Stiri Vulturi

U20F - România, duel cu Bosnia în ziua a doua a Campionatului European

Radu Bărăian

Radu Bărăian
03.07.2014

Reprezentativele feminine de tineret ale României şi Bosniei&Herţegovina vor inaugura cea de-a doua zi a Campionatului European U20 Divizia B de la Sofia cu un duel direct. Partida dintre cele două naţionale se va disputa vineri, 4 iulie, începând cu ora 11:30.

Atât România, cât şi Bosnia au cedat în prima zi a turneului. Fetele pregătite de Dan Calancea au fost înfrânte categoric de Portugalia, scor 47-74 (9-13, 16-19, 17-21, 5-21). De cealaltă parte, adversarele tricolorelor de vineri au cedat în faţa Lituaniei, scor 48-56 (12-19, 16-13, 8-11, 12-13). 

Cele două echipe naţionale nu s-au mai întâlnit niciodată la această categorie de vârstă, aşadar mâine se va consemna un prim duel direct între România şi Bosnia Herţegovina la Campionatele Europene de tineret. 

Potrvit site-ului oficial al competiţiei de la Sofia, media de vârstă a României este 19.5, iar media de înălţime este 1.81. De cealaltă parte, media de vârstă a reprezentativei similare a Bosniei este 18.9, iar media de înălţime este identică cu a tricolorelor, 1.81.

Lotul Bosniei: Miljana Dzombeta, Anida Corovic, Nikolina Babic, Dzenita Ikanovic, Alexandra Milanovic, Anela Alagic, Marica Gajic, Melisa Brcaninovic, Andela Delic, Jasmina Ahmetbegovic, Sara Boric, Nikolina Dzebo. Antrenorul acestei formaţii este chiar Zoran Mikes, principalul echipei Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. 

Astfel, antrenorul Dan Calancea se va duela din nou cu Zoran Mikes, după ce s-au întâlnit de mai multe ori în Liga Naţională de Baschet Feminin, Calancea din calitate de principal al Olimpiei Braşov şi Mikes principal al covăsnencelor. 

Programul celei de-a doua zile a Campionatului European U20 feminin Divizia B de la Sofia: 

11:30 - Bosnia&Herţegovina vs. România

13:45 - Portugalia vs. Ungaria

16:00 - Germania vs. Israel

18:15 - Bulgaria vs. Norvegia

20:30 - Lituania vs. Marea Britanie

*Foto: Federaţia Română de Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!