Stiri Vulturi

U18: România pierde duelul cu Marea Britanie

U18: România pierde duelul cu Marea Britanie

Naționala României a cedat în confruntrea cu Marea Britanie pentru locurile 5-8 la Campionatul European U18 Masculin - Divizia B, scor 67-79 sâmbătă (29.07). Rezultatul îi trimite pe tricolori în lupta pentru locul 7, unde se vor duela cu învinsa partidei dintre Slovacia și Olanda.

Marea Britanie: Tyrese Lacey, Latrell Davis, Nedas Cholevinskas, Benjamin Michaels, Timothy Oboh

România: Andreas Blidaru, Tudor Șomăcescu, Akos Szentkuti, Lorenzo Diaconescu, Denis Bădălău

Cele două selecționate s-au aflat la egalitate în primele minute ale jocului, Szentkuti fiind cel care a pus în premieră o diferență mai mare de trei puncte pe tabelă la 7-4, pentru ca apoi Diaconescu și Blidaru să continue seria mai bună a tricolorilor (11-4). Britanicii au revenit la o posesie în urmă după o minge pierdută de tricolori și au ratat apoi oportunitatea de a trece în față, tripla lui Cholevinskas nefiind precisă și Șomăcescu a încheiat cu layup o acțiune la 15-11. Același Cholevinskas a redus deficitul la un singur punct, iar Robinson a dus selecționata britanică la conducere, scorul fiind 18-22 la capătul primului sfert.

Niță a deschis al doilea parțial cu o reușită de afară din pasa lui Oinaru și Vlaicu Popa a înscris cu sticla pentru 23-22, după care Oinaru a urcat avantajul la patru puncte, britanicii fiind forțați apoi să ceară un time-out la 28-22. Cholevinskas a oprit run-ul României cu un coș de la distanță și Oinaru a pus cinci puncte la rând pe tabelă pentru 33-25 la jumătatea sfertului, moment în care adversarii au cerut un nou timp de odihnă. Tyrese Lacey a contribuit la apropierea adversarilor în urma unei mingi pe care românii au pierdut-o și s-a făcut 33-30, de unde scorul nu a suferit mari modificări până la pauză și tricolorii au intrat cu 33 la 32 la vestiare.

Britanicii au recuperat deficitul de opt puncte, diferennța cea mai mare dintre echipe pe parcursul celui de-al doilea sfert și au ajuns să se ducă la 33-37 prin coșul lui Michels, de unde Șomăcescu a răspuns cu două reușite de la distanță. Tricolorii s-au dus la +5 la jumătatea celui de-al treilea parțial în urma unor noi puncte venite de la Șomăcescu și layup-ul lui Niță pentru 49-42 a forțat oponenții să ceară time-out. Momentul a prins bine britanicilor, care au prins o perioadă mai eficientă și cu liberele lui Davis au revenit în față, pentru ca parțialul să se termine cu 56-58.

Campbell a marcat la 58-64 și a dus la un time-out din partea lui Ciprian Enache în urma unui start mai reușit de sfert decisiv pentru Marea Britanie, același jucător al adversarilor fiind cel care a mărit diferența la +8. Michaels a dus scorul la 65-75 cu puțin peste două minute și jumătate rămase pe cronometru, de unde tricolorii au recuperat până la -8, după ce l-au pierdut spre finalul jocului pe Tudor Șomăcescu, care a fost scos cu ajutorul medicilor de pe parchet. Într-un final, românii au cedat cu 67 la 79 și se vor lupta pentru locul 7 în ultima zi a turneului continental.

Denis Bădălău a contribuit cu 15 puncte, 12 recuperări și 3 intercepții, Tudor Șomăcescu a adunat 12 puncte, 6 intercepții, 4 pase decisive și 2 recuperări, Mihnea Vlaicu Popa a terminat cu 11 puncte, 5 intercepții, 3 pase decisive și 2 recuperări, iar Andrei Oinaru a închis lista jucătorilor în double figures cu 10 puncte, 6 recuperări, 3 intercepții și 2 capace.

Latrell Davis (18 puncte, 4 recuperări), Benjamin Michaels (17 puncte, 8 recuperări) și Nedas Cholevinskas (15 puncte, 11 recuperări) s-au remarcat din echipa Marii Britanii. 

„Vulturii” vor disputa duminică, 30 iulie, ultimul joc la Campionatul European U18 - Divizia B. Adversară va fi învinsa confruntării dintre Slovacia și Olanda, iar partida va debuta la ora 17.30.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!