Stiri Vulturi

U20F - România debutează la Campionatul European Divizia B în compania Portugaliei

Radu Bărăian

Radu Bărăian
02.07.2014

Naţionala de baschet feminin U20 a României va debuta la Campionatul European Divizia B de la Sofia împotriva reprezentativei similare a Portugaliei. Confruntarea se dispută joi, 3 iulie, ora 13:45, în Sala Universiada din capitala Bulgariei. 

Antrenorii Dan Calancea şi Monika Brosovszky-Boriga se confruntă cu câteva probleme de lot cauzate de examenul de Bacalaureat, care se desfăşoară în aceste zile. Modul de abordare este inedit pentru că în 3 iulie avem primul joc cu Portugalia, iar pe 4 iulie patru componente ale naţionalei vor susţine ultima probă la examenul de Bacalaureat, după care se vor alătura lotului”, declara în urmă cu o săptămână pentru TotalBaschet antrenorul principal Dan Calancea. 

Până ca lotul să fie complet, cei doi tehnicieni vor aborda disputa cu Portugalia cu următoarele baschetbaliste: Alexandra Dumitrache, Ana Grigore, Simina Avram, Selena Kirkberg (Foto), Iulia Răileanu, Alexandra Chiţanu, Irina Gavrilă, Vanessa Lache, Gabriela Măgurean, Dora Ardelean, Reka Domokos şi Melania Kokovay.

Reprezentativele României şi Portugaliei s-au mai întâlnit la Eurobasket U20 o singură dată, anul trecut în data de 5 iulie. În respectiva confruntare, ibericele s-au impus cu 67-64. Cele mai bune românce la acea dată au fost Sonia Ursu cu 15 puncte şi 9 recuperări, respectiv Alexandra Dumitrache cu 13 puncte şi pase decisive. Pentru Ursu acel Campionat European a fost ultimul la nivel de tineret, în timp ce Dumitrache este una dintre piesele de bază ale tricolorelor şi la turneul final din acest an. De notat este faptul că, la finalul competiţiei de anul trecut, România a terminat pe ultima poziţie cu 8 înfrângeri din 8 meciuri jucate, în timp ce Portugalia a terminat pe 4 cu un bilanţ de 4 victorii şi 4 înfrângeri. 

Totodată, cele două selecţionate au susţinut în ultima perioadă mai multe partide de pregătire din care menţionăm două înfrângeri ale naţionalei noastre cu Bulgaria, 51-78, respectiv 41-72. Portugalia a suferit la rândul ei o înfrângere, 61-65 cu Marea Britanie. 

Lotul Portugaliei: Ines Viana, Joana Canastra, Leonor Cruz, Nadia Fernandes, Laura Ferreira, Mafalda Guerreiro, Joana Soeiro, Ines Freire de Veiga, Jessica Costa, Josephine Filipe, Joana Alves, Raquel Jamanca, Ana Santos. 

Programul primei zile de la Campionatul European U20 feminin Divizia B de la Sofia: 

11:30 - Bosnia&Herţegovina vs. Lituania

13:45 - România vs. Portugalia

16:00 - Ungaria vs. Germania

18:15 - Israel vs. Bulgaria

20:30 - Norvegia vs. Marea Britanie

Cele 10 reprezentative feminine vor juca fiecare cu fiecare, iar la sfârşit cele mai bune 3 clasate vor promova în Divizia A. Toate partidele din cadrul acestui turneu final se vor juca în Sala "Universiada" din Sofia. 

*Foto: Federaţia Română de Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!