Stiri Vulturi

Sergio Scariolo laudă naționala României: „Am văzut clar un progres față de acum 2-3 ani”

Sergio Scariolo laudă naționala României: „Am văzut clar un progres față de acum 2-3 ani”

România a pierdut în primul meci din calificările pentru EuroBasket 2021 în compania campioanei mondiale Spania, scor 71-84. 

La sfârșitul partidei, antrenorul Spaniei, Sergio Scariolo, a avut numai cuvinte de laudă pentru elevii săi, dar și pentru tricolori:

„Cred că a fost un meci foarte bun de baschet, România a evoluat foarte bine Au reușit să facă o echipă bună. L-au incorporat excelent pe Kristopher Richard, care nu joacă doar pentru propriile statistici, joacă într-un sistem de echipă, și pentru ceilalți. Desigur, mai e și Cățe care este un jucător de nivel înalt pentru Europa, dar îmi place cum echipa mea a jucat încă de la început. Am avut suișuri și coborâșuri în acest meci, dar am arătat foarte bine. Am distribuit mingea foarte bine și a fost un prim pas foarte bun în aceste calificări. Vreau să felicit din nou România pentru acest meci foarte bun.”  

Întrebat despre ce i-a plăcut în mod special la naționala României, Scariolo a spus:

„Sunt o echipă foarte bine organizată. Joacă foarte bine împreună, plimbă mingea, cei mai buni jucători ai lor joacă pentru echipă. Sunt o echipă foarte fizică sub panou, au și mulți aruncători buni și per total cred că sunt o echipă de nivel mediu spre bun. Am văzut clar un progres față de acum 2-3 ani. Cred că sunt pe drumul cel bun. După cum am spus, îmi place noul lor jucător româno-american, pentru că nu evoluează doar pentru statistici, dar se pune în slujba echipei, să crească nivelul formației”.

Întrebat despre marja de progres a lui Emi Cățe, Scariolo îi prevede un viitor bun pivotului român:

„Cu siguranță, nici nu se pune problema! E puternic, are o atingere bună, mâna dreapta foarte bună. Are stop șut. Dar în continuare are o marjă de progres fantastică și îl văd la un nivel superior în viitorul apropiat”.

Cât despre faptul că România nu a reușit să înscrie vreun punct din contraatac, Scariolo a spus că: 

„Cred că am făcut o treabă foarte bună în ofensivă, în selecția aruncărilor noastre și de aceea nu am avut prea multe aruncări proaste și nu le-am dat șansa să joace pe contraatac. Totodată, cred că adversarii noștri au vrut să joace la o viteză mai scăzută împotriva noastră. Cu toate acestea, defensiva înseamnă și multă știință a poziționării și noi am făcut o treabă foarte bună în acest sens”

Pentru România urmează acum un duel dificil, pe terenul Israelului, pentru ca Spania să primească replica Poloniei, la Zaragoza. 

*foto: Valentin Todea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!