Stiri Vulturi

Universiada 2013 - A 3-a victorie pentru România la Kazan

Adrian Micinic

Adrian Micinic
09.07.2013

 

Echipa națională universitară de baschet masculin a României a obținut a 3-a victorie consecutivă la Jocurile Mondiale Universitare de la Kazan. Echipa pregătită de Tudor Costescu a învins Mongolia cu scorul de 89-72.

România a început partida împotriva Mongoliei cu următoarea alcătuire: Pop, Corpodean, Guțoaia, Torok, Țibîrnă.

Echipa lui Tudor Costescu a început în forță, desprinzându-se la 13-5 în primele trei minute de joc. În această perioadă Guțoaia a înscris 9 puncte, tricolorii având 4/5 la aruncările din acțiune, respectiv 4/4 la linia de pedeapsă. Diferența a crescut la peste zece lungimi, Corpodean marcând un coș de două puncte pentru 20-8 în minutul 6. Urmează o perioadă de joc modestă pentru România, de care adversarul a profitat din plin. Asiaticii realizează un parțial de 11-1 pentru a strânge la un singur coș în penultimul minut al secvenței inaugurale. Ultimul coș din această perioadă de coș revine României, astfel încât după zece minute de joc scorul este de 23-19 în favoarea tricolorilor.

Actul al doilea demarează sub semnul echilibrului. Vlad Dumitrescu reușește un coș cu fault din care obține trei puncte. Tot el înscrie din afara semicercului, însă Mongolia găsește răspunsurile și strânge la 31-27 în minutul 14 al partidei. Compatrioții noștri izbutesc să se apere mai eficient și astfel diferența urcă la 39-29, pe fondul coșurilor semnate Guțoaia și Torok. Cel din urmă controlează recuperările și acest lucru permite României să se mențină la conducere. Repriza se încheie cu scorul de 46-34 în favoarea României.

Repriza a doua începe cu un parțial de 11-2, alimentat de Cătălin Petrișor, autor a 5 puncte și două pase decisive în acest interval. Mongolia răspunde cu un parțial de 8-2, însă tricolorii au terminat mai bine secvența, iar la intrarea în sfertul al 4-lea scorul era de 70-50.

Elevii lui Costescu au continuat să domine categoric lupta la recuperare. De asemenea, România a ajuns foarte des la linia de pedeapsă, însă a avut și un procentaj foarte bun la aruncările de două puncte. Pe de altă parte, numărul mari de posesii pierdute a fost încă o dată principala problemă în jocul României. Mai mult, de pe urma acestor mingi pierdute Mongolia a obținut foarte multe intercepții. Partida a luat sfârșit cu scorul de 89-72.

Miercuri este zi de pauză în concursul se baschet masculin. Următorul meci al României este joi (11.07), împotriva Mexicului. Se anunță a fi un joc decisiv pentru calificarea în sferturile de finală ale competiției.

3 comentarii la aceasta stire:
  • tzontzolino :

    victorii
    am batut echipe slabe...sa vedem ce facem cu Mexicul si cu Serbia...

    cu 10 ani în urmă (09.07.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    .....
    E bine ca am batut,sunt victorii!
    Cu Serbia e pericol mare,astia joaca baschet de la 3 ani!....sunt organizati,sunt din alt film!

    Felicitari baieti pentru victorii!

    cu 10 ani în urmă (09.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Agelu :

    ai dreptate
    Vazand ce se intampla la U20 F DivB incep sa-ti dau dreptate ! Hai sa ne numaram orice victorie sau " bucura-te , maine poate fi mai rau !".

    cu 10 ani în urmă (10.07.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!