Stiri Vulturi

U20M. România, surclasată în primul meci de Polonia

Paul Olar

Paul Olar
12.07.2013

92-62
     

România a debutat cu stângul la Campionatul European U 20 de la Pitești, trupa lui Hristu Șapera pierzând fără drept de apel confruntarea cu Polonia, scor 92-62.

Băieții noștri încep ezitant partida, Kornowski pedepsind o neatenție a "tricolorilor". Alex Olah egalează la 2, iar băieții noștri se țin bine, aceștia izbutind să se desprindă la 5 lungimi în urma unui coș cu fault al lui Horia Cristiean, 6-11. Adversarii răspund cu un parțial de 8-0 care-l forțează pe Hristu Șapera să solicite timp de odihnă. Chiar și așa, România rămâne aproape până la finalul sfertului, ce se încheie la egalitate.

Polonezii debutează în actul secund cu un furtunos run de 12-0, primele puncte ale compatrioților noștri venind după aproape 4 minute grație lui Andrei Damian. Din acel moment, situația le-a fost favorabilă oponenților "alb-roșii", care au controlat fără emoții întâlnirea.

Mateusz Ponitka a fost cel mai bun marcator al învingătorilor, el făcându-se remarcat cu 18 puncte, 3 recuperări și tot atâtea intercepții. De asemenea, Przemyslaw Kornowski, Sebastian Kowalkczyk și Michal Michalak au terminat încleștarea cu câte 11 puncte.

În replică, Alexandru Olah a strâns 17 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive. El a fost secondat de către Andrei Petică, Mario Lazăr și Horia Cristean, fiecare cu câte 9 puncte.

Aruncând o privire pe foaia statistică, observăm că gruparea antrenată de Mariusz Niedbalski a fost superioară la procentajele la aruncări, pase decisive, intercepții, capace, sau mingi pierdute. Singurul capitol la care România a reușit să facă față este reprezentat de recuperare, unde raportul a fost egal, 33 de mingi prinse de fiecare reprezentativă. De lăudat este însă procentajul de 43.8% de la trei puncte al compatrioților noștri.

În galeria foto a articolului puteți vedea statistica României de la acest meci.

*Foto: fibaeurope.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!