Stiri Vulturi

Ungaria învinge România după un meci disputat

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
05.09.2017

România rămâne fără victorie la EuroBasket 2017 și după cel de al 4-lea meci disputat. Tricolorii au cedat în partida cu Ungaria, scor 80-71.

Marcel Țenter a început partida cu Ungaria în următoarea garnitură: Kuti, Mandache, Paliciuc, Moldoveanu și Baciu. Stojan Ivkovic a răspuns cu Vojvoda, Kovacs,Hanga, Allen și Keller.

Cele două echipe au irosit primele atacuri de care au beneficiat. Vlad Moldoveanu avea să marcheze primele puncte ale meciului cu o aruncare de la distanță. Ungaria a răspuns cu coș de 2 puncte, însă Mandache lovea din nou de la distanță. Vojvoda și Allen tăiau elanul echipei noastre cu două coșuri după pătrundere. Elevii lui Țenter cu reușit un run de 6-0 și Stojan Ivkovic solicita timp de odihnă la scorul de 12-6, cu 4 minute rămase de joc din  actul inaugural. Tricolorii au mai marcat un singur coș, iar David Vojvoda egala situația pe tabelă cu un timp de atac rămas din primele 10 minute. Ungaria câștiga primul sfert cu 16-15, după ce Torok a transformat o singură liberă și Hanga înscria cu un procedeu dificil. Tot Hanga marca primul coș și după reluarea jocului. Ungaria dominat startul de sfert secund și s-a desprins la 23-15, moment în care Marcel Țenter solicita timp de odihnă. Olah oprea parțialul maghiarilor. Ungaria a trecut din nou la un avantaj de 8 puncte, dar Mandache cu 5 puncte marcate la rând ridica în picioare asistență din Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Kuti a avut șansa să egaleze însă a ratat o aruncare de trei puncte. Ungaria a profitat, iar apoi Keller cu un dunk își ducea echipa din nou la 8 puncte. La ultima acțiune a sfertului Popa-Calotă a fost aproape de a marca un buzzer-beater, nu s-a întâmplat asta și la cabine se intra cu scorul de 38-32 pentru Ungaria.

Tricolorii au început jumătatea secundă, chiar dacă Kuti a încasat un fault tehnic, diferența era doar de 2 puncte, fără punct primit în primele două minute. Adam Hanga cu 4 puncte refăcea ecartul maghiarilor. Startul bun al tricolorii nu a continuat și Ungaria ăși crea pentru prima dată un avantaj format din 2 cifre, 46-36. După jumătatea sfertului România a recuperat 6 puncte din deficit. Diferența devenea minimă, 49-48, după un three-point-play al lui Andrei Mandache. Adam a răspuns pentru maghiar în stil de mare campion, cu un coș de 3 puncte. Mandache a tras echipa pe faza ofensivă cu 11 puncte marcate în sfertul trei, însă David Vojvoda marca de 3 puncte pe final de sfert și Ungaria avea 8 puncte, 60-52. Startul de sfert decisiv nu a fost deloc strălucit pentru tricolori și Marcel Țenter cerea timp de odihnă după doar un minut scurs.  România a găsit cu greu drumul către coș din acțiune. Totuși echipa noastră rămânea în joc grație aruncărilor libere. În ciuda eforturilor făcute de tricolori, maghiarii găseau mereu soluții și aveau 10 puncte cu puțin peste 3 minute rămase de joc, scor 72-62.  Andrei Manache cu o triplă reaprindea speranțele pentru echipa tricolorii și suporterii din Sala Polivalentă. Defensiva noastră nu a funcționat, maghiarii reușind să marcheze 4 puncte după pătrunderile lui Vojvoda și Hanga, ultimul transformând cele două libere rezultate. Un coș de două puncte, urmat de altul după intercepție au reaprins meciul 75-71 cu un minut rămas. Maghiarii nu au marcat, însă am încasat un fault discutabil la blocajul nostru defensiv. Hanga a transformat ambele libere. Noi am mai irosit un atac, după care l-am trimis pe Vojvoda la libere, care la rândul său nu a greșit. Nu a mai rămas nimic de făcut în ultimele secunde ale partidei, ecartul de 9 puncte fiind prea mare pentru ultimele 24 de secunde ale jocului. Ungaria învige astfel România cu scorul de 80-71.

David Vojvoda a fost cel mai bun marcator al meciului cu 26 puncte, la care a mai adăugat 4 recuperări și 4 pase decisive. Adam Hanga a fost și el la înălțime cu 25 de puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive.

Andrei Mandache a fost principalul remarcat din tabăra tricoloră cu 24 de puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă. Cătălin Baciu a terminat cu 12 puncte, iar Octavian Popa-Calotă a adăugat 11 puncte.

33 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu AlexandruCSU :

    Un singur cuvânt...
    Mandache!

    cu 6 ani în urmă (05.09.2017) Raspunde
  • CSM Târgu Mureș Mordred :

    bravo!
    un meci extraordinar facut de amandoua echipe.Romania a vrut dar lipsea un conducator adevarat care sa controleze echipa.Ungaria clar obosit dupa meciul de ieri.s-a auzit si galeria venita din capitala culturala a europei, Sibiu pt. slabi, cu obisnuita Afara ungurii din tara si Pe ei pe mama lor dar si plictisitorul Toata sala in picioare...felicitari

    cu 6 ani în urmă (05.09.2017)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      Vorbesti prosti
      Daca nu stii mai bine nu iti dai cu parerea. Tin sa iti aduc la cunostinta ca tonul acelor scandari a fost dat de catre peluza clujeana, dar oricum nu are relevanta caci provocarile au venit din partea ungurilor.
      Felicitari tuturor !

      cu 6 ani în urmă (05.09.2017)
    • CSM Târgu Mureș Mordred:

      aha
      desi nu inteleg ungureste ma gandeam ca striga sa plecam din Ungaria si ca vin pe mama noastra..damn!

      cu 6 ani în urmă (05.09.2017)
    Raspunde
  • tzontzolino :

    frumos
    Chiar daca terminam cu 0-6 a fost frumos, mi-au placut jucatorii-chiar altii mai buni nu se gaseau. Ma asteptam sa luam bataie de la toti ca de la Spania dar uite ca daca juca Watson sau cu putina sansa o scoteam la capat. Kuti, Paliciuc, Moldoveanu si Mandache jos palaria

    cu 6 ani în urmă (05.09.2017)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      5
      Doar 5 meciuri se joaca. 6 echipe, dar doar 5 meciuri. Ca de erau 6, câștigăm și noi :)

      cu 6 ani în urmă (05.09.2017)
    Raspunde
  • tzontzolino :

    galeria Sibiu
    #respect

    cu 6 ani în urmă (05.09.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe un_nimeni :

    Asta e nivelul
    Respect Mandache, Calota, Kuti, Paliciuc. E greu in cativa oameni sa castigi, mai ales tinand cont ca avem cea mai putin atletica echipa. Poate daca isi amintea Moldoveanu ca avem meci la 8 jumatate, aveam si noi o sansa. In schimb e prea ocupat sa se bucure dupa fiecare cos marcat (chiar daca au fost doar 2 la numar), si adversarii il alearga de pe teren. Asta este, punem pret pe alte aspecte, nu pe baschet.

    cu 6 ani în urmă (05.09.2017)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      bah tata
      Numele tau spune tot. Daca il respecti pe calota pt jocul prestat in seara asta ori ai vazut meciul la radio, ori e primul meci de baschet pe care l ai vazut.

      cu 6 ani în urmă (05.09.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe stg257:

      frustrari
      cred ca multi de aici ... s-au saturat de cat i-am luat apararea lui marcel ... dar daca si copii de langa mine isi dau seama ca calota nu are ce cauta pe teren (citez: asta joaca singur) ... si tu nu iti dai seama de asta ... apoi da-o-n 14 de treaba ... marcel nu mai meriti respectul meu

      cu 6 ani în urmă (06.09.2017)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea DonDiablo :

    DonDiablo
    In primul rand bravo Mandache.Moldovene cam slabut nush ce a fost cu tine.Io gandesc asa.Nu prea a reusit nimeni în Romania sa te opreasca si aici nu mişti în fata ungurilor?Ciudat.
    Pt mine Țenter esti cam 0.Declari ca vrei sa i opresti pe Hanga si Vojvoda te declari expert pe aparare si iti dau aia 25,26 pct fiecare.Ai un pivot in Spania nu joci cu el nimic,pe Baciu dupa mine nu l-ai placut nici cand erai la U de aceea si aici joaca ceva îl scoti si gata cu el.Joci cu Popa Calota 1 iti bate 15 secunde mingea si gata atacu plus stilu lui propriu de la Sibiu si Timisoara,pentru el tot.Paliciuc ofensiv si aruncari de 3 nimic.Daca asta e revelatia campionatului....Sincer sters si Torok dar parca nici în sezon nu a aratat super.
    Poate era altfel cu Watson sau alt conducator strain.Dar uni au Hanga altii Satoransky noi nu avem nimic.
    BRAVO PUBLICUL NOTA 10.

    cu 6 ani în urmă (05.09.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe un_nimeni:

      Nu cunosti baschet
      Il critici pe Calota, care alaturi de Mandache ne-a tinut echipa in meci. Calota e mult prea inteligent si vede niste pase pe care coechipierii lui nici nu le viseaza. Legat de greseli, as putea zice ca toata echipa a avut greseli mai mari decat ale lui Calota (cu exceptia lui Mandache). Daca tot critici pe cineva, vezi putin prestatia lui Moldoveanu. Nu e vina lui Calota ca majoritatea coechipierilor, in special pivotii, au plumb in adidasi. Nu am vazut in viata mea jucatori atat de lenti.

      cu 6 ani în urmă (05.09.2017)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      intr adevar
      mai avem multe de invatat pana sa patrundem in profunzimea filozofica si transcedentala a baschetului gandit si pus in practica de acest, sa fim sinceri, geniu.
      Mooor 🤣

      cu 6 ani în urmă (05.09.2017)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      Dondiablo
      Da nu cunosc baschet da Calota deaia e asa geniu ca pe dincolo a jucat numa.Nu era el ala care 15 secunde batea mingea si gata atacu?Ba cred ca el era ala.Tu ai nevoie de cos de 3 si el merge pana în coş ca doar se crede la Timisoara sau Cluj unde e roman poate face orce.Nu e chear asa.Tu poate consideri bun în comparatie cu uni ca Toth,Pop,Pasca sau Vlaicu.Si da comparabil cu astia e zeu.Si de criticat am zis si de Moldoveanu si de Paliciuc si de Torok.

      cu 6 ani în urmă (05.09.2017)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      calota
      O avea Calota viziune, dar încercările fanteziste la finalizare..... Și nu una, 3-4 la rand - dar aici e și vina antrenorului ca îl lasă / îl pune sa facă așa ceva.

      Dar marea dezamăgire de azi e Moldoveanu. Azi când ai avut sprijin în echipa, când nu era singura gura de foc, când avea și public (Cum remarca după primul meci), în a doua parte a părut f indolent. Și parcă dornic sa iasă mai repede.

      cu 6 ani în urmă (06.09.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    un meci echilibrat
    daca aveam un Moldoveanu cu joc normal si nu aveam Kevin in teren si Marcel pe banca, castigam. Publicul fain pana la scandarile xenofobe. Si ungurii din galerie la fel de idioti sau poate mai idioti, nu zic, dar trebuia sa fim inteligenti si sa i lasam sa si verse spuma pe ei insisi. In fine, detalii...
    Felicitari baietilor pt daruire si multa bafta in camionatele in care vor juca. Eurobaschet e incheiat, meciul cu Muntenegru nici n ar trebui sa se mai joace ca intra jucatorii in depresie. Sa pierzi 5 meciuri consecutive in fata propriilor suporteri dupa ce si in pregatire ai mai pierdut vreo 5-10 e greu de tot sa mai ai incredere in sut, etc...

    cu 6 ani în urmă (05.09.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca raress23 :

    Ba sa va .... muma in .....
    Cat de idiot trebuie sa fii joci cu Petricou si geniul Popa Calota. Lasa-l pe Kuti sa duca mingea. Moldoveanu azi dezamagitor, chiar nesimtit dupa ce l-a blocat toata lumea. Hai sictir cum ne-am prezentat la acest campionat. Ne bate rau Muntenegru.

    cu 6 ani în urmă (05.09.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru :

    Sistemul
    Trecand peste prestatia din aceasta seara, de la acest turneu, cel mai trist mi se pare faptul ca sistemul( federatie, cluburi) nu sunt in stare sa produca niste varfuri de generatii. De la Fome si Paul Helcioiu acest sistem nu a fost in stare sa mai produca in PG decent, competitiv la nivel european.
    Mai trist este ca la nivel juvenil chiar exista interes din partea copiilor si a parintilor, sunt "tone" de copii care se apuca de baschet si "tone" de cluburi private.
    Sistemul ii pierde pe drum....

    cu 6 ani în urmă (05.09.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex:

      unde-s antrenorii?
      Da, sistemul ii pierde pe parcurs. Poate pentru ca nu exista antrenori la nivel juvenil. Cum zicea Petre Branisteanu: Acest EUB era o ocazie de a vedea antrenorii la ce nivel se joaca

      cu 6 ani în urmă (05.09.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex:

      continuare
      in Europa, unde trebuie adusi jucatorii din Romania. Dar am vázút prea putini antrenori in sala. Nici macar de Liga I.

      cu 6 ani în urmă (05.09.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Eurobasket
      Marea majoritate a antrenorilor din LNB au fost in sala vineri si sambata - inclusiv Barni si Trif :). Mai mult de atat, in plina perioada de pregatire, nu cred ca era posibil.

      cu 6 ani în urmă (05.09.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex:

      ligi
      Da. Stiu de Barni si Trif. Dar D-ul Branisteanu vorbea de LIGA 1, nu de LNB. Doar nu in LNB trebuiesc formati jucatorii ci la nivelele inferiiare. In LNB doar se cizeleaza.

      cu 6 ani în urmă (06.09.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cristian_or :

    Calota
    Cum poate afirma cineva ca Calota ( scuzati cacofonia dar nu si urmatoarele randuri) a jucat bine. Din ultimele 4 atacuri ale noastre acest individ care se crede Curry a pierdut pe mana 3. Dar ce ne putem astepta de la un idiot ca Tenter? Sa tina in teren minute bune si chiar si in final de meci tot un idiot ca si Calota.

    cu 6 ani în urmă (05.09.2017)
    • U BT Cluj-Napoca KBSC2430:

      Tenter
      Dar despre cat timp l-o tinut pe Baciu ce sa mai zicem...

      cu 6 ani în urmă (06.09.2017)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Hmm
    Au trebuit sa vina cateva meciuri importante, ca atmosfera sa devina din nou irespirabila pe forumul asta. Chiar nu va puteti abtine macar cand jucatorii vin la echipa nationala de la a le arunca apelative de genul asta. Nici mie nu mi-au placut multe la meciurile astea, dar nu mi -as permite niciodata sa scriu mizerii ca multe vazute in comentariile de pe aici. Mi-e groaza cand va incepe campionatul...

    cu 6 ani în urmă (06.09.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Oradeni si sibieni
    Nu stiu daca au mai fost adusi cu microbuzele de FRB. Sau poate au fost cei cativa care s-au auzit in pauza? Multa poveste fara rost.

    cu 6 ani în urmă (06.09.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe suportercristi :

    EuroBasket
    Buna dimineata. Din pacate nici dupa acest EuroBasket multi dintre dumneavoastra inca nu au inteles esenta si importanta acestui eveniment in Romania, de altfel a sportului in general.
    Sportul (baschet, fotbal, handbal, etc), este o manifestare organizata in scopul distractiei maselor. Meciul este/ar trebui sa fie si la noi, locul in care mergem impreuna cu prietenii, familia sa asistam la un spectacol sportiv, nu trebuie sa mergem la un meci sa vedem cum castiga echipa favorita, iar daca aceasta nu reuseste sa ne refulam frustrarile si stresul acumulate in timpul saptamanii pe X-jucator sau Y antrenor.
    1. Aceasta grupa la EuroBasket este exact gura de oxigen de care avea nevoie baschetul romanesc. Trebuie sa fie piatra de temelie si nu piatra de la capatai a baschetului.
    Au reusit sa aduca in Romania o Campioana Europeana, zeci de jucatori din Euroliga si NBA.
    S-a creat o emulatie frumoasa in jurul acestui sport menita sa atraga mai multi copii la baschet, dar poate mai important mai multi investitori.
    De aceea in loc sa ne uitam doar la cate meciuri pierde nationala si la cum joaca x si y eu zic ca ar trebui sa fim fericiti ca am avut o competitie de asemenea anvergura in tara noastra.
    2. Destre jucatori: Multi dintre dumneavoastra vorbiti despre jucatorii si antrenorii echipei nationale pe numele mic sau mai rau aducand ofense care nu depasesc doar limita sportivitatii, dar de multe ori limita decentei.
    Eu, personal, ii stiu pe multi dintre jucatorii echipei nationale inca de pe vremea cand erau juniori,pe calota de exemplu il cunosc de la 17 ani. Bineinteles ca toti au lucruri pozitive si negative, dar nu este datoria noastra ca suporteri sa le gasim si sa le monitorizam/schimbam.
    Eu sunt convins ca toti dau tot ce au mai bun in fiecare meci, cred si isi pun speranta in fiecare zi ca vor fi mai buni si mai buni, sunt TOTI exemple de urmat de catre toti copii din tara. Iar daca asta nu e suficient sa castige impotriva Spaniei sau Ungariei, pentru mine nu e o problema, stiind ca doar atata pot in momentul de fata.
    Toti vorbiti de scheme, sisteme, vorbiti de MARCEL (NU Domnul Tenter ), si eu cred ca asta e cea mai mare problema a forumului si in general a societatii in care traim.
    Toti suntem antrenori si doctori si ingineri si orice ar mai fi nevoie pe vreun forum sau discutie, dar uitam de RESPECT.
    RESPECTUL e baza oricarui lucru si atata timp cat nu le respectam munca, imaginea, numele nu o sa avem niciodata o ECHIPA NATIONALA care cu sau fara stiinta fiecaruia din noi FACEM parte din ea.
    Hai in primul rand sa ne schimbam mentalitatea si conceptia fiecaruia din noi, sa nu mai fim acei PRAPASTIOSI care abia asteapta sa se intample ceva rau sa poata comenta ceva. Sa mergem sa ne bucuram la fiecare meci de ESENTA sportului care este un SHOW, sa ne bucuram de o faza, de un gest, de atmosfera din sala, nu sa ne IMPOTMOLIM pe veci in rezultate, statistici si concluzii !!!
    O zi buna!

    cu 6 ani în urmă (06.09.2017)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      mi e greata
      de atata political correctness cat ai putut sa bagi in postul asta lung cat o zi de post si plin de clisee.

      In fiecare domeniu sunt profesionisti mai buni si mai putin buni. Si fiecare dintre noi are dreptul la o opinie pe un forum. Nu lipsa de respect a suporterilor a adus baschetul romanesc in punctul in care este, adica inexistent la nivel european, ci lipsa de specialisti (management, antrenori) si de interes si poate chiar si rea vointa unora. Asa ca haideti sa lasam un pic deoparte limba de lemn si sa spunem lucrurilor pe nume. La asta suntem cei mai buni in tara asta, sa acoperim esecul cu hartii si scuze. E o generatie slaba, haideti sa facem ceva sa avem generatii mai competititve.
      I-am felicitat pe baieti pt efort, la sala am cantat si aplaudat tot meciul. Cred ca este arhideajuns. Sa puna osul la munca toti si sa obtina rezultate daca vor respectul nostru si aprecierile noastre ca suporteri. La spectacolul sportiv te duci ca sa vezi un spectacol agreabil si te duci sa iti incurajezi echipa in speranta ca va obtine victoria. Sportul de performanta e in esenta lui competitie. De aia e asa frumos. Asta daca nu am ajuns spalati pe creier sa mergem sa mancam burgeri si chipsuri si sa bem bere la meci ca la americani.

      Hai ca m-am lungit si eu...

      cu 6 ani în urmă (06.09.2017)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      @suportercristi.Ok spui de respect într-un fel iți dau dreptate dar într-un fel trebuie spuse lucrurilor pe nume.
      Ziceai ceva de domnul Țenter.Că toți ne dăm specialisti.Dintre toți mare specialist se dă domnul selecționer nu noi.Și încă la tv,prin declarații....Să iți spun și de ce.Nu aveai șanse mari cu naționala,da nu distruge ce aveai bun.Pe Cățe nu l-ai jucat și joaca în Spania,Baciu ai uitat că îl urăști și l-ai ținut mai mult în teren,joci 5 cu Torok care nu a arătat nimic.Pe Kuti îl ți în teren a jucat ok,daca cu el poți lu Nicolescu dc nu i dai șanse?Nu e cu nimic mai prejos parerea mea.
      La Cluj nu mai vorbim cu lot,cu buget cu tot nimic.O cupa si aia câstigata de Adamovic.La Craiova un lot bun le-a dat Oradea la 20,25 pct în fiecare meci din play-off.Ungurii l-au dat afară dupa 2 amicale.
      Cam asta este Domnul Tenter,supra evaluat pentru nimic.

      cu 6 ani în urmă (06.09.2017)
    Raspunde
  • outsider :

    @studentU
    adevarul e undeva la mijloc intre tine si domnu' @suportercristi

    cu 6 ani în urmă (06.09.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca highflyer :

    hanga
    a facut diferenta. unul din cei mai buni guards din euroliga. dar era de asteptat. in rest, ungurii sunt cam la nivelul nostru. faptul ca hanga a dat 20+ puncte nu ma mira...el da 20+ puncte si in euroliga, unde are in fata jucatori mult mai titrati. pe alocuri parea imposibil de oprit, e cu o clasa peste toti ceilalti care au fost pe parchet...mno, oricum sper ca prin evenimetul acesta, awarenessul pentru basket in romania sa creasca si in final sa ne calificam prin forte proprii la un campionat de genul asta.

    cu 6 ani în urmă (06.09.2017) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca Eduard Cristea :

    Bravo Mandache!
    Singurul nostru jucator conectat la meci ... Mandache. Bravos!!

    Moldoveanu ne-a lasat cu ochii in soare asa cum a mai facut in PO la Cluj. Are zile in care e pur si simplu visator si zambaret ... atat. Din pacate Romania nu are un shooter pur sange, gen Silva ... de conducator de joc nu mai vorbesc.

    Cate are talie de pozitia 3, dar nu a fost format sa joace asa ceva, iar pe 4-5 ceea ce stie, e muult prea scund. Sunt curios ce traseu va avea Cate ... insa eu in maxim 2 ani il vad jucand in RO.

    cu 6 ani în urmă (06.09.2017) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca stef :

    echipa
    Din punctul meu de vedere naționala, ținând cont de componență sa, și-a depășit condiția. Băieții au luptat cât au putut și le-au permis resursele fizice și tehnice pe care le au. Poate mai puțin Nicoară, care e drept a primit minute puține. Din punctul ăsta de vedere nu li se poate reproșa nimic. Atât în meciul cu cehii, cât și cel cu ungurii, meciuri decisive, băieților le-a tremurat mâna, mai puțin lui Moldoveanu în meciul cu cehii și lui Mandache aseară. Pentru Moldoveanu ungurii și-au făcut lecțiile, nu i-au lăsat spațiu și s-au dublat imediat când acesta era în poziție de șut. Noi nu am reușit să blocăm barem una din cele două guri de foc ale ungurilor. Ieri Mandache a făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale sale. Bravo lui! Ceilalți, repet, au încercat dar la majoritatea le-a tremurat mâna. Și eu sunt de părere că Cățe nu poate fi în niciun caz 5, dar poate persoane mai competente îl văd pe 5. La fel și Roli. Este drept că la „U” a fost folosit și pe 5, dar una este campionatul intern și alte este europeanul. Calotă și Petrișor nu au jucat nimic altceva decât joacă în LNBM. Au încercat din răsputeri dar astea le sunt limitele. Probabil cu Watson alta era desfășurarea partidelor, mai ales că schemele de joc erau pregătite pentru el. Antrenorul nostru nu m-a surprins cu nimic în ceea ce privește schimbările și solicitarea TO. Totuși m-a surprins plăcut cu utilizarea lui Kuti ca și conducător de joc și apărare la piesele importante ale adversarului. Păcat că nu a fost consecvent ieri. În consecință nu pot să fiu foarte critic la adresa componenților naționalei pentru că au încercat să joace ce știau ei. Principalul câștig a fost aducerea acestei competiții în Romania, posibilitatea de a vedea jucând live jucători pe care îi vedea până azi numai la televizor, posibilitatea de a vedea modul în care se pregătește și se desfășoară o partidă la un alt nivel decât acela cu care suntem obișnuiți. Sper că jucătorii și antrenorii tineri și-au luat notițe și dacă în viitorii cinci ani reușesc să apară barem 10 jucători de valoare europeană, eu sunt mulțumit, deși pentru unii s-ar putea să par prea optimist.

    cu 6 ani în urmă (06.09.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!