Stiri Vulturi

UCAM Murcia a ratat calificarea în playoff-ul Ligii ACB

UCAM Murcia a ratat calificarea în playoff-ul Ligii ACB

Ultima etapă a sezonului regulat în Liga ACB s-a desfășurat sâmbătă seara, 14 mai, UCAM Murcia și Gran Canaria aflându-se în lupta pentru ultimul loc care duce în playoff. Ambele au pierdut și echipa lui Emi Cățe a ratat calificarea în postsezon, în timp ce Gran Canaria se va duela cu FC Barcelona în prima rundă de playoff.

Murcia a evoluat pe teren propriu împotriva lui Casademont Zaragoza, formație care avea nevoie de victorie pentru a scăpa de retrogradare. Oaspeții s-au putut desprinde la +13 în sfertul inaugural, 21-8 și 23-10, diferența de peste 10 puncte menținându-se timp de mai multe momente, pentru ca Murcia să reducă din handicap până la pauză și la cabine s-a intrat cu avantaj minim pentru Zaragoza, 35-33, la capătul unui run de 9-0 pentru echipa lui Emi Cățe.

Zaragoza a condus în permanență în repriza secundă, cel mult cu +19 în sfertul decisiv, la 68-49, și a câștigat într-un final cu 77-72. Succesul a însemnat salvarea de la retrogradare pentru Casademont Zaragoza, după ce MoraBanc Andorra a cedat în propriul fief împotriva lui Lenovo Tenerife. De asemenea, eșecul a însemnat ratarea playoff-ului pentru UCAM Murcia, care n-a putut profita de înfrângerea lui Gran Canaria în fața lui Real Madrid.

Emanuel Cățe a prins nouă minute pe parchet, perioadă în care a adunat 4 puncte (2/3 din acțiune) și a comis o greșeală personală.

Kostas Vasileiadis (14 puncte) a fost principalul marcator pentru UCAM Murcia, iar Sean Kilpatrick a contribuit cu 16 puncte pentru Zaragoza. Duelul a fost unul special pentru antrenorul Murciei, Sito Alonso, care a bifat meciul cu numărul 400 în Liga ACB cu această ocazie din postura de principal.

Murcia a încheiat cu 16-18 bilanț acest sezon al Ligii ACB, pe poziția a 10-a. Au retrogradat MoraBanc Andorra și San Pablo Burgos.

În playoff-ul ligii spaniole vor exista următoarele dueluri în prima rundă: FC Barcelona – Gran Canaria, Real Madrid – BAXI Manresa, Valencia Basket – Bitci Baskonia și Joventut Badalona – Lenovo Tenerife.

*foto: Aragon Digital

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!