plecarea spre Cluj-Napoca, pentru pagina oficială a echipei iberice.

„Noi avem în lot câțiva jucători care au mai luat parte la activitățile echipei naționale, dar și câțiva care au fost mai puțin și care, cu siguranță, au o dificultate mult mai mare în a asimila informațiile atât de rapid. Din păcate, aceste partide vin într-un moment foarte prost pentru noi, asta din cauza absenței celor doi tineri jucători Javier Fernandez și Alberto Diaz, jucători ce ne-au ajutat extrem de mult și au întărit loturile în trecut la secțiunea juniori. Sperăm că înlocuitorii lor se vor integra și vor reuși într-un timp atât de scurt să ne ofere o mână de ajutor. Cu siguranță putem spune că sunt ca un semnal de alarmă pentru noi absențele pe care le avem pe acele poziții de joc, în special în ceea ce privește mânuirea mingei și capacitatea de a crea situațiile de joc, față de aruncătorii de la mare distanță și jucătorii fizici pe care îi avem. Dar, desigur, vom concura cu ce avem și vom încerca să câștigăm cât mai multe meciuri.”

Scariolo a avut numai cuvinte de laudă pentru naționala noastră și l-a lăudat pe pivotul Emi Cățe: 

„În ceea ce privește echipa României, ei au integrat recent un nou jucător american, iar noi nu știm încă pe care dintre cei doi îl vor folosi, pentru că ambii sunt la un nivel înalt și se antrenează în acest moment alături de naționala lor. De asemenea, sunt mulți jucători tineri care au progresat, Emi Cățe în special este un jucător care deja reprezintă o prezență importantă în baschetul european, el evoluând în Liga ACB. Pe lângă toate astea, ei au și aruncători de la mare distanță foarte buni, deci consider că România este din start o echipă care ne va pune probleme, în special la ei acasă. Repet, sperăm ca, în ciuda unei deplasări mai complicate și acest timing nefericit al accidentărilor, să facem o partidă bună și, desigur, să și câștigăm. Cu siguranță trebuie să depunem mult efort pentru a face asta, nu va fi un meci ușor.”

Partida va avea loc joi, 20 februarie, începând cu orele 18:00, în BT Arena din Cluj Napoca, putând fi urmărită în direct pe Digi Sport 3.

*foto: mundodeportivo.com

1 comentariu la aceasta stire:
  • pipzn :

    Declaratie
    echilibrata si mai ales politicoasa.

    Pe de alta parte sunt curios cum si ce va arata o echipa a Spaniei fara jucatorii care le-au castigat campionatul mondial.

    cu 4 ani în urmă (19.02.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!